MU ya başladık bir kere devamı gelir artık :) El yapımı sahtelerim

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Arkadaşlar. Ne zevkliymiş bu Mu(Mullet)-kefal modeli ile çalışmak. Yaptıkça yeni fikirler geliyor aklıma. Parçalı ve popper modeli le beraber bir de gerçek imitasyonunu yapayım derken araya bu sıkıştı. 13 cm boyu ve 16 gr. ağırlığı var. Ağırlık merkezi (hareketli bilyalardan oluşuyor) sahtenin tam altında arkaya doğru eşit dağıtılmış durumda. Bu da sahtenin aksiyon olarak; çok dengeli bir şekilde yanlara doğru tıkırtılarla, yalpa yaparak gelmesini sağlıyor.

Kullandığım Malzemeler :
    1 cm kalınlığında balsa levha
    1,2 mm çapında krom paslanmaz tel
    5 dk. epoksi karışım
    şeffaf ahşap tutkalı
    akrilik boyalar
    simli boyalar
    3 mm kalınlığında mika
    tül parçası
    çelik bilyalar
    Nano koruyucu sprey

Balsadan kestiğim modelin her iki parçasının içini bilyalar serbest hareket şekilde oyuyorum. Çelik teli yerleştireceğim kanalı da aynı şekilde oyup bilyaları ve teli yerleştirdikten sonra şeffaf ahşap tutkalı ile parçaları sabitleyerek yapıştırıyorum.

Üzerini şeffaf ahşap tutkalı ile kaplayıp kuruduktan sonra zımpara ile pürüzlerini alıyor ve astar olarak beyaz akrilik boya ile 2 kat boyuyorum. Damağın ve gözlerin yuvalarını açıyorum. Damağı 3 mm mikadan kesip kenarlarına dremelin taşalama ucu ile formunu veriyorum. Akrilik boyalar ile boyayıp simli boyalar ile rötuşlarını yapıyorum. Şeffaf tutkal ile siyaha boyadığım tülü yapıştırıyorum. Damağı ve epoksiden hazırladığım gözleri yerlerine yapıştırıp, 2 kat epoksi ile kapladıktan sonra nano koruyucu spreyi sıkıyor ve kullanıma hazır hale getiriyorum.

Sağlıcakla kalın.

2. anti-silence

anti-silence Serkan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 FA
    tebrikler gerçekten harika olmuş.

3. LapinCash

LapinCash

Abi işte bu mükemeldi , gene ağzım açık kaldı. :eek:

4. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Serkan bey.

:) Emre baktım sana beğendirmek zorlaşmaya başlayınca ben de biraz farklı çalışayım dedim. :) Olmuş di mi?

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Özcan Abi selamlar.

Seni tanımasam "İnanmıyorum yahu" derdim.

Her seferinde Beni hayretler içerisinde bırakıyorsun vallahi.

Ah birde bir tanesinin yüzüşünü görebilsem ne güzel olurdu.
    Neyse havalar ısınıyor. İnşallah bundan sonra deneme ve videoya alma şansın olur.

Bende Sana birazdan bir model siparişi vereceğim.

4 Parçalı bir model, Bakalım olabilecek bir şey mi?

İşte benim istediğim Model :
    http://www.cengizbalikcilik.com/galeriresim/4play_2007.jpg

Önemli Not : "benim istediğim Model" derken kendime istemiyorum,Sadece yapılabilir mi ? diye soruyorum

Selamlar.

Allah kolaylık versin.

.

Son düzenleme: 23 Mart 2010
  6. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Tarkan arkadaşım . Öncelikle teşekkür ederim güzel yorumun için. Cepten çektiğim video kalitesi düşük olduğu için foruma koymak istemedim ama yüzüşleri gayet güzel beni fazlasıyla tatmin ediyor. İnşallah sizlere de bir şekilde gösteririm yakında. Gelelim senin soruna; söylediğin modeli gayet iyi biliyorum. Prologic firmasının 4Play Swim & Jerk modeli. incelemiştim önceden . Kafa yapısı çok ilginç, uğraştırabilir belki biraz ama neden yapılmasın ki, birileri yapmışsa eğer! Aslında bir model var bugün onu kesmeye başlıyacaktım ben de. Aksiyonu da bundan aşağı kalır değil. Kolay mı değil ,ama öncelikle onu yapmak istiyorum. Bu modeli de deneyebilirim daha sonra.
    Belki sana bir fikir verir.
    Sağlıcakla kal.

7. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    aksiyon

Arkadaşlar sahtenin aksiyonu hakkında az da olsa fikir sahibi olabilmeniz için telefonun videosundan çektiğim görüntüleri koyuyorum. Yönetici arkadaşlar ilk mesaja ekleyebilirlerse sevinirim. Görüntü kalitesi ve bizim ufaklığın cıvıltıları için şimdiden özür diliyorum. :)

8. anti-silence

anti-silence Serkan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 FA
    Özcan abi aksiyonuda çok gerçekçi olmuş.Bu modelde seri üretime geçmeyi düşünürsen ilk müşterin olmaya adayım :)

9. LapinCash

LapinCash

Olmuş hemde harkulade olmuş.

10. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Tamam Serkan kardeş, seni listenin ilk başına yazıyorum :) Aynı modelin farklı bir rengini çalışıyorum şimdi.

11. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Tamam o zaman Emre oldu bu iş. Kalite kontrolcum sensin artık :) Sevgiler.

12. RAPÇİ

RAPÇİ yagmur

Favori Kamış:
    alberto sea wave 360
    Favori Makine:
    alba star pion 50
    En İyi Avı:
    m olduğu zaman yazıcam
    gerçekten güzel görünüyor bakalım balıklar ne düşünecek :):)