İngiltere'de süs balığı, 7 saat su dışında kalmasına rağmen ölmedi. Carol Norris, öldüğünü sandığı balığı gömmek için akvaryumdan çıkardı. Ancak acilen evden çıkmak zorunda aldı. 7 saat sonra eve dönen Norris, balığın kıpırdadığını gördü. Balığı akvaryuma atınca, yaşadığını anladı. kaynak:sabah gazetesi
kalkan balığıda 1 günden fazla susuz buzdolabında canlı kalabiliyor (kendi tecrübem) arkadaşın babasının tuttuğu yayın yaklaşık 20 kg civarı 1 hafta susuz boş küvette yaşamış canı çıkmadan dokunmayalım demişler beklemişler ölmesini her bakmaya gittiğinde garip seslerde çıkarıyormuş balık korku filmi gibi diyordu arkadaş
Geçen sene tuttuğumuz 6 kg. Yayın sadece 4 saat yaşayabilmişti. Bir hafta yaşaması biraz avcı muhabbeti gibi geldi bana.
eziyet bir mırmırı dahi tutar tutmaz cansız hale getirir temizlerim...kusurabakmayın ama bu tam anlamıyla eziyet etmek....o yayına çok acıdım ....
Bahsedilen balık yayın balığına çok benzeyen,İsrail yayını olarak da bilinen Karabalık(sekizbıyık) balığıdır.Susuz ortamda bu kadar uzun süre yaşamasına ben de şahidim
süs balığı ? 2002 de çeşme eşek adasında maalesef bir kere çok büyük müren çıkarmıştık, maalesef diyorum çünkü dedikodu üzerine eti iyi diye almıştık, 2 zıpkın üzerine bıçak, teknede dahi 30/40 dakıka yaşadı. Bir canlıya eziyet çektirmem , ancak bu müren resmen daha ne yapılabilir dedirtti bize o gün !