Mücadelenin doruk noktası budur,iyi seyirler

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler

Sabah ayrı ,akşam ayrı balığa, sırtı avına çıkıyoruz.

Bu tür mücadeleyi yaşamak için gelme niyetinde olan kardeşlerim sırada.

Hoş ben burada bazı lüzumsuz tartışmalarda yaşamaktayım ama balığımı konu resim ve video yollamayıda ihmal etmiyorum.

2.tekneyide sırtı avına çıkarmak için devreye soktum.Yarın 7 kişiyi iki ayrı teknede sırtıya bu arada yükselen balığıda spin ve shore jig kamışlarımla ayrıyaten sahtelerle alabiliyor spin atçek keyfininde doruğunda geziyoruz.

Sevgimle saygımla kalınız hakiki amatör kardeşlerim.

Not;Artık yakalanan tüm balıklarıda salıyoruz.

Bugünki avda 8 balık tekneye alınabildi,bunlar lambuka Tombik Akya ve sinagrit palazlarııdır ve hepside denize iade edilmişlerdir.

Yaşadığımız sahnelerin imrenilerek seyrettiğimiz yabancı kaynaklı videolardan,balık bolluğu açısından geri kalan yanı yoktur.

Keza takımlarımızın vede sahtelerimizin.

http://www.youtube.com/watch?v=M4MjdYeuYzs

2. cakall

cakall Burhan Sait

Vedat amca yabancı tv lerdeki balık sahnelerin bence daha zevkli. Hepsinden önemlisi bizin denizimiz bizim insanımız. Maşallah Allah sizin gibi ustaların ustalarını bizden yoksun bırakmasın.

Saygılar,

3. canertr34

canertr34 CANER

uzun zamandır bu forumu takip etmekteyim ancak üye değildim niyeyse lambukaları çok seviyorum rengi sanki fırlama çocuklar gibi hareketli oluşu bana farklı geliyor sırf bu konuya yorum yazmak için üye oldum teşekkürler vedat amca

4. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Tur rehberliği yapacak kadar kepçe kullanmayı öğrenmelisin Vedat Amca

5. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Hrika bir balık, çok güzel bir video.

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    haklısın ğrenme demeyelimde becerememek diyelimzira kamyon gibi ağır vede iyice hantallaştım Bak bilki Orhandan 3 yaşta büyüğüm.

Amaburaya gelirsen seni balığa çıkarırımama pes edersen bilmem illakisırtıda ve yemlide balığıda tuttururum.

Tur rehberliği yapmam yapamam zira para kazanmayı hiç beceremedim becerememde.

Sen bana laf sokmaya devam et

Ama dedimya buraya bir gel pes edersen dalgamıda geçerim ona göre.

Bir kepce kalın misinadan olmalı.Aksi takdirde elimdeki gibi simsiyah olandan balık ürker ve geri döner.

Dün yenisi geldi tam istediğim gibi.

Sevgiler

7. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Kepçe çok önemli çoook.:D Forumda bunu zaman zaman dile getiriyoruz. Yeni kepçeniz hayırlı olsun. Güzel bir video izledik.Emeği geçen herkese teşekkürler.

8. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Gelicem hiç şüphen olmasın seninle balığada çıkacağım ama ben tuttuklarımı gözünün içine bakarak salacağım bugün istemedik gibi bahaneler aramıyacağım Serdar Abi gibi :) öğretecek bu acemi size balık tutmasını he ama şuda gerçek bir söz kaptan balık tutulsun isterse balık tutturur derler sen beni boş sularda gezdirirsen yosun toplarız :)

9. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Hakan Abi kepçe çok önemli ama kullanmayıda bilmek lazım ben gittiğimde öğreteceğim kısmetse :)

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Haklısın sevgili Hakan.

Ben balık malzemesi ithalatcılarına,bu arada satıcılarına defeatle bunu anlattım.

Ne yazıkki halen uygun kalın misinadan örülmüş şeffaf,balık kepçeledikten sonra kolayca takılan sahte iğnelerini çıkarabileceğimiz uygun boydakepçe bulmak zor.

2009 senesinde bir tane edinmiştim,kullana,kullana eskidi,tona varan balık kepçeledik ve sonunda dayanamadı kırıldı vede dağıldı.

Görünüşü yakışıklı ama yararı sınırlı Karakepçeye kaldık,hem kepçelemekte ve hemde takılan iğneleri çıkarmakta zorlandıkta,zorlandık.

Neticede Cengiz balıkcılıkta Lİneaffe marka birini bulduk vede rahatladık.

Sevgiler

11. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    vedat amca imza kısmına geliniz balığa çıkalım diye yazmışsın gelirsek balığa çıkmanın bedeli ne olacak ve rendavu almak lazım mı? :) ellerine sağlık deniz seni her geçen gün gençleştiriyor bence saygılarımla

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Eh randevu şart tabii başımı kaldıramıyorum bu aralar.Gerisiise teferruat,beklerim.

13. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    İyi bir kepçeçi olmak için iyi bir avcı arkadaşın olacak ki, çok balık tutacak,kepçeci de antreman yapacak ve zamanla da hakikaten iyi bir "Kepçeçi" olacak. Fakat avda kimin kepçeci, kimin avcı olacağı hiç belli olmuyor.:D Vedat abi ile yapacağınız avda çok iddialı gördüm seni. Sonucu da merak ediyorum. ;)Selam ve sevgiler...

14. bluepasific

bluepasific AYKUT

Favori Kamış:
    SİLVERLİNE
    Favori Makine:
    EUROFİSH-CARİSMA 70 SURF
    En İyi Avı:
    KOFANA-2kg300gr
    Elinize sağlık Ustam.

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bak parlak çocuk.

Bir kepce iki kısımdan oluşur,Tor kısmı vede sapı,anladın sen onu

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Asla ama asla kabul edilemeyecek, hiçbir ağıza da yakışmayan galiz ötesi bu ifadeleri, eminim ki okuma bahtsızlığına uğrayan bir ben değilimdir.

Üzülüyorum ve,

Kendi adıma kınıyorum.

Mert kardeşimize bir özür borçlu olduğunuzun da altını çizmeliyim.

"Saygıdeğer Üstadım.":confused: :rolleyes:

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Kızmak,sevmek,sevilmek,sevinmek,kıskançlık,ne bileyim hiddet,pişmanlık vb hisler,

Kimi keyf verir kimi vermezde.

Şu mahcubiyet hissi yokmu.

O beter işte

Haklısın ballım.

Helede senin okumuş olman ve beni uyarman.

O beterinde beteri, beni mahcubiyet hissinde boğduran.

Bu yeter bana zaten

Sevgimle kal

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Aziz üstadım, sevgili babamız.

İnsanız nihayetinde, kimse hatadan beri değil. Mert kardeşimiz yaşının çalkantılarında belki maksadı aşan - öyle olmadığına inanıyorum yine de - bir söz söylemiş. Güya kendisi pek bir ustaymışta yetmemiş gibi ustaların ustasına da kepçe sallamayı öğretecekmiş. Böylesine suntursuz ifade edilen söz, delidoluluğun göstergesi olmasının yanında, sayki bir evladın babasıyla didişirken ona olan hayranlığını da gösterir inceden inceye. Saygı ve sevginin bir başka tezahürüdür, latifedir. Bu dokundurmalar aslında; gör beni, değer ver bana, sev beni, daha bir say demenin "çocukça" dışavurumudur.

Evet, balıkçılığının üstüne söz söyletmezsin, fiske vurmaya kalkanlara balyozunu indirmekten çekinmezsin de; bu henüz çocuk ve sen çocukları yüreğinin başköşesinde ağırlayansın. Yavru kedileri ellerinle besleyip yatağına alışın nasıl ki merhametinin enginliğine delaletse, bırak bir çocukta kepçe şöyle vurulur desin, ne var bunda.

Saygı ile kalasın, sevgine ise her zaman muhtacız bunu bil.;)

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

Bu alemde,kelamından,kaleminden hal ve hareketlerinden, cemalinden en çok etkilenlerin başında gelirim.

Her dediği altındır,uyarım hem içimden,hemde dışımdan

20. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Bu cümlelerinin altına hemen yazdığın gün cevap verecektim ancak vermedim sebebi ise senin gibi bel altı vurmama adına

Nuri Abimin dediği gibi maksadımı aşan bir laf söylemedim senin deyiminle balıkçı balıkçıyı kızdırır lafından yola çıktım ve latifede bulundum he yok bunları sadece ben yaparım diyorsan Senin dilemediğin özürü ben dilerim hep diyorsunya kedi beslerim köpek beslerim balığa gelenleri evimde ağırlarım yatak veririm yemek veririm işte sen bunları yaparsın ama sağır sultanada duyarmaktan geri kalmazsın bırakta bir elinin verdiğini diğer elin görmesin ama nerde pofpofa alışmış egoist insanların yaptıklarını yapan bir insandan fazlasını beklemek kendi adıma aptallık olurdu

tıpkı soy adımla dalga geçecek kadar ben nekadar şanslıyımki senin gibi ağzı pis yüreği kirli bir büyükten balıkçılık konusunda feyz almamışım bana balıkçılıkta ustalık ve önderlik etmemişsin

kepçe konusunada biraz değineyim evet seninde dediğin gibi anladım ben onu şayet bunu benden yaşça küçük biri veya yaşıtım söylese idi bizler bu pis zamanda büyüdük ve kepçeyi bana monte etti gitti derdim ancak senin gibi yetmişine koşan birinin söylemesi biraz tuhaf ama bu ihtiyar küfrü seviyor

Son olarak şunu söylemek istiyorum eğer bu olaydan dolayı senin üzerinde hak sahibi olduysam BEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.