Motorumdaki Problem hakkında yardım.

Konu, 'Motorlar' kısmında greenpiiz tarafından paylaşıldı.

1. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Merhabalar 15 HP Kısa Şaft Evınrude denız motorum var . 4.55 polyester ıle kullanıyorum arka aynayı ayarlattım kısa şafta göre .

Motor 17-18 yaşında seneler once alındıgında yatın arkasındakı palamar ıcın toplamda 2-3 saat kullanılmamıştı .

Geçtiğimiz günlerde ben bu motoru depodan cıkarttım ve bır bakım yaptırttım .
    Ilk zamanlar normal kullandım motoru .

Bugunlerde ise şöyle bır problemım var . Öncelikle motorun cıkardıgı ses bana normal gelmıyor . Cok bagırıyor ancak o bagırtıya oranla performanslı gıtmıyor . Bır sure sonra ıse motor tam gazda bıle cok yavaş gıdıyor ve ara ara kafa atıyor

Cevremden benzın hava yapıyor , bujılerı degıştır , hava filtresindendir , Benzini tam yakmıyor gıbı bırkaç fıkır geldı .

Gectıgımız gun arkadaşın 15 hp uzun şaft tohatsu motorunu taktım ve teknenın hızı cok arttı . Ve benzın olarakda baya daha az yaktı o motor .

Sızce motordakı problemler ne olabılır bılgılerınızı beklıyorum teşekkürler

2. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    motorun sesi değişmis demişsin, motordan alıyorsun öyleyse. Geçmişi bir yokla hiç susuz çalıştırmışlar mı. motor iki zamanlı galiba, öncesinde yağsız benzin koymuşlar mı?
    bunları yapmışlarsa fiziksel bir zarar oluşur, ses değişir.
    sorun yukarıdaki gibiyse masraf büyük olur (tekrar sök tak felan)
    bazen de ateşleme yapar ama o zamanda tam gazda susması lazım.
    tabi ilk yapılacakları yazmışlar. bujiler ve karburatör

3. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    bir kere cok az yağla calıştı bir keresindede devrıdaımden su akmadıgını gördum . Ama mecburen 1 saat kadar kullandım . daha sonra telle kurcaladım tekrar devrıdaım yapmaya başladı . Bujılerı vs cıkartsam temızlesem şöyle kabataslak bır bakım yapsam kendımce bır şeyler olurmu .

Bırde masraf cok olur dedıgınız problem ne olabılır ne kadar kacabılır .

ilginiz için ***rler

4. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Motor soğutma devirdaim çalışmadığı halde 1 saat neden kullandın ki? Fiziksel zararlar sözkonusu olabilir aşırı ısnınmadan dolayı.

5. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Kıyıya dönmek icin mecburen kullandık ama motorda herhangı bır ısınma olmamıştı . Şu an cekıyorum calışıyor ancak cok yavaş gıdıyor.

6. avciceyhan

avciceyhan uğur avcı

Favori Kamış:
    mitchel privilege surf
    Favori Makine:
    mitchel avosurf 7000
    15 hp ise 2 silindirin altında değildir tahminimce belki bujilerden bir tanesi ateşleme yapmıyordur tek silindir gitmesini sağlıyodur ama hani hız yapmıyodur bi bujileri çıakr temizle sonuçta yatmış motor içeride kalan yağlı benzin vs bujiye yapışmış ve ateşleme yapmamış olabilir bujileri sok temizle bak bi

7. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Kardeşim bana sorarsan al motoru bu işten anlayan bir servise götür, sana ne olduğunu söylesin derim.
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

8. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Tabi bu kesin çözüm Orhan abi yalnız işte hamallığı var motor teknenın orda onu taşı et falan filan en kısa yoldan cozmenın bır yolunu arıyorum :) Bujilere bir bakayım olmadı zaten mecburen biraz vakit ayırmak zorunda kalacam . Teşekkürler

9. stormwinder

stormwinder onur

bence de en mantıklısı bir motor tamircisine götürmek. ateşleme bobinlerinde bile problem olabilir, karbüratörde olabilir, bujilerde olabilir yada pistonlar bitmiştir çekişi düşmüştür herşey olabilir. ikinci el şu motoru mu alsam sıfır parsun mu alsam diyenler de bu yazıları iyi okusunlar. ne diyor yukarıda? 15 yaşında ama birkaç saat kullanılmış..ikinci el motor birkaç saat kullanışmış olsa bile ikinci el motordur. ve deniz motorları ne arabaya benzer ne motosiklete..deniz motorları sürekli bakım ister nerede ne yapacağı belli olmaz.

10. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    hocam sizin oraları bilmemde bizim burada denizmotorcuları afedersiniz çok şeyler. yani deniz motoru olan birini çok zengin zannediyorlar. zamanında ben de en karlı işlerimi teknelerden yapmıştım.
    o yüzden mersinde bir kaç tamirci var onlarında yanına pek yaklaşılmıyor. sizin oralarda durum nasıldır bilmem ama bizim adana yolunu tuttuğumuz bile olmuştu.
    sizin oralarda durumlar nasıldır bilmem. ben içinde bulunduğumuz durumu aktarayım dedim. mersinli olanlar bu konuya katılsın lütfen, eğer önerecekleri bir servis varsa bilmek isterim

11. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Evet genelde deniz motorcuları "deniz pahalı bir zevktir , deniz fakiri sevmez" mantalitesindeler sadece motoru açmaya 250 tl isteyenler bile var . Ancak izmirde deniz motorcusu gerçekten çok bu bir avantaj . Dost işi yapan yerlerde var ancak gerçek bir servis kadar kaliteli iş yapıyorlarmı orası muamma . Mesela ben ilk cıkartıp bakıma soktugumda Evinrude servisine götürdüm , motora hafif bi baktı bu motor kitlenmiş dedi ve 500 ila 750 masrafı cıkar dedi . Ben tabi bu sefer daha kendi çapında urlada bir esnafa götürdüm 250 tl ye tum bakımını yaptı ve motor kitlenmemişti. Birkaç yere Türk usulu cozum bulmuştu goturdugum arkadaş. Ben motorun cok buyuk problemı oldugunu sanmıyorum cunku motorcu ımrenerek defalarca bu motor cok kral senelerce sorun cıkartmaz dedi . Satarmısın bile demişti . Ben yinede vakitten ve maddiyattan biraz feragat edip götüreceğim umarım pek buyuk problemı yoktur.