MU serisine yakışır bir son/ El yapımı parçalı kefal sahtesi

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba arkadaşlar

Bununla meşhur MU(Mullet) serisine şimdilik ara veriyorum. Forumdaki arkadaşlar parçalı sahte balık yapılıp yapılamayacağını soruyorlardı, sanırım yapılabiliyor. Klasik parçalı sahtelerden farklı bir teknikle yapmaya çalıştım. 15,5 cm boyu ve 22,5 gr. ağırlığı var. Su üstünden kıvrılarak geliyor.

Kullandığım malzemeler ;
    1 cm kalınlıkta Balsa levha
    1,2 mm çapında krom paslanmaz tel
    5 dk. epoksi karışım
    şeffaf ahşap tutkalı
    çift taraflı yapışkan bant
    alüminyum folyo
    çelik ve kurşun bilyeler
    mini menteşe
    akrilik boyalar
    simli kalemler

Gerçek balık ölçülerinde hazırladığım şablon ile 1 cm.lik balsa levhadan 2 ayrı parça şeklinde modeli kestim. balık formunu verdikten sonra 3 parçaya ayırdım. içine ağırlıkları, teli yerleştirdim. kuyruk parçasını menteşe ile tutturdum. Bel kısmını ortasından mil geçecek şekilde oyarak parçaların rahat hareket edebilmesi için araya delik metal parçası sabitledim. Tüm parçaları birbirine tutkal ile yapıştırdım. Şeffaf tutkal ile kaplayıp zımparaladıktan sonra beyaz boya ile 2 kat astar yaptımve alüminyum folyo ile kapladım. Üzerine 0,5 pilot kalem ile pul desenlerini çizdim. Renklendirilmiş epoksi ile boyadım. Simli kalemler ile rötuşlarını yaptım. Epoksi gözleri de takıp 3 kat epoksi karışım ile kapladım. Son olarak mekanik parçaları takarak bitirdim.

Sağlıcakla kalın.

2. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    resimlerin devamı

3. 56562

56562 xxx xxxxx

Özcan Bey ellerinize sağlık, muhteşem bir çalışma olmuş. Bu kefal bizim sularımızda yaşayan türün dış görünüm özelliklerin tamamını taşıyor. Benim gözüme sadece biraz kuyruğu abartılı olmuş gibi geldi.

Artık sizden bu sahtelerle tutulmuş balıkların raporlarını bekliyoruz.

4. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    İşte budur dedirten bir çalışma.Söyleyecek bir kelime bulamıyorum.Keşke elimden gelse idi.

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Harika bir çalışma olmuş, tekrarı olursa kuyruk kısmını "kolyos" sahtesindeki tarzda yaparsanız daha da muhteşem gözükecektir. Tek kelimeyle mükemmel gözüküyor. Levrek bunun sahte olduğunu berrak suda bile zor anlayacaktır. Konu başlığını "Levreğe 1 Nisan şakası" olarak da değiştirebiliriz yani.

6. LapinCash

LapinCash

Abi sen bir dahisin.
    Mükemmel ötesi bir balık.

7. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Hakan bey. Kendime özgün bir çalışma oldu . Kuyruğu da ahşaptan yapayım dedi. Aksiyon olarak kuyrukta da ağırlık olduğu için hareket kabiliyeti çok iyi oldu. Aslında kefalin kuyruğu daha büyük olur ama sahtenin dengesini bozduğu için ben biraz ufalttım. Fakat istenirse çıkabiliyor da sabit değil dediğiniz gibi değiştireilirim daha sonra. Sağlıcakla kalın.

8. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Barış arkadaşım. Denemeden yapıp yapamayacağını bilemezsin. Sen de kendince ufak bir çalışma ile başlayabilirsin istersen.

Teşekkür ederim Emre kardeş, bunu da beğeneceğini tahmin etmiştim. :)

9. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim . Kuyruk sabit değil. Böyle de aksiyonu çok güzel oldu ama dediğin gibi deneyip görmek lazım. Fotoğraflardakinden çok daha gerçekçi gözüküyor eline aldığında, dediğin gibi levrek zor ayırt edecektir. Sevgiyle kal.

10. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Özcan Abi

Diğer arkadaşlarıma katılıyorum. İnanılmaz olmuş
    Ellerine sağlık.

Bu arada Sana Gelibolu Sahtelerinde kullanılan malzemeler nedir diye soracaktım.Elimde bir kaç tane sahte var ama hafif kalıyorlar ,
    Onları kısmen kaplayıp yaklaşık 6-7 gram ağırlaştırmak istiyorum.

Selamlar.

11. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Özcan abi ellerine sağlık,

Vallahi mafsallı yapmayıp, tepsiye koysaydın, yakaladım diye rapor açsaydın, ben yerdim :D :D :D

Bu arada Hakan abi (snowman)' in arayıpta bulamadığı kefal imitasyonu olmuş :p

Hadi abi buluştur şu sahtelerini levreklerle artık, :)

12. BARIŞ ÇIRAK

BARIŞ ÇIRAK BARIŞ ÇIRAK

Özcan bey, sahte çalışması harika... tebrikler

13. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Tarcan. Teşekkür ederim, beğendiğine sevindim. Gelibolu sahtelerini bir çeşit polyester karışımı ile kaplıyorlar. Tam olarak bilmiyorum ben de. Ama Google da gelibolu sahtesi olarak aratırsan, yapımı ile ilgili bilgilendirici yazı ve imalat videosunu bulabilirsin. Direk linki, diğer bir forumda yeraldığı için veremedim. Yalnız sahteyi ağırlaştırmak isterken dikkat et de aksiyonu bozulmasın. Çünkü sahteleri boyutlarına ve formlarına uygun ağırlıklar da imal ediyorlar.
    Sağlıcakla kal.

14. akaplan

akaplan Ali KAPLAN

Bu bir sanat eseri,

Gerçekten de bir sanat eserine bakar gibi hissettim. Hemde her aşamasında. Bu sadece av merakıyla olacak bir şey değil. Bu bir tutku. Üstadım ellerinize sağlık.

15. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Ali kardeşim. Güzel sözlerinle beni onurlandırdın. Yaptığın işi severek yapmakla başlıyor, sonra devamı gayretle ve sabırla geliyor. Sağlıcakla kal.

16. LapinCash

LapinCash

Abi beğenilmeyecek bigi değilki ;):):eek: :p

17. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Tebrik ederim, 5-6 ay önce diş fırçası kullanarak yaptığınız ilk sahteden beri epey bir mesafe katetmişsiniz. Emeğinize ellerinize sağlık.