5 HP bir parsun motorum var. Motoru avlakta kullandıktan sonra benzin deposundaki kalan benzini boşaltmadan, gaz kolunun üstüne yatırarak av yerinden eve kadar getirdim. Evde odaya gene gaz kolunun üstüne yatırarak koydum. En yakın birdahaki hafta sonu kullanmak üzere. Odadan çevreye benzin kokusu geliyor. İyice hertarafa baktım. Hiç bir benzin akması yada motor üstünde zarar gören bir yer yoktu. Motordan benzin kokusu gelmesini engellemek için ne yapmali? Motoru su dişinda kullanmadığımız zaman nasıl muhafaza etmeli? Motoru dik olarak bir yere asıpta mı muhafaza etmeli?
Motor sehpaları var, el arabası gibi tekerlekli hem taşımayı kolaylaştırıyor hem de dik olarak saklayabiliyorsunuz. Rasgele
Teşekkür ederim ama tavsiyeniz benim için iyi bir tavsiye değildi. Motor sehpası yani motor taşıma arabasını motoru getirdikten sonra sehpayı yada arabayı kapalı bi,r yerde koyacak yerim yok. Eğer motor sehbasını koaycak yerim olsa, iki metal demiri alırım ortasınada bir tahta sabitler onu sabit bir kapalı yere koyar motoru dik muhafaza eder bu dertten kurtulurdum.
motoru son durduruşta boşa alın benzin hortumunu çıkarın. kendi kendine benzini bitirip dursun. yoksa yağ yapışıp bujilerin canına okuyor
abi av bittikten sonra motorun benzin hortumunu çek istop edene kadar çalıştır yani motorun içinde benzin kalmasın sora bi yere dik bi şekilde yasla NOT : Motorun 4 zamanlı ise ne tarafa yatırman gerektiğini gösteren ayaklar vardır aksi takdirde 4 zamanlı olduğundan yağ karbüratöre akar ve motor çalışmayabilir 2 zamanlı ise herhangi yöne dik koysan bi sıkıntı olmaz.
4 zamanlı 5 hp parsun motorumu gaz kolu üstüne Yatık bir vaziyette koydum 1 ay kadar böyle deposunda benzin ve yağ deposunda yağ kalmış olarak durdu hiç çalışmadan. Dün baktım motordan benzin akmiş (Bu benim tahminim tabi)( Benzin akmış dediysem çok az çay bardağınin dibini örnek verirsek 1-2 parmak kadar). Ayrıntılı bir şekilde incelediğimde gördüm ki fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğim motorun lastiğinden kaçırma oluyordu. Hatta ilk kullanımdan sonra motoru gaz kolu üstüne yan yatırıp hiç hareketsiz bir şekilde arkadaşımın kamyonetinin arkasında eve getirmiştim. Tam eve girmek için asansörün kapısına geldigimde dik konuma getirince yere bir baktım açık mavi (yeşilimsi) birşey akmış karbüratörde kalan benzin akmıştır diye düşündüm aldırmadım motoru bir daha hiç kullanmadım yatık vaziyette durdu gaz kolu üstünde. Baktım motordan benzin akmış. Motorun hava alan kapagida kapalı ama benzin kokuyordu Motoru gaz kolunun üstüne yan yatırıp kullanmadığımız zaman öyle muhafaza edemiycekmiyiz? Neden motordan benzin akar ve benzin kokusu gelir?
akmaması lazım. yan yatırdığında akıyorsa bir yerde sıkıntı var demektir. (ilk akla gelen karbiratör) .bir sehpa kaynattır biryerde. bir boy profil 6 metre 20lira civarında, kalan parçalarını hurdadan çıkartabilirsen idareten bir sehpa olur ama dikkat et paslanmasın. benzinide boşalt kalan suyunuda boşalt ama o koku gene gelir kapalı yerde
sıfır olarak aldığımız aynı marka motorumuzun benzin filtresinde çatlak vardı, ve sürekli benzin akıtıyordu. çok ihtimal değil ama belki kronik birşeydir. benzin filtresini de gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Deneyimlerinizi paylaştığınız için sağolun. Motoru cumartesi günü servise götürücem. Bazen hiç çalıştıramıyorum. Bazen de çok zor 5-6 ipte çalışıyor. Ne biçim motormuş bu sıfır aldım arızadan başımı alamadım. :doh: Siz siz olun Çin işi motordan uzak durun. 850 TL daha fazla verip (Parsunuda 2000 TL 12 Taksit aldım) 2850 TL’ye 10 taksit Mercury alsaydım. banghead
ne yaparsan yap kapalı mekanda benzin kokusu gelecektir motordan.. ama akması sıkıntı, bir baktırmanı tavsiye ederim..