evet değerli site sakinleri, deniz vede tekne severler için güzel vede bi o kadar sıkıntılı günler başladı.... yaptığımız yada yapmak üzere olduğumuz boat show ziyareti birçoğumuzu uzunca bir süre etkisi altına alacak, hayaller kurmamıza sebep olacak....mis kokulu kataloglardan günlerce belkide haftalarca başımızı kaldıramayacağız....evliysek eşimize, ailemizle yaşıyorsak aile büyüklerimize konuyu açıp, onlarıda özendirmeye çalışıp ümitsizce destek arayacağız bu fuarı kısmen hasarsız atlatmak adına nacizane bir proje geliştirdim şöyleki, öncelikle gücümüzün çok üzerinde fiyatları olan megayatlara hiç bakmamakta fayda var, zira gücümüz sınırları içindeki teknelerinde gözümüzde yetersiz görünmesine sebep olup bizi baştan ümitsizleştirip soğutabilir.... sonrasında maddi olanaklarımız ölçüsünde (tabii hepimizinki farklı) en mantıklı seçeneği gözümüze kestirip bu tekneyi hedefleyen uzun süreli bir fon oluşturmak (askerde yada şehir dışında okurken yaptığımız gibi) mesela ilk aklıma gelen teknenin resminin olduğu bir kutuya para atıp unutmak....ufak-büyük aklımıza geldikçe bu fonu besleyeceğiz; en çokta zararlı alışkanlıklarımız varsa onları sona erdireceğiz ama sanki devam ediyormuş gibi o alışkanlıklara harcanan parayı fona aktaracağız....(karıncanın hacca gitmesi) hikayesi gibi ama inanın sonuçta ortaya çıkan rakkamlar sizi bile şaşırtacaktır...ayriyeten birçok konuda sonuca ulaşmak kadar (process) kısmıda insana keyif verir, yani bu birikime başladığınız anda bir yola girmiş olacaksınız vede her geçen zaman, hedefinizi biraz daha hayal olmaktan çıkartıp somutlaştıracak.... biraz hayali, biraz mizahi ama 20 sene boyunca kutuda para biriktirip ferrari alan genç bir kızın hikayesini duymuştum.. sözün özü, hedeflenen rakamın tamamına ulşılamaması durumunda bile belli bir rakkama ulaşılması, aile desteği alınmasınıda kolaylaştıracaktır bunuda gözardı etmemeliyiz. hepimize iyi fuarlar, umarım hiçbirimiz arzuladığı tekneye ulaşmadan bu dünyadan ayrılmasın.... denizcekalın
Umut ne güzel,nasıl samimi ifadeler bunlar herkesin hayalinin en kısa zamanda gerçekleşmesi dileğiyle
ifadelerimi samimi bulmanız vede iyi dilekleriniz bendenizide çok memnun etti, içten teşekkürlerimi sunarım
Güzel bir konuya değinmişsiniz basit bir hesapla günde 1 paket sigara içen kişi yılda en az 1800.tl.yaparki 5 yılda 9000.tl ye bir tekne alınabilir.
haklısınız, mesela ayıptır söylemesi ayda 250-300 tl sigara ve içki masrafım var-ki çok az tüketmeme rağmen....10 yılda 36 000 tl eder. ve ben 15 yıldır bu masrafı yapmaktayım ( bide bu tüketimi evde yapıyorum, dışarıda yapsam en az 4 e katlanırdı....tabii bunlarında zevki var ama en aza indirmek mümkün olabilir kanısındayım heleki zamanı gelince bunları kendi teknemizin havuzluğunda tüketeceğimizi düşününce tabii sadece alkol-sigaradan diil, başka alışkanlıklardanda fedakarlık yapılabilir, sözgelimi daha fazla yürüyerek az benzin harcamak, daha az elektrik tüketmek hatta eve temizliğe kadın geliyorsa bundan böyle çağırmayıp kendimiz temizlemek (hem baya karlı hemde eşiniz bu kararlılık karşısında çok etkilenecektir) evet birkaç basit kesinti, birkaç yıl içinde inanılmaz rakamlara ulaşmamızı sağlayabilir ne diyelim hayırlısı
Abi ben hayatta sigara içmedim 5 senedirde içki içmedim hayatımda biriktirebildiğim en yüksek rakam 3500 lira oldu