mrb ustalar kamış konusunda yardım

Konu, 'Kamışlar' kısmında xx1111 tarafından paylaşıldı.

1. xx1111

xx1111 mert öztürk

degerli arkadaşlar ben sizden kamış konusunda yardım almak istiyorum. daha önce albastar marka kamış kullanıyordum ama bu kamışım kırıldı. parça bulamadım. bende yeni kamış almaya karar verdim. mersin bölgesinde denizde avlanacagım, sertmi-yumuşakmı alayım, öncekı kamışım 270 di boy ve tavsiye edebileceginiz marka varmı. bilgi verirseniz sevinirim. mersinden selamlar

Son düzenleme: 28 Mart 2009
  2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    at çek içinmi?yemlimi?ne amaçla kullanıcaksınız:)?

birde formumuzun yeni açılan ekipmanlar bölümünede bir bakın isterseniz:)linki altta:)

http://www.balikavi.net/olta/

3. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Butcenizide yazarsaniz daha iyi olur ona gore model tavsiyeleri yapabiliriz.

Ayrica satin alacaginiz kamisi ne tur bir makine ile kullanacaksiniz? makinanizin modelinide yazarsaniz saglikli bir oneri yapabiliriz.

4. xx1111

xx1111 mert öztürk

kamış hakkında bilgi istiyorum

at çek içinmi?yemlimi?ne amaçla kullanıcaksınız?

her ikisinide kullanmak istiyorum ama genellikle yemle kullanırım. Makınam albastar RR40,

5. xx1111

xx1111 mert öztürk

çok kaliteli degil ama çok da adı bir ürün olmasın istiyorum. Bazı av bayilerine gittim bana adi çın mallarını gösterdiler tabi bende almadım.. Ayrıca makınam da albastar RR40 tarsusta bir bayiden almıştım . yardımlarınız için teşekkür.

6. mehmetcay

mehmetcay

Çin malı olmayan malzeme kalmadı, Neredeyse tüm pazar Çin malı.

Çin malı deyip hafife almayın OKUMA, D.A.M, PENN ve diğerleri hepside çinde üretiliyor, Yok ben Japon malı istiyorum dediğinde bütçe 200 usd üstü olacağını bilmen lazım.

Sana bir kamış tavsiye edeyim, ALBA Carina 350 100,150 atarlı aksiyonu gayet güzel fiyat kolay ulaşılır, Kesin memnun olacaksın. Kısık'ta bir bak istersen.

Biraz daha iyi kamış istersen lineaeffe ye bak derim, gerçi Alba'nın hesaplı sörf kamışlarıda var 390 Enrico gibi.

7. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Cin mallarindan kasit isimsiz, noname gibi kamislardan mi bahsediyorsunuz yoksa bilindik markalarin Cinde uretilen modellerimi soz konusu?

Egerki ikinci dediginiz ise, emin olun bir marka kendi imalatini ve uretimlerindeki kaliteyi bozma talimati vermemisse, isterse afrikada uretilmis olsun hic bir fark olmaz. Bugun dunyanin en buyuk sony gibi markalar bile urunlerinin bir cogunu Cin fabrikalarinda uretmekte. Cinde iscilik ucuzdur, bir cok marka uretimleri icin artik Cini tercih ediyor, yani tek sebep budur. Bilindik bir markada, made in China yazmasi o modelin cin mali kotu bir urun oldugu anlamina gelmez. Kesinlikle bu yaklasimda olmayin.

Bunu gectikten sonra, hem spin hemde yemli icin tam randiman alabilecegin bir kamis onermek sagliksiz olacak. Cunku suan kullanmis oldugun makine modeli 350gr agirliginda, bu durumda nerden baksan onerecegim kamis ne olursa olsun at-cek icin uygun olmayacaktir. Eger at-cek'ten kastin jigging ise, ozaman sorun yok ama mesajinda belirtmemissin. Yemli icin sana en az 80-150gr atarli bir kamis gerekecek ki yemli avda istedigin mesafeye ulasabilesin ve 100gr kadar iskandillerle atış yapabilesin. at-cek'te spin kamislar kullanilir, bunlar 8gr den 50gr kadar mutelif modelleri vardir. Yanli light kamislar. Kasik, meps icin ayri, rapala v.b. cesitli agirliktaki modellerde bile mutelif kamis sacimi gerekebilir, en azindan saglikli bir secim icin bu hususlar cok onemlidir.

Bence su durumda S-Curve serisine bir bak madem yemli olarak tercihim daha cok o olur diyorsun, lineaeffe markasinin 340g agirligindaki 3.90cm modeli senin isini rahatlikle gorur ve uzun yillar kullanirsin. Hem kaliteli hemde surf ve yemli avlarda kullanabilecegin guzel bir kamisin olur. Yanliz unutmaki elindeki makineyle birlikte ikisi toplam agirlik 700g civari olacak, at-cek icin uygun bir rakam degil ama yemli avlar icin hic bir sorun teskil etmez.

Istersen daha hesapli seceneklerde sunabilirim ama hem kalite duser hemde kamis agirligi vs. iki misli yukselir.

8. Cihangir

Cihangir Cihangir

Favori Kamış:
    AlbaStar Galaxy 3.0
    Favori Makine:
    Banax SX5000 & SX3000
    En İyi Avı:
    18 adet palamut 1.700 gr Eşkina
    Benden bir tavsiye..

Nasıl makina olursa olsun, kamışın makina takılan kısmını elinize alın ve yere paralel tutun. Tavsiyem şu; kamışın arka kısmı koltuk altınıza denk gelsin. Yaklaşık olarak kapalı uzunluğu 85 cm ve üzeridir.Bu durumda tüm yük bileğinize binmeyecektir.. Eğer kısa saplı (Kapalı uzunluğu 70 cm kadar) bir kamış alırsanız, bileğinize çok fazla yük bineceği için, hem balık sonrası rahatsız olursunuz, hem de büyük balık yakaladığınızda kamışa hakim olmak zor olacaktır.

3 - 3.10 m civarı bir kamış bence ideal.. Sonrası ise hangi tür balığa atacağınızla ilgili.. Kamışın atarına bakabilirsiniz. Bunu da kullandığınız kurşunu düşünerek seçebilirsiniz.. Kalite bu kıstasları karşılayan kamışlar arasındaki bütcenize göre vereceğiniz daha sonraki karar olacaktır..

Saygılar