S.a arkadaşlar mudanya arnavutköy limanında levrek nasıl yakalarız forumlarda araştırdım epey bilgi var fakat bu limanda levrek avlayan varmı ve nasıl avladıklarını yazarlarsa çok sevinirim Rasgele
Ahmet merhaba Başlığı görünce "Allah Allah , Arnavutköy'de Levrekmi yakalamışlar " deyip hevesle bakındım ama . Meğerse İstanbul değil "Mudanya Arnavutköy Limanı" imiş. Neyse Selamlar.
Tarkan bende aynı hevesle direk açtım mesajı, evet biliyordum,kesin arnavutköy'de levrek var diyerek, ama bingo, bursa arnavutköy müş dediğin gibi
. ZeyPort Zeytinburnu'nda Levrek haberleri aldım geçen gün. O Balığı yakalayacağımdan değil, Sırf var olduğunu bileyim diye sevindim. Levrek , güzel Boğaz ve Kuzey Marmara'nın kaybolan türlerinden biridir. Tıpkı Orkinos,Kılıç,Fok,Mercan,Çipura ve diğerleri gibi. Sanırım birazdan YücelUsta'da yazar konu hakkında. .
Selam Tarkan, Eski dönemlerde Boğaz'ın en güzel balıklarından olan Levrek gürültüyü sevmediği için zamanla bu bölgeyi terketmiş ama halen seyrek de olsa bulunabiliyor, hem de oldukça irileri mevcut. Kızkulesi civarlarında yılın her dönemi canlı yemle bu balığı bekleyen ve arada sırada iri balıklar yakalayan oltacılar vardır. Benim son bir yıl içerisinde Boğaz'da şahit olduğum levrek vakaları: -Geçen yaz değil ondan önceki yaz, tanıdığım bir zıpkıncı Büyükliman yakınlarında 6 kg.'lık bir tane vurdu. -Geçen kış Yeniköy-Beykoz dolmuş motorlarından birinin kaptanı su üstünde bir nesne farketti. Yaklaşıp baktığında darbe almış çok iri bir levrek olduğunu gördü, uzun süre uğraştıktan sonra kepçeyle yakaladılar. 6,5 kg'dı. -Geçen ilkbahar, Arnavutköy burnundaki gümüş ve kefal yakalama amaçlı çökertme ağına bir levrek düştü. O da 6 kg civarlarındaydı. Ayrıca aşağıdaki Youtube linklerinde Arnavutköy sahilinde yakalanmış 2 iri levreğin görüntüleri var. Bunların gerçekten orada yakalanıp yakalanmadığından emin değilim ama çökertme ağından aynı boy bir tanesinin çıkartıldığını gözümle gördüm. http://www.youtube.com/watch?v=CNwRtiVCBNA http://www.youtube.com/watch?v=L7ERvZPqgj8 Yani tüm çabamıza rağmen halen onları kaçıramamışız Boğaz'dan Dediğin gibi yakalayacağımdan değil ama halen orada olduklarını bilmek güzel.
-Geçen ilkbahar, Arnavutköy burnundaki gümüş ve kefal yakalama amaçlı çökertme ağına bir levrek düştü. O da 6 kg civarlarındaydı.(arkadaşlarımdan biri o balık alınırken adamın yanındaydı Sarayburnunda çay içerken geçen sene bu zamanlar, zıpkıncının 6-6.5 kg lık bir tane çıkardığını gördüm. Gördüm Allah gördüm çok denedim pek oltaya rağbet yok. Son gördüğümü hiç söylemiyim benim hanım şahidimdir bana "bu fok balığımı" diye sormuştu. Kıyıya 2 metre mesafede hemde öyle çok sessiz sakin bir yer de değil tam ayakaltı bir yer. Zeyport limanı sakin olduğundan birkaç ispendek orayı yer edinmiş. İnşallah büyümeye fırsatları olur. İşgüzarın biri gelip iki kere ağ atar olan balığı da kaçırır. Yeşilköy de 2 sene önce 3 kg civarı büyüklükte olanlar vardı, ağcılar kaçırdı, birkaç zıpkıncı da gece dalışıyla destek verdi onlar da gitti.Şu an diyebilirim ki en çok levrek Yenikapı civarında var popper tarzı yemlere tepki vermekle beraber atladıklarını hiç görmedim. Bu sene Bakırköy,Zeytinburnu,Ataköy,Yeşilköy gibi yerlerden 1-2 ay önce göçer levreklerle ilgili haberler gelmişti. Hepsi de lüfere sahte ve kaşıkla gezenlerin oltalarını ziyaret etmişti. Ağırlıkları ekseriyetle 3-5.5kg arasıydı.
yakın zamanda rumeli fenerinde yaşayan ve dalan birkaç kişi ile tanışma fırsatım oldu. direk nokta vermemelerine sağmen fener ile kavak arası en az 5 sağlam levrek merası olduğunu belirttiler. ayırca levreğin kanala kasım ortasından itibaren girdiği ve yaklaşık 20 gün çok iyi balık çıktığı yönünde bilgiyide eklediler. ama sorarsanız vurduklarını gördün mü diye cevabım ne yazıkki hayır olur,
Asıl levrek İzmir de de bi türlü yakalıyamadım dün gece de bıraktığım takımı çalmış şerefsizler sinir kat sayım sabah sabah çok yükseldi.ne desem bilmiyorum........
levrek avı ciddi sabır avı... bırakma avında takımın suda olduğu süre geceden sabaha olduğunda genelde balık almak mümkün olmuyor, adı bırakmada olsa takımın başında olmak gerekiyor diye düşünüyorum,
Selamlar, 4 yıl kadar önce ben Mudanya limanda kefal yakalamya uğraşırken, abinin bir tanesi devasa bir levrek yakalamıştı liman içinden... Sonrada şahit olmadım..