Merhaba arkadaşlar Bununla meşhur MU(Mullet) serisine şimdilik ara veriyorum. Forumdaki arkadaşlar parçalı sahte balık yapılıp yapılamayacağını soruyorlardı, sanırım yapılabiliyor. Klasik parçalı sahtelerden farklı bir teknikle yapmaya çalıştım. 15,5 cm boyu ve 22,5 gr. ağırlığı var. Su üstünden kıvrılarak geliyor. Kullandığım malzemeler ; 1 cm kalınlıkta Balsa levha 1,2 mm çapında krom paslanmaz tel 5 dk. epoksi karışım şeffaf ahşap tutkalı çift taraflı yapışkan bant alüminyum folyo çelik ve kurşun bilyeler mini menteşe akrilik boyalar simli kalemler Gerçek balık ölçülerinde hazırladığım şablon ile 1 cm.lik balsa levhadan 2 ayrı parça şeklinde modeli kestim. balık formunu verdikten sonra 3 parçaya ayırdım. içine ağırlıkları, teli yerleştirdim. kuyruk parçasını menteşe ile tutturdum. Bel kısmını ortasından mil geçecek şekilde oyarak parçaların rahat hareket edebilmesi için araya delik metal parçası sabitledim. Tüm parçaları birbirine tutkal ile yapıştırdım. Şeffaf tutkal ile kaplayıp zımparaladıktan sonra beyaz boya ile 2 kat astar yaptımve alüminyum folyo ile kapladım. Üzerine 0,5 pilot kalem ile pul desenlerini çizdim. Renklendirilmiş epoksi ile boyadım. Simli kalemler ile rötuşlarını yaptım. Epoksi gözleri de takıp 3 kat epoksi karışım ile kapladım. Son olarak mekanik parçaları takarak bitirdim. Sağlıcakla kalın.
Özcan Bey ellerinize sağlık, muhteşem bir çalışma olmuş. Bu kefal bizim sularımızda yaşayan türün dış görünüm özelliklerin tamamını taşıyor. Benim gözüme sadece biraz kuyruğu abartılı olmuş gibi geldi. Artık sizden bu sahtelerle tutulmuş balıkların raporlarını bekliyoruz.
Harika bir çalışma olmuş, tekrarı olursa kuyruk kısmını "kolyos" sahtesindeki tarzda yaparsanız daha da muhteşem gözükecektir. Tek kelimeyle mükemmel gözüküyor. Levrek bunun sahte olduğunu berrak suda bile zor anlayacaktır. Konu başlığını "Levreğe 1 Nisan şakası" olarak da değiştirebiliriz yani.
Teşekkür ederim Hakan bey. Kendime özgün bir çalışma oldu . Kuyruğu da ahşaptan yapayım dedi. Aksiyon olarak kuyrukta da ağırlık olduğu için hareket kabiliyeti çok iyi oldu. Aslında kefalin kuyruğu daha büyük olur ama sahtenin dengesini bozduğu için ben biraz ufalttım. Fakat istenirse çıkabiliyor da sabit değil dediğiniz gibi değiştireilirim daha sonra. Sağlıcakla kalın.
Teşekkür ederim Barış arkadaşım. Denemeden yapıp yapamayacağını bilemezsin. Sen de kendince ufak bir çalışma ile başlayabilirsin istersen. Teşekkür ederim Emre kardeş, bunu da beğeneceğini tahmin etmiştim.
Teşekkür ederim . Kuyruk sabit değil. Böyle de aksiyonu çok güzel oldu ama dediğin gibi deneyip görmek lazım. Fotoğraflardakinden çok daha gerçekçi gözüküyor eline aldığında, dediğin gibi levrek zor ayırt edecektir. Sevgiyle kal.
Özcan Abi Diğer arkadaşlarıma katılıyorum. İnanılmaz olmuş Ellerine sağlık. Bu arada Sana Gelibolu Sahtelerinde kullanılan malzemeler nedir diye soracaktım.Elimde bir kaç tane sahte var ama hafif kalıyorlar , Onları kısmen kaplayıp yaklaşık 6-7 gram ağırlaştırmak istiyorum. Selamlar.
Özcan abi ellerine sağlık, Vallahi mafsallı yapmayıp, tepsiye koysaydın, yakaladım diye rapor açsaydın, ben yerdim Bu arada Hakan abi (snowman)' in arayıpta bulamadığı kefal imitasyonu olmuş Hadi abi buluştur şu sahtelerini levreklerle artık,
Merhaba Tarcan. Teşekkür ederim, beğendiğine sevindim. Gelibolu sahtelerini bir çeşit polyester karışımı ile kaplıyorlar. Tam olarak bilmiyorum ben de. Ama Google da gelibolu sahtesi olarak aratırsan, yapımı ile ilgili bilgilendirici yazı ve imalat videosunu bulabilirsin. Direk linki, diğer bir forumda yeraldığı için veremedim. Yalnız sahteyi ağırlaştırmak isterken dikkat et de aksiyonu bozulmasın. Çünkü sahteleri boyutlarına ve formlarına uygun ağırlıklar da imal ediyorlar. Sağlıcakla kal.
Bu bir sanat eseri, Gerçekten de bir sanat eserine bakar gibi hissettim. Hemde her aşamasında. Bu sadece av merakıyla olacak bir şey değil. Bu bir tutku. Üstadım ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim Ali kardeşim. Güzel sözlerinle beni onurlandırdın. Yaptığın işi severek yapmakla başlıyor, sonra devamı gayretle ve sabırla geliyor. Sağlıcakla kal.
Tebrik ederim, 5-6 ay önce diş fırçası kullanarak yaptığınız ilk sahteden beri epey bir mesafe katetmişsiniz. Emeğinize ellerinize sağlık.