mudanya mezgit

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında tqyline tarafından paylaşıldı.

1. tqyline

tqyline enes gürsoy

29-23-2009 pazar gnü mudanya coşkunöz plajı açıklarında bol miktarda mezgit vardı kısmetimizde 3 kişi 5 li çaparilerle yem olarak tavuk göğsü kullandık kiloya yakın mezgit yakaladık 5 parçada 15-16 cm kırgangıç aldık güzel bi gündü herkese bol avlar dilerim

2. Gökhan Aydınlı

Gökhan Aydınlı Gökhan

Favori Kamış:
    Extreme Cast, Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    İçi mazot dolu, bir bidon
    Mudanya ya bağlı tirilye köyünde çalıştım uzun bir dönem ve açıklarında oradaki balıkçı dostlarımla iri mezgitler tutardık sandalla, resmen atçek.Dibe değer değmez balıklar üstündeydi takımın zevklidir o bölgede mezgit avı. Beyaz lastik iliştirseniz bile iğnenin ucuna atlar bazen mezgitler. Kıyılarında iri ispari şamandıralı stoperli sistemle ve özellikle canlı tekeyle (tekelerin sivri çıkıntılarını kırın)ve hani balıklarını ve kefalleri, gece şamandıralı yine tekeyle eşkinayı, Narlı iskeleden ise iyi istavrit ve yunuslar rahat verirse sardalyalar alabilirsiniz zamanında...

3. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    sevgili enes kardeşim keşke kırlangıçları salsaydınız neden dersen son zamanlarda popilasyonu azalan balık türlerimizden oldu bu balık ve tuttuğunuz balıklarda baya bi küçük düşünsene bu balıkların 3-5 kiloluk olacağını birdahaki avında buna dikkat edeceğini umuyorum :)

hazır yeri gelmişken sana bir anımı anlatayım

tam senin yaşlarındayım denizden kürekle kurt çıkartıyoruz bir baktım çevremde istavrit büyüklüğünde balıklar hemen kürekteki kurtlara saldırıyor hemen misina aldım cebime koydum bir yandan kurt çıkartıyorum bir yandan balık tutuyorum 15tane falan aldım ama balıklarıda pek tanımıyorum kurt çıkardıktan sonra çapariye takıldık biraz zaman geçsin diye bir abimiz geldi balıkları bir gördü şasırdı sen ne yapmışın be kardeşim böyle dedi yüzlerce kilo balık tutmuşun dedi ve bana bu balıklar hakkında bilgi verdi meğer balıklar levrek yavrusuymuş :eek:

sizler yine şanslısınız bak en azından böyle güzel sitelerde bilgi sahibi oluyorsunuz :)

4. tqyline

tqyline enes gürsoy

....

mudanyada tuttuğum kırlangıçları hep salarım ama bu sefer bras büyük geldiler küçükler bazen çapariye çok gelio istavrit tutarken brden 5-6 cm lik kırlangıçlar atlıo ağızlarına fln zarar vermeden hep denize salarım ama bdahaki avımda 15 cm geçik ble olsalar geri salıcam balıkları kıyıya götürdğümzde orda sandalcılar fln dediler bana çonş şanslısın kırlangıcın nesli tükendi artk fln die dedim her çıktığımda tutuyorum

5. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Enescim şöyle bir kota koyabilirsin kendine, ben mesela 2 karıştan ufak gelirse (ki benim elimle 44 cm ediyor) geri salarım, sen de böyle yapabilirsin... çok çok derinden çekmediğin müddetçe her boyu da geri salabilirsin aslında. kırlangıç 10 kiloya kadar büyüyebilir ve ciddi anlamda denizlerimizde soyu tükendi denebilir... sevgiler.

6. tqyline

tqyline enes gürsoy

.....

bundan sonra hep salıcam iğneden dikkatli çkarıp zarar vermemeye çalışcam ama çok var demekki hala ürüyolar bazen çok ufakları bile geliyo çapariye yarın yine gdicem balığa yarından itibaren hep geri salıcam

7. tqyline

tqyline enes gürsoy

...

geçen hafta balık tutarken yanımızda 5-6 tane kayık vardı 3-5 cmlik mezgitleri bile kkovaya attılar yazık ya içim ürperdi okadar ufaklardı ki

8. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Küçük balık yoksa , büyük balıkta yok: Aman!!!! dikkat!!!! :( :)

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    “yazık ya, içim ürperdi, o kadar ufaklardı ki” arkadaşlar Enes'in bu sözlerinde ben neyi buldum biliyor musunuz? :rolleyes:

Limit altı balıkların avlanmasının yasaklanması ve yakalananların salınması gerekliliği izah edilirken en temel gerekçe “sürdürülebilir avcılık” ve “balık popülasyonunun muhafaza edilmesi” olarak ele alınır. Doğrudur da nitekim. ;)

Bunun yanında, “etik” dediğimiz anlayış, “vicdani sirküler” dediğimiz bakış açısı tebliğin kuru maddeleri arasında yer almaz. Ancak, bir amatör için avına değer katan asıl unsurlar da bunlardır. Bunlar nereden neşet eder? İnsanın “içinden” yüreğinden. :rolleyes: :)

10. tqyline

tqyline enes gürsoy

:.

kıyılarda durum dha feciydi pazar gnü herkes gelio tatil günü olduğu için el oltasıyla bile mudanya iskeleden mezgit tutuyorlardı balık zaten kıyıda tam bi katliam gerçekleşti

11. meco

meco mehmet (meto)

enes kardeşim

mudanyada şu anda yakalanan mezgitlerin hiçbiri ama hiçbiri 5-8 cm.den büyük değil,lütfen bu yavru balıkları tutmayalım,en azından bir kere havyar bıraksınlar...fotoğlaflarını koyarsan bizde görelim balıkları..

12. tqyline

tqyline enes gürsoy

...

şu fotoları bi ekleyeblsem süper olacak dha önce tutuğum balıklarıda rapor vermiştim ama bir trlü foto ekleyemedim ama istersenz msn adresimi ekleyim foto atayım

13. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Bu örnek olabilir sanirim size,olmazsa ben yine yardımcı olurum.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=19910

Siz yeterki resimleri yükleyin.