mudanya için yardım

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında emre_alp tarafından paylaşıldı.

1. emre_alp

emre_alp emre

merhaba ben bu aralar mudanyada kayıkla olta avcılıgı yapmak ıstıorum ama
    1. nasıl yem kullammam gerek (aslında sahte yem kullanmak ıstıorum(daha zevklı oldugunu duydum))
    2.nısan ayında ne cıkıo ona gore mısına ne kullanmalıyım ( bazen mısınayı kesıyor balık)

ve bursadan abılerım ıcın
    3.kıralaya bılecegım bır kayık nerede VE ne kadar

sımdıden tesekkurler RASGELE

Son düzenleme: 3 Nisan 2010
  2. emre_alp

emre_alp emre

cevap verecek kımse yokmu :S

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Emrecim,
    Yazılarından anladığım kadarıyla acemi bir arkadaşımsın.İlk olarak tavsiyem bilrlikte balığa gidebileceğin arkadaşlar edinmen olacak.Kayık demişsin tek başına kayıkla açılmanı tavsiye etmem.Deniz deneyimsiz insanlar için bazen çok tehlikeli olabilmektedir.
    Mudanyada genelde mezgir ve istavrit çıkmaktadır.Bu mevsimde kıyıdan verimli av yapabileceğini düşünmüyorum.Tecrübeli bir arkadaşınla arnavut köydeki marinadan tekne kiralayıp, mezgit ve istavrite atabilirsin.Sahte ile avlanmak için yer,zaman ve en önemlisi tecrübe gereklidir.
    Takım olarak da çapari ve 3lü mezgit takımı işini görür.Yem olarak mezgite midye veya tavuk göğsü kullanabilirsin.

4. emre_alp

emre_alp emre

5. erdem271

erdem271 Erdem

Kıyıdan hiçbirşey çıkmaz , tekneyle istavrit ve izmarit.. yeterince açıktaysan mezgit.. Sülünez kullanabilirsin , bol bulunur veya midye çıkartabilirsin...

6. tqyline

tqyline enes gürsoy

....

mrhaba arnavutköy limanda ahmet abiyi sor onlar gsterir sana onun kayıklar sağlam ve güvenilirdir balık konusuna gelince şansını denemen lazım 5 li çapariye yemn takıp dene fazla açıklmana gerek yok kayalıkların dirsek yaptığı yer var ordan açıl 20 cm i geçik izmaritler çıkıyor maviş diyoruz biz onlara yada braz açılırsan iri mezgit alablirsin ama deneyimin yoksa mezgit için açılmanı tavsiye etmem denizin durumu belli olmuyor çnkü yem olarakta kesinlikle tavuk göğsü kullan akşamdan tuzla buzdolabına koy ufak ufak kes istavrit hiç yok sadece ben değil tutanda yok hiç arada bi kırlangıç ve çinekop geleblir deiğim yerde şansına kalmış şimdiden rasgele