Motorsiklet aküsü yeterli olur mu?

Konu, 'Motorlar' kısmında telvin tarafından paylaşıldı.

1. telvin

telvin serkan

Öncelikle selamlar arkadaslar...benim ögrenmek istedigim; 450 safter tekneme aksamlari baliktan dönerken güvenlik nedeniyle seyir feneri baglamak istiyorum, ortalama 40-45 dk arasi kullanilacak...bunun icin 12V. 18AH yeterli olup olmayacagi konusunda bana yardimci olabilirseniz sevinirim.. Bu arada motorsiklet aküsü almak istememin sebebi,disarida sarj etmek isteyisimden kaynaklaniyor.. Siz ce uygun olur mu? Tesekkürler

2. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Takacağınız seyir lambası baglı size önerim
    http://www.hepsiburada.com/liste/gr...?productId=hrgreenlpr070i&categoryId=13006546
    bu tarz 3g ledlerinden kullanmanız. 18ah*12volt=216watt yapacaktır.200watt lık bir ampul 1 saat dayanır.tabi bu teorikte.pratikte bu değer 1 saate ulaşmaz.akü boşaltıkça verimide azalır.aşagı yukarı 70-100watt lık 3gled lerle 1 saat kullanmanız mümkün.birde yanlış hatırlamıyorsam tekneye takacağınız ışıgın watt cinsinden belirli bir sınırı var.teknem olmadıgı için,bu konudaki yasaları tam bilmiyorum ama bir araştırın.

Son düzenleme: 13 Haziran 2014
  3. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Bir şey daha aklıma geldi :laughing: saatin geç oldugundanmıdır nedir :) parça parça geliyor :) akü dogru akım verdiğim örnekte lamba ise alternatif akım kullanır.muhtemelen çalışmayacaktır.motorsiklet aküsü yerine bilgisayarlar için olan 500wattlık güç kaynagı alırsanırz.bunların içinde alternatif akıma çeviren devre mevcuttur.saç kurutma makinasıyla mangal bile tutuşturabilirsiniz :).ve bunlar 220volta sahiptir.hertürlü elektirikli aletlerle kullanılabilir.beklemeli avlara giderken benim bilgisayardakini söküyorum.ava götürüyorum sabaha kadar 8wattlık ampülle avlanıyorum bilginize :)

4. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Cem Abimizin Dediği akla daha mantıklı geliyor bende kendimce bir devre yaptım
    pclerin içinden çıkan güç kaynagını bende kullanıyorum hatta imkanın var ise
    power ledli lambalar var 5 tl lik zoom özellikli el fenerleri bunları al seyir feneri için git oto çıkmacılarından yada motorsikletçilerden mobilet far kutusu al ve sana dediğim lambayı DA Tak tamamdır.

5. telvin

telvin serkan

öncelikle cevaplariniz icin cok tesekkür ederim... verdiginiz linke bakarken baska bir ürün dikkatimi cekti... http://www.hepsiburada.com/liste/se...d=hraprasld003i&categoryId=60000525#Gorseller dogru akimla calistigi icin motorsiklet aküsü ile de calisir sanirim, böyle bir isiklandirma kullansam sizce yeterli olmaz mi?