sezonu açma planlari yaptigimiz günlerde tekrardan merhaba degerli deniz dostlari. bi süredir kafamda bir proje var ancak uygulamadan önce siteye danismayi uygun buldum. olay su ki motorumu bir miktar daha sessizlestirmek istiyorum bunuda motor kapaginin içini izolasyon malzemesi ile kaplayarak yapmayi düsünüyorum. bu konuda evvelden çalisma yapmis arkadaslar varsa gerek uygulamanin basarili olup olmayacagi gereksede hangi yalitim malzemelerinin kullanilabilecegi konusunda tecrübelerinizden faydalanmaktan fazlasi ile mutlu olacagim cevaplariniz için simdiden tesekkürler, denizcekalin....
O.K....4 zamanli 15bg parsun distan takma. sanirim pek denenmis bi olay diil isidan etkilenmeyen bir yalitim malzemesi bulabilirsem deneyim o zaman....sizleride haberdar ederim....
ayriyeten gövdede motor kapagini karsilayan kismada ince bi lastik düsünüyorum sanirim ise yarayacak....
Harcadığınız zaman yazık olacağını düşünüyorum. En iyisi, kapağı komple çıkartıp kısa bir süre o şekilde deneme seyri yapın. Daha sonra kapağı takıp sesdeki değişimi gözlemleyin. Arada pek fark olmadığını göreceksiniz. Bunun nedeni, motor kapağının zayıf oluşu değil, sizin duyduğunuz gürültünün eksoz, krank, piston gibi parçalarından gelen sesler olmasıdır. Bu sesleri kesmeniz ise çok ama çok zor. Yinede motor kapağını yalıtmak istiyorum diyorsanız, otomobillerin altları için ses yalıtımı yapan yerler vardır ( Ziebart, Sonax v.s. ). Kapağı oraya götürüp iç kısımına bu uygulamayı yaptırabilirsiniz.
evet benimde aklima ilk gelen seçenek olmustu otomobillerin altinda kullanilan malzeme. geçen yaz söylediginiz gibi kapaksiz denedim; kapak gürültüyü fazla azaltmasada daha tok, daha kulaga hos bir hale getiriyo. belki yalitimla dahada iyilestirmek mümkün olabillir. bu arada otomobil komple 300 dolara kaplaniyo. baska bir uygulamadan kalma parçalardan bile benim isim görülebilir. ancak tek handikap uygulamanin isi tabancasi ile yapilmasi....egerki isi tabancasi yerine epoksi tarzi kuvvetli yapistiricilarda ayni isi görürse sorun halloldu demektir. umarim hasapli bir sekilde azda olsa sonuç alinir. bilhassa eski jenerasyon gürültülü motor kullanan arkadaslar içinde faydali olabilir. tekrar denizcekalin....
dört zamanlı motorun ne sesi varki rahatsız edici. sen en iyisi bir kaç gün pancarla balığa çık sonra senin motor sana çalışmıyor gibi geleceğinden yalıtımla uğraşmazsın
Bencede kapakta yapilcak islem cok verimli olmaz cunku sesin tamami nerdeyse egzozdan gelir, mantikli bir zihni sinir projesi olarak araclarda oldugu gibi egzoz cikisina bir susturucu koyulabilirmi!!!, verimi ne kadar etkiler, pervane suyunu nasil etkiler, hep yoruma acik, kolay gelsin........
aynen katılıyorum..geçenlerde sıfır tekne yaptırdım 4,70 ve solax 11ps taktırdım neyse suya indirdik bütün işlemler bittikten sonra,sonramı? suya indi indirdiğimiz yerden limana kadar 20 dakikada kafam çatladı aman allahım ne gürültü o öle of of..başım patlıcak derecede ağrıdı.sonramı? sonra aynen römorka ve yaptırdığım yere,geri iade ve dıştan takma 4.50 tekne ve 15 ps parsun..ohhh dünya varmış.. içten takma motorlu tekneye bide ses geçirmeyen kulaklıklar kullanmak gerekiyor,ben amatör balıkcılara tavsiye etmiyorum içten takmayı,ha bu işi ekmek parası için yapanlar varsa ona bişi idyemem az yakıt avantajı tabiiki var.. saygılar.spinnci