Merhaba arkadaşlar Şu meşhur MU serisi, yapımı oldukça zevkli. Ben de seriye devam dedim. 14,5 cm, 20 gr. Ustalar tanıyacaklardır hemen modeli. Özellikle tekneden kullanım için ideal. Gelelim yapım aşamalarına. Kullanılan malzemeler : 1 cm kalınlığında balsa levha 1,2 mm çapında krom paslanmaz tel 5 dk. epoksi karışım şeffaf ahşap tutkalı Alüminyum folyo çift taraflı yapışkan bant akrilik boyalar simli boyalar ince tül kurşun çelik ve plastik bilyeler 3 mm kalınlığında mika Nano koruyucu sprey Balsadan kestiğim modelin her iki parçasına eşit derinlikte kurşun ağırlığın ve ses yapacak bilyelerin yuvalarını Dremel ile oyuyorum. Aynı şekilde teli yerleştireceğim kanalı da açıyorum. Ağırlığı, bilyaları ve teli yerleştirip şeffaf tutkal ile parçaları birleştiriyorum. Damağı mikadan kesip, ısıtarak formunu verdikten sonra damağın takılacağı yarığı açıyorum. Şeffaf ahşap tutkal ile kapladığım sahte kuruduktan sonra zımpara ile pürüzlerini alıp alüminyum folyo ile kaplıyorum. tül parçasını şeffaf tutkal ile sahteye yapıştırıp,kuruduktan sonra söküyorum. 0,7 siyah pilot kalem ile pul imitasyonunu veriyorum. Akrilik boyalar, simli boyalar ve renklendirilmiş epoksi kullanarak boyama işlemini tamamlıyorum. Tülü şeffaf ahşap tutkalı ile tekrar yapıştırıyorum. Damağı ve epoksiden hazırladığım gözleri yerlerine yapıştırıyorum. Son olarak 2 kat daha epoksi ile kaplayıp Nano koruyucu sprey ile hazır hale getiriyorum. Sağlıcakla kalın.
ovv müthiş birşey çıkmış ortaya abicim başarılar vallahi gerçek balık sandım anlamıyorum pek balıkçılıktan
İyi çalışmalr, abi kolya gelsin.Herzamnki gibi çok güzel desenler ve renkler ,inşallah sonuçlarıda güzel olur
Emre öyle diyorsun ama, bu kıskanacak bak sonra ! Teşekkürler Eray kardeş, her ne kadar anlamadığını söylesen de böyle güzel bir siteye üye olmakla, pek yakında güzel tecrübeler edeineceğine eminim. Sevgiyle kal. Teşekkür ederim Ali kardeş. Selamlar.