Mucizemi Istiyorsunuz! Iste Size Insanin Mucizesi

Konu, 'Genel Konular' kısmında Huseyin Alp Arslan tarafından paylaşıldı.

1. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Assagida linkini verdigim video yilin videosu secilmis. Ben adli siyahi bir Amerikali gencin, insan aklini durduran ve insanin inanilmaz kabiliyetini ortaya koyan oykusu.Video Ingilizce. Pek cok dostumun anliyamiyabilecegini dusunerek size kisa bir ozet vereyim.

Ben 2 yasinda, yakalandigi bir kanser turu neticesinde gozlerini kaybediyor. Ancak ailesi ona oldukca pozitif davranarak bu engelline ramen her turlu oz guveni cocuklarina asilamaya calisiyor.Ben inanilmaz bir gelisim gostererek, mucize denilebilecek, yunuslarda gordugumuz eko-sounder benzeri bir yeti gelistiriyor. Sesler beyninde bir cesit goruntuye donusuyor. Oyleki Ben video oyunlarini bile kusursuz oyniyabiliyor.

Insanin mucizesine bundan daha guzel bir ornek olabilir mi?

Kimse hayatin verdiginden gocunmasin.Belki o sizi inanamiyacaginiz bir mucizeye tasiyacak kilittir.:)

http://www.metacafe.com/watch/779704/best_video_of_the_year/

Sevgiyle kalin.

2. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    vay be çok güzel hüseyün abim;)

3. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Çok güzel bir paylaşım :) İnsan isterse, yapamayacağı bir şey yok demek ki :) Ama yeter ki istesin ;):)

4. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Begendigine sevindim, Mehmet. Saglicakla...:)

Aynen oyle Sevil Hanim, aynen oyle.:) Sevgi ve saygilar(Kizil Kadirgayi okuyorum:) )

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    insan beyninin sınırları, hayallerimizin sınırlarıdır

6. izzetbey

izzetbey

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3,5kg Mığrı -700gr Somon-145gr Barbun-380gr Kötek-400gr Çupra
    Teşekkürler Hüseyin Bey ,bir kez daha anlaşıldı ki insanoğlu yeterki istesin her zorluğun üstesinden gelebilir...

7. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    dunyada bu cocuga benzer binlerce insan var..bun kisiler aslinda psisik(parapiskoloji) kisilerdir...ve benim cok enterasan buldugum bir konudur..bir adreste söyle diyor..
    sadece görme, işitme, tatma, koklama, dokunma gibi kabul edilmiş beş duyunun dışında da bazı şeyleri algılarsınız. işte bunlar, önseziler de dediğimiz, psişik yetenekler ve becerilerdir. psişik yetenek, şuurumuzu şimdiki farkındalığımızın ötesine genişletebilme becerisidir...
    bu genc cocukda bizlerden farkli degil aslinda yanliz o kendisine tamamen kapanan bir kapiyi duyu ve yetenekleri ile tekrardan insa edebilmis bir kisi..Asik Veysel Satiroglu gibi..genc yasta gözlerini kaybettikten sonra kendisini dogaya sevgiye aska vererek elindeki saziyla besteler yapmistir...
    tesekkurler H.Alp abi bizlerle bu guzel videoyu paylastigin icin..icerisinden cikartilabilecek cok sey var aslinda..

8. Asant07

Asant07 Osman

Favori Makine:
    Banax
    Paylaşım için teşekkürler Hüseyin Abi. Azmin elinden hiç bir şey kurtulmuyor. Yeter ki hayata küsülmesin, moraller bozulmasın.
    Ümit olduğu sürece , mucizeler daima olacaktır.

9. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    YAYIN 12 kg,LEVREK (DENİZ)2-3 kg
    Hüseyin Abi, bu harika paylaşımın için teşekkürler,insanın isteyipte yapamayacağı hiçbir sey yok bu dünyada, bazen engelleri kendimizi aşmak için fırsat bilmeliyiz.Eline sağlık abi, Saygılar..

10. SİNARİT

SİNARİT

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    LEVREK - AKYA - MIĞRI - MÜREN - KEFAL - USKUMRU
    :confused: vay be,inanılmaz.

Hayal kırıklıklarımı rağmen ben hala mucizelere inanıyorum.:rolleyes:

11. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    Evet inanılmaz. Hele bir de moleküler düzeyde bir canlıda neler oluyor inanmak imkansız. Ben halen bu mesleğin içinde her yıl sadece hayranlıkla vay be diyerek neler öğreniyorum. Ve bu görme engelli arkadaş. Olmazı olmaz yapıyor. Yani dare devil diye bir çizgi kahramanı gerçek yapıyor. Sadece hayranım insana, insanı insan yapan herşeye...;) Sevgiyle kalın..

12. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
    Çok güzel bir paylaşım Hüseyin abi teşekkürler.Ufacık sebeplerden kendilerini yaşamın dışına iten insanlara gösterilecek çok güzel bir örnek..

13. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Paylasima degerli yorumlarini esirgemeyen arkadaslarima cok tesekkur ediyorum.
    Umarim iyi bir bayram gecirdiniz.Sevgiyle saglicakla kalin.

14. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Mustafam

Ben sahsen bu psisik algilayisin cok yuksek konsantrasyonla dogru orantili olduguna inaniyorum.Beynimiz bir saniyede 1milyon veriyi algilayabilirken ancak bunun 2-3 binini hatirlayabiliyor. Gercek bir konsantrasyon ve bu konsantrasyonda derin bir dinginlik bulabilmek oldukca onemli yetilerimizi kullanabilme sansi veriyor bize.Algilayisimizi guclendiriyor. Bence balikcilik bu konuda cok onemli.Cunku orda da oldukca yuksek bir konsantrasyonla dinginligi bulabiliyoruz. Zaten butun dinlerde bir cesit meditasyonun olmasi ve burda dinginlik icersinde konsantrasyon yaratilarak icsel derinlige girmek, ve icsel farkindaligimizi artirmanin bence bir islevide bu.Balik tutmak bence bir anlamda bir cesit meditasyon , bir cesit namaz.:) Bu gun quantum fiziginin ogerttigi bir cok konu var.Yarin metafizik oldukca anlasilir ve bilimsel olarak ifade edilebilecek bir konu olacak.o zaman pek cok konuya daha baska bakis acilariyla bakabilecegiz.ve bir birimize daha hosgorulu olabilecegiz.Takii o gune kadar baliga gitmeye devam.Balikciligin faydalari insana soylenebilecekden otedir.Buyuk suprizler ve algilayislar yaratabilir.

15. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Doktor Bey tesekkur ederim.Umarim keyifli bir Bayram gecirmissinizdir.

Sizinle
    bu konulari cok konusmak isterdim.Insallah bir gun hem sinarit dersleri hemde molekuler biyoloji derslerinde yaniniza olta atmak kismet olur.Saglicakla kalin.

16. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    degerli yorumunuz icin tesekkurler H.Alp abi..dedigim gibi icerisinden cikartilabilecek cok sey var...balikcilik konusunda dediklerinize aynen katiliyorum yanliz insanlar balik avlamayi bir utanc gibi göruyor kimisi elinde olta ile yurumeye utaniyor veya cekiniyor..kimisi kokusuna bahane buluyor..kimisi sadece vakit kaybi bu is gider halden balik alir yerim diyor..
    bence dunyadaki en guzel spor ve dediginiz gibi bir meditasyon olayi bu...

17. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Ya bir insan hem balik tutmayi sevip, hem de ondan nasil utanir anlamiyorum. Benim basima hic gelmedi?:D

18. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    benim basima cok geldi abi;) gun olurdu arkadaslara derdim hadi baliga diye tamam derlerdi..malzemeler hazirlanir yola konulur ama kimse eline bir olta alip yurumek istemez:eek: bazen balik tutmamak icin her turlu mazeret olur ya pis kokuyor,isim var,sikildim vs.aslinda bir mendirekte oturup olta atmak utanc verir onlara ya bir kiz arkadasi görse:rolleyes: ya tanidik biri görurse ve a balik mi tutuyorsun dese yerin dibine girerler..:mad: bu tiplerle cok karsilastim sahsen ben...ben hic bir zaman gocunmadim balik avlamaktan...gun geldi sabahin 5 inde elimde oltalar balik tutmaya giderken yolda arkadaslarimi gördum geceden kalma yol ortasinda surunuyorlar;) gun geldi kiz arkadaslarimla balik avlagimda bulustum,balik avlamaktan vazgecmedim veya avlakta arkadaslarla balik avlarken aaa benim kiz arkadasim geldi ben gidiyorum siz devam edin diye satmadim..eger kiz arkadasim gelmisse vermisimdir eline bir olta oturtmusumdur yanima ve sohbetimi etmisimdir..ama bunu herkes yapamiyor nedense utanc veriyor..:cool:
    saygilarla

19. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Paylaşım için teşekkürler Hüseyin abi.

20. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    paylaşım için teşekkürler hüseyin abi