mrb. arkadaşlar

Konu, 'Tanışalım' kısmında sakarya54 tarafından paylaşıldı.

1. sakarya54

sakarya54

Favori Kamış:
    3.90 dam kamış, okuma coranado makina
    En İyi Avı:
    kara sazan 13 kg
    mrb. arkadaşlar ben sakarya'dan sazancı oğuz. dikkat edin sazancı diyorum çünki balıkçı değilim sadece sazan balığı avı yapıyorum , sizlerden ufak bi yardım bekliyorum artık burdaki barajların tadı tuzu kalmadı yozgata veya samsuna bu yakınlarda ava gidenler varsa haberlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim... rasgele

2. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Aramıza hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar.

3. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka

Aramıza hoşgeldiniz.:)

İmza detayları için TIKLA;)

4. sakarya54

sakarya54

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    kara sazan 13 kg
    sağol.....

sağol abim video yu izledim güzel bi av olmuş, ama aynı şekilde bi sazan olsaydı helede kara sazan işin zordu balık değil akıl küpü kepçeyi görünce deliriyor, neyse iyi avlar

5. sakarya54

sakarya54

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    kara sazan 13 kg
    mrb abi

Aramıza hoşgeldiniz.

İmza detayları için TIKLA

...Müjdat..1971-A rh+...
    İZMİR...

CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKALIM...

manyakmujdat@hotmail.com

Benim elime OLTA yakışır tepem atarsa,senin suratına YAKIŞIR.
    Meydan sizemi kalacak sandınız Ben daha ölmedim..

sağolasın abim inşallah bundan sonra kuzucuklarımla yani sazanlarımla karşınızda olucam.

6. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Valla bu deniz turnası da delirdi girmedi zaten kepçeye dolandı sahte yem farettiysen dışardan kaldırıp aldık:D

7. sakarya54

sakarya54

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    kara sazan 13 kg
    öyle görünüyor ama ben daha hiç denize olta atmadım, belki bir gün denerim ama kuzucuklar daha zevkli şöyle 10-15 kiloluk bi aynalı offfffffff allahım nerde o günler...:)

8. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    hoşgeldiniz...

9. sakarya54

sakarya54

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    kara sazan 13 kg
    hoşbulduk abim nasıl çerkeşliye gidiyormusun balığa pardon sazana; sazan balık değil ayrı bi tür ya canlarım benim kuzucuklarım :)

10. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

:) Abi aileye hoşgeldin:)

11. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    hosgeldiniz aramiza size simdiden keyifli paylasimlar...

12. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    aramıza hoşgeldin

13. koray07

koray07 Koray

Favori Kamış:
    Ryobi 60, Virax Long Ranger
    merhaba sakaryalı kardeşim. sana birkaç sorum olacak. ben balık avlarken dip atma türü teknikler kullanmıyorum. benim için önemli olan batan şamandrayı görmek bu bana müthiş heyecan veriyor. gelelim soruma :

1. orta boy sazan avlamak için nasıl bir düzenek hazırlamam lazım. kamış, misina, şamandra, kurşun, kanca vs... tavsiyene göre malzeme alacağım. marka ve cins ebat verirsen harika olur.
    2. her bölgenin sazanının ayrı yem alışkanlığı vardır deniliyor. tüm sazanların ortak yediği yem nedir? ya da böyle bir yem var mı?
    3. şamandralı sistemle sazan avı verimli olur mu? başarı şansı küspeli dip takımına göre nasıldır.? dip atınca çekilmesi hayli güç oluyor zira mutlaka takılıyor.

saygılar

14. sakarya54

sakarya54

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    kara sazan 13 kg
    sağolun ustalarım, inşallah hep birlikte güzel paylaşımlar yapıcaz.. HOŞBULDUKKKKKKKKKKKKK :D :D :D

15. Yörük Efe

Yörük Efe

Favori Kamış:
    Şimdilik Olta, Sonra Zıpkın ve Dalış takımı da olacak.
    En İyi Avı:
    Şimdilik Pek Dişe dokunur bir şey yok.

Oğuz Kardeş; aramıza ve ailemize hoş geldin.
    Araştırdığın ve aradığın tüm konular ile can dostları burada bulacağından eminim.
    Şimdiden paylaşımların için teşekkürler.

16. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Aramıza hoş geldin

17. sakarya54

sakarya54

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    kara sazan 13 kg
    MERHABA KORAY;
    tabiki sana yardımcı olacağız hepimiz kardeşiz
    bak arkadaşım, sazan balığı çok ürkekbi hayvandır önce bunu iyi bil, ayak sesi, müzik aşırı baslı olursa, kısacası titreşim yapan gürültülerden kaçın.
    sazanda en önemli unsur takım ve yemlemedir,
    takım: kamış, 3.60cm veya 3,90 teleskopik yada parçalı olmalı, sana tavsiyem şu marka takıntısına girme, şu anda her firma uzak doğuda yaptırıyor ürünlerini, ama sana bir iki model söyleyeyim, ben dam. sumo royal master carp 3 kamış kullanıyorum, biraz pahalı ama çok mukavemetli bir kamış, bunu kullanacaksın diye bişey yok, ama kalite sıralamasına vuracaksan isveç malı abu carcia yı hiçbişey tutamaz tabi orjinalini bulabilirsen, neyse kamışın alba strar silver star falan olmasında ne olursa olsun, bunu söylerken tecrübem şu ki bu tür kamışlar sağlam olabiliyor ama ya yüzükler paslanıyor yada renk değişiyor. yani kamışın sağlam ve bir noktaya kadar esneme yapmalı aşırı esneme yada aşırı sert olmamlı, bak ben kamış seçerken yaptığım olayı söyleyeyim. kamışın en uç kısmını bi arkadaşın tutsun sende makina kısmını kavra ve gücün yettiğince kaldır iyi kamış sert esner ve çatır çaıtr ses çıkarmaz, böyle bi kamış al. makinana gelince daha çok büyük ve kuvvetli makinaları tercih et, ben okuma coranado 65 kullanıyorum süper bi makina amadaha iyileride var, bütçen kısıtlıysa banax sx serisini al yıllarca kullan.
    takım hazırlanışına gelince; benim tek kullandığım takım şlu; makinaya 0.40mm misina, bedene 0.37 yada 0.35 mm misina orta boy bir sazan için 1-2 numara zoka idahaldir, bu zokaları yarım kiloluk bir sazan rahatça yutar, iğneleri çelik kullan, çok kalında olmasın çok incede ve iğne ucu papağan olursa daha iyi olur, takımın hazırlanışı şöyle olmalı; makaranın misinasından gezer (delikli) kurşunu geçir tabi gramıjını sen ayarla 40g normal bence, sonra 1,5 lik kesiti olan bir elektrik kablosunun dışındaki izalasyonu çıkart ve 5mm kadar kes, o kablo izolesinide kurşundan hemen sonra tak ve firketeni bağla, bunu söylememdeki amaç şu kurşunu savururken , kurşun fırdöndüye vurma yapar ve misinanı zedeler ama arada bi plastik olursa bu olay ortadan kalkar, daha sonra benden misinasını ve zokayı fırdöndünün alt kısmına bağla bu uzunluk 60 cm kadar olmalı, ve takımını yemledğin bölgeye fırlat, misinanın boşluğunu al ve sabırla bekle,
    gelelim yemlemeye,
    sazan balığı nerde olursa olsun mutlaka mısıra vurur bu yüzden her barajda rahatça mısır kullanabilirsin ve mısırla yemle ama kuru mısırla yemle ve 3kg dan fazla mısır atma, sıksık yemle ama az az yemle, örneğin balığın vuruşuna göre 2- saatte bir yemle, ambarda kurutulmuş kuru mısırı haşla, suyu bitince gene yıka gene haşla bu işlemi mısırlar hafif patlaıncaya kadar yap eğer her kaynamada yıkamazsan mısırlar kararır, bunu çoğu arkadaşım bilmez, ve o haşladığın mısırı sadece zokaya takmak için kullan. sazan balığı yumuşuk bulduğu yemi kırar ve yutar ama kuru mısırı kırazmaz 3-4 deneme yapar kıramayınca diğer mısıra geçer bu tüm mısırları deneyinceye kadar sürer, taki senin haşlanmış mısırını görene dek, yada boiliyi, çünki kancana taktığın yem daha değişik gözükecektir kuru mısırların arasında ve daha cazip olacağından hemen vakumlayacak senin zokadaki yemini, işte benim sazan avlama yöntemim bu, şamandıralı oltayla çok randuman alamadım zaten sevmiyorum daşamandırayla avlanmayı, sana b ir tiyo dha vereyim bak, kurşununa mısır yarması ve buğday unundan karıuşımlı bi hamur sar ama hamur sakız gibi olmasın kurşun suya vurduğunda hamurun dağılsın bu taktikle orası tam olarak yemlenir ve kuzucuklar toplanır. balığı nasıl yakacağını ve sudan çıkarma taktiklerini av teknikleri bölümünde açtım oradan bulabilirsin, rastgele...

18. sakarya54

sakarya54

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    kara sazan 13 kg
    sağolun avcı arkadaşlarım, sizlerin tecrübe taktiklerinide öğrenmek isterim herşey için teşekkür ederim.:)

19. koray07

koray07 Koray

Favori Kamış:
    Ryobi 60, Virax Long Ranger
    sakaryalı kardeşim eline emeğine sağlık dediğin malzemeleri alıp hazırlayıp fotoğrafını da çekip koyacağım buraya sen de bir bakarsın olmuş mu diye.
    becereceğim bu sazan işini inşallah :D

20. sakarya54

sakarya54

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    kara sazan 13 kg
    hoşbulduk abilerim sağolun...:)