MU serisinden Silver / Gümüş kefal sahtesi; el yapımı serinin üçüncüsü

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Arkadaşlar.
    "Madem başladık bir kere, seriyi tamamlamak lazım dedim" ve bu sefer de şu ünlü MU nun silver modelinden bir örnek yapmaya çalıştım. 12,5 cm ve 13 gr. İnce uzun beden yapısı suda oldukça dengeli, hızlı ve yalpalar yaparak gelmesini sağlıyor.
    MU serisinden yapmayı düşündüğüm popper(su üstü) ve jointed(parçalı) modelleri ile seriyi tamamlamayı düşünüyorum. İlgilenen arkadaşlar için yapım aşamalarından da kısaca bahsedeyim;

Kullandığım Malzemeler:
    0,8 mm kalınlığında Balsa levha
    1,2 mm çapında krom paslanmaz çelik tel
    5 dk. epoksi karışım
    şeffaf ahşap tutkalı
    çift taraflı bant
    alüminyum folyo
    akrilik boyalar
    simli boyalar
    3 mm kalınlığında mika
    çelik bilyeler
    plastik kürecikler
    Nano yüzey koruma spreyi

Balsadan 2 parça kestiğim modelin her iki parçasına aynı derinlikte; ağırlık bilyelerinin, ses küreciklerinin ve çelik telin yerleşeceği oyukları dremel ile açıyorum. Bilyeleri ve teli yerleştirip ahşap tutkalı ile iki parçayı sıkıştırarak sabitliyorum. Üzerini şeffaf ahşap tukalı ile kaplayıp, kuruduktan sonra pürüzlerini alıyor ve alüminyum folyoyu yapıştırıyorum. Damağın ve epoksi gözlerin yerleşeceği yuvaları oyuyorum.

Folyoyu tekrar şeffaf ahşap tutkalı ile kaplayıp, kurumasıyla beraber akrilik boyalar, simli boyalar, renklendirilmiş epoksi yardımıyla boyama işlemini ve pul imitasyonunu tamamlıyorum. Damağı ve gözlerini takıyorum.

2 kat daha epoksi ile kapladıktan sonra nano koruma ürünü ile kaplayıp bitiriyorum.

Sağlıcakla kalın.

2. LapinCash

LapinCash

İşte bak buda süpermiş abi.
    Gümüş ya levrek ve torik , orkinos gibi balıkları alabilirsin gibime geliyor.

3. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

sırtındaki sarı çizgi gayet güzel olmuş tebrikler

4. ozican0123

ozican0123 OĞUZCAN KARADENİZ

Favori Kamış:
    Lineafe oystar cast 4.20 + Alba Star leader3,60
    Favori Makine:
    Pover liner pl865 + alba eta
    En İyi Avı:
    Kefal. :D su aralar kayda deger bisi yol :D
    helal olsun abi süper olmuş

5. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Tamam Emre, diğerini beğenmeyince ben de senin için bunu yaptım. :) Beğendiğine sevindim, sevgiyle kal.

Teşekkür ederim Ali kardeş, simli kalemle çizip, kurumadan hemen elinle hafifçe dağıttığında, üzerine epoksi de geldiğinde güzel bir görüntü çıkıyor. Renk geçişlerini de gölgelemiş oluyorsun.

Teşekkür ederim Oğuz arkadaşım, sevgiyle kal.

6. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    aksiyon

Arkadaşlar sahtenin aksiyonu hakkında az da olsa fikir sahibi olabilmeniz için telefonun videosundan çektiğim görüntüleri koyuyorum. Yönetici arkadaşlar ilk mesaja ekleyebilirlerse sevinirim. Görüntü kalitesi için şimdiden özür diliyorum. :)

7. RAPÇİ

RAPÇİ yagmur

Favori Kamış:
    alberto sea wave 360
    Favori Makine:
    alba star pion 50
    En İyi Avı:
    m olduğu zaman yazıcam
    tebrikler gerçekten güzel