Mücadele edelim!!!!!!

Konu, 'Tebliğler' kısmında antepli tarafından paylaşıldı.

1. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Sportex, D.A.M, kabon kamis, Daiwa,D.A.M Quick rolle
    Favori Makine:
    Dam Quik, Freilauf, Cormoran, Zebco , Schkeapear ve diğerleri
    En İyi Avı:
    Turna 105 cm, 7,3 kilo, sazan 9.5 kilo
    Degerli arkadaslarim,
    Bizler amatör olta balikcilari olarak tek balik tutmakla kalmayip baligi yasak dönemde de korumamiz lazim gelmektedir! Neyle derseniz ........

Cuma ögleden sonra (1.05.2009) Gaziantep -Gazikent Gatem girisinde gördügüm sey beni sasirtti:confused:
    Inanamadim, Adiyaman plakali bir Renault arkasini acmis, 110 cm üzerinde bir SABUT baligini asmis. Satiyor hemde yasakli bir dönemde :confused: Arabayi dudurdum, sordum : -Bu dönem yasakli dönem degil mi?
    -Evet yasakli dönem!
    -Peki neden satiyorsunuz???????
    -Onu tutana sor!!!! Hem sana ne!!!!!!!!
    Ben gerekli aciklamayi yaptim, yasak oldugunu, tutmanin da , satmaninda ayni suc oldugunu izah ettim.
    Adam alayli bir tavirda tinlamiyor bile.... 153 Zabita , hemen telefon actim, ekip in biraz uzakta oldugunu ama gelecegini söylediler. 15 dakika gecti , yarim saat gecti...
    Halen gelen yok birkac defa telefondan sonra...uzak olduklari icin gelememisler ama geldiler:) :D
    Isin tuhaf tarafi Zabitalarin bu yasaklardan haberi yok:confused: :rolleyes: Ben tebligleri anlattim , bun en kücük cezasinin 633 TL oldugunu belki de gereken diger eksikliklerden dolayi daha fazla olacagini söyledim. Zabita asil baligin sahibini aradi ruhsati sordu, normal vakitte bile olsa böyle gida maddelerinin uygunsuz sekilde satilamayacagini belirtti. Baliklar yeniden arabaya yüklendi, dogru buzhaneye(yaklasik 150 Kg) ve tatil olma hesabiyla pazertesi veteriner kontrolunden sonra imha edilecegini belirtti.....
    Evet bir gün de böyle gecti.....

Son düzenleme: 2 Mayıs 2009
  2. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Mustafa Bey,

Ne kadar teşekkür ve tebrik etsem azdır.Balıkla İlgili av yasağından haberim yok,tatlı suya bilindık birkaç balık dışında uzağım heralde ondandır.Dernek çalışmalarınızdan ve bu konudakı bahsettığınız hareketten dolayı size teşekkürler.Umarım hepimizin bu yönde bir katkısı olur doğaya.Dediğiniz gibi,mücadeleye devam!

3. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tesekkürler,ben kendime bunu vazife biliyorum, inaniyorum ki her balikci biraz gayret etse yasak avlamalar düzene girer.

4. Denzi Kızı

Denzi Kızı Deniz Güven

Bu konuda bende garip bir açıklama duydum. Trollerden yakalanan balıkların halde satılmasını Hal müdürü" milli servettir atamadığımızdan satıyoruz" şeklinde izah etmişti. sizin balıklarda tekrar satılırsa şaşmam.

5. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Tebrikler.:) Bu mücadele de hepimiz üzerimize düşeni yapmakla mükellefiz. Bunları görmezden gelmek suça iştirak etmektir. Keşke el konulan ve suya dönüş imkanı olmayan balıkları imha etmek yerine ihtiyacı olanlara, kimsesiz çocuklara veya buna benzer sosyal yardım kuruluşlarında değerlendirmeyi akıl etseler.

6. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sayin Nejat Bey kardesim, ben ayni seyi teklif ettim ama , öyle bir uygulama olamayacagini bana söyledi zabita memuru:(

7. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Tabii onlar sadece uygulayıcı. Önlerinde bir örnek uygulama olmayınca ne yapsınlar:confused: İnsiyatif kullanabilecek yetki ve yeteneklerle donatılmıyorlar.:( Mücadele edilecek o kadar çok şey var ki..

8. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet cok haklisiniz, cünkü bu imha noktasinda sadece sigara, icki ve uyusturucu icin gecerli olmali sihhate mahsurlu olmayan gidalar sosyal kurumlarda degerlendirilmeli!!

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Mustafa abi zaten bu konuda geçerli olan bir kanunumuz var nasıl uygulamazlarki:confused: :confused:
    El Konulan Su Ürünlerinin Değerlendirilmesi
    Madde 17-
    Yasaklara rağmen avlanılan su ürünlerinden;

Canlı olanlar, avlandıkları suya iade olunur. Ölü olanlar, en yakın Bakanlık İl Kontrol Laboratuvarına veya Hükümet Veterineri, Belediye ve Sağlık Merkezi Tabiplerinden birine muayene ettirilir.

Muayene sonunda insan gıdası olarak tüketiminde sakınca görülmeyenlerin Bakanlık İl veya İlçe Müdürlüklerince veya mahallin en büyük Maliye memuru marifeti ile Maliye Teşkilatı bulunmayan yerlerde Belediye veya İhtiyar Heyeti tarafından en yakın satış yerinde satışı yapılır.

Satışa ait bir tutanak düzenlenerek satış bedeli tahkikat neticesine kadar adli mercilerin emrinde olmak üzere Maliye veznesine emaneten yatırılır.

Satılamayanlar veya muhammen bedel üzerinden alıcı bulamayanlar Sosyal Yardım Kurumlarına belge karşılığı bağışlanır.

Tüketimi sakıncalı görülenler ile bağışlanamayanlar imha edilir ve durum tutanakla belirlenir.

10. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aytekin kardesim, malesef bu konularda kanun uygulayicilarimiz bile bir cok noktada egitimsiz kaliyorlar, memurlarimiza her 6 ayda yeni kanunlari ögretici seminerler verilmesi lazim:D

11. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Bu onurlu çabanızı takdir ediyor ve teşekkür ediyorum.

Sizce bu cezayı yiyenler bu işi bir daha yapacaklarmı?

Bence yapacaklar ama içlerinde bin türlü korku duyacaklar. Ta ki aradan biraz zaman geçene unutulana kadar.

Ancak bu süreçte karşılarına bir Mustafa Bey daha çıkabilse bu ülkede birdaha asla yapmayacağından eminim.

Bu davranış umarım tüm arkadaşlarımıza örnek olur. Mustafa Bey olamasak ta en azından bu tiplerin yanına gittiğimizde tebliğden bahsedip "bak burada geçen jandarma kaçak balık satanları aldı herşeyine el koydu benden söylemesi" gibisinden bir beyaz yalan söylesek bile bu cahil kişiler içlerine düşen korkudan etkilenecektir diye düşünüyorum.

12. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Vallahi bravo...:eek:

Buyuk keyifle okudum... :) Tebrik ediyorum...;)

Darisi herkesin basina...:rolleyes:

Saglicakla kalin...

13. gtakgoa

gtakgoa gtakgoa

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.20
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    sarıkanat, 5 adet
    Mustafa bey sizi gerçekten tebrik ediyorum. Olayın peşini bırtakmadan, sonuç alana kadar uğraş ve mücadelenizi kutluyorum. Hepimizin örnek alması gerektiği bir davranış. bir antepliye de bu yakışır:)

14. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben her arkadasimin da bu inancta olduguna kanaat getiriyorum, bana bu gücü veren sitemizdeki siz degerli arkadaslarimizin manevi destegidir:)

15. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Mustafa bey,

Sizi canı gönülden tebrik ederim, yapmış olduğunuz davranışı umarım herkes yapabilme gayretini gösterir.

Teşekkürler.

16. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Mustafa abi süpersiniz, başımızı olumsuzlukları gördüğümüzde diğer tarafa çevirip geçmeden elimizden geldiğince yasal imkanlardan faydalanarak müdahelede bulunmak hepimizin boyunun borcu. Ancak ne yazıkki bizim cezalarımız caydırmıyor, denetimsizlik ise en büyük olumsuz teşvik.

Birey olarak, vatandaş olarak haklarımızın çoğunu kullanmıyoruz. Düzen böyle gelmiş böyle gider mantığı zoraki benimsetilmiş ama yılmadan safımızı belli ederek birşeylerin gayretini sizler gibi abilerimizde görerek devam ettirmek durumundayız.

Kurda merhamet kuzuya ihanettir..