Yazmakta uzunca tereddütler atlattıktan sonra, cesaretimi toplayarak bi selam vereyim dedim... NEDEN HERŞEY ERKEK EGEMEN BİR NORMDA... Kimi zaman dondurucu ayaza rağmen Mudanyada elinde olta ile geçiren bir sempatizan olarak bunu son derece, gereksiz, zaman israfı, görüntü kirliliği olarak algılayan TÜRK toplumu için kanıtlamak amacı ile yazmak istedim. BALIK AVCILIĞI salt ERKEK AKTİVİTESİ DEĞİLDİR. ________________________________________ Hadi cesaret!
Aramıza hoşgeldiniz Nilgün Hanım..Keyifli paylaşımlar dilerim.. Sanırım bunun sebebi erkek egemen bir toplum olmamız ve bazı meslekler gibi bazı hobilerinde ayrıma maruz kalması..Ancak sitemizde pekçok bayan arkadaşımız bu keyifli hobiyi sürdürmekte.En yakın örneği eşimde balığa gitmeyi,deniz kenarında vakit geçirmeyi enaz benim kadar sevmekte.Bayanlarında bu hobiye dahil olması,aynı sahilden beraber olta atılması dileğimizdir.. Bol balıklı günler.
Teşekkürler, Erdal bey, Yanıtınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum... Bu sayfalarda balık avcılığının yanısıra siyasal, sosyo- ekonomik konularda sıkça yazacağım... 2009 yılının bol gökyüzü, barış, savaşsız, nikotinsiz alkolsüz ve de keşkelerden uzak gelişmesi dileklerimle... HUZUR VE DE ESENLİKLER... ________________________
Nilgün hanım aramıza hoşgeldiniz sizin gibi balığa meraklı pek çok ablamızı ve kardeşimizi tanıyorum hele bazıları varki erkeklerden usta diyebilirim burada çekinmeye gerek yok herkes bildiği kadar birbirine yardımcı olur büyük balıklı avlarınız olsun rastgele
aramıza hoşgeldiniz nilgün hanım,keyifli paylaşımlar dilerim.sizin gibi balık avı tutkunu bayanlar arttıkca bizde hanımlardan daha rahat izin alacagız
Nilgün Hanım ben size Edirne'den birlikte balığa gittiğimiz Reyhan Ablanın tuttuğu balıkları göstersem imrenirsiniz.Merak etmeyim yalnız değilsiniz.Bizim çocuk biraz büyüsün hanımı bu işe alıştıracağım ki rahat edeyim.
Hoşgeldiniz Nilgün Hanım. Şahsi düşüncem sizi rahatsız eden tavırların sebebi, balığa gidip yalnız kalarak ya da erkek erkeğe muhabbet etmek suretiyle stres atmayı düşünen kişilerin yanlarına bir bayanın gelmesi nedeniyle hal, hareket ve konuşmalarına çeki düzen vermek zorunda kalışlarıdır. Erkek egemen bir toplumda bazı kişileriin, rahatlarını kaçıran bu duruma verecek tepki bulmakta zorlanacaklarını hiç sanmıyorum. "Kadının balıkta ne işi var, otursun evinde" ya da sizin belirttiğiniz gibi "gereksiz, zaman israfı, görüntü kirliliği" tarzı yorumlar getirmeleri beni şaşırtmaz ama bu şekilde ithamlarda bulunmaya hiç kimsenin hakkı olmasa gerek. Bölgede bayan balıkçı olayına alışık olunmaması nedeniyle başlarda yadırganacaktır, bunun da sizin gibi bayanların pes etmemesi sonucunda zamanla aşılacağına inanıyorum. Önce olayları hakkını vererek düşünen insanlar sizi anlayacak ve kabul edecek daha sonra size hak vermeyen insanlar -halen kabul etmemiş olsalar bile- birlikte yaşıyor olmanın getirdiği zorunlulukla en azından sessiz kalacaklardır. Sizi daha iyi anlayabilmek için olayı bir yakınımım yaşamış olabileceğini düşünerek yorumladım. Çoğu zaman işe yarıyor umarım şimdi de yaramıştır. Saygılarımla...
Nilgün hanım aramıza hoş geldiniz. Ben de bir bayan olarak, uzunca bir zaman konuyla ilgili zorluklar yaşadım. Ama bunu genellersem çok yanlış olur. Bayan balıkçılara anlayışlı yaklaşanların sayısı da göz ardı edilemeyecek düzeyde. Özellikle son yıllarda, bayan balıkçıların sayısında da ciddi bir artış söz konusu. Hatta şöyle söyleyeyim, İstanbul sahilinde artık karma şekilde balık tutuluyor. Her zaman, her avlakta bayan balıkçı görmek mümkün ve hiç kimse yardırgamıyor artık. Bursa'daki durumu bilemiyorum elbette ama bayan balıkçılar az ise bile, çok zaman geçmeden sayının artacağı kanaatindeyim. Bu arada size bir de üzücü haber vermek isterim. Sitemizde ne yazık ki siyasal ve sosyo ekonomik konularda paylaşım yapmamaktayız. Bu, tartışmaya yol açmayacak ve saygı çerçevesinde seyreden konuları kapsamıyor ve o tip konuları kaldırmıyoruz esasen ama genel itibari ile eninde sonunda ciddi tartışmalara ve kutuplaşmalara yol açtığında da konuları kaldırmak durumunda kalıyoruz. İkinci mesajınıza istinaden belirtmek istedim. Tekrardan aramıza hoş geldiniz der, keyifli paylaşımlar dilerim.
aramıza hoşgeldiniz, balık tutma hobisi tıpkı müzik gibidir. müzik dinlemek nasıl bir cinsiyetin tekelinde olamazsa balık keyfi de olamaz. müzikten farkı sabır, dikkat, ilgi ve paylaşımı gerektirir. yani üst düzey bir hobidir.