Mudanya_Dil Balığı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında murat16 tarafından paylaşıldı.

1. murat16

murat16 Murat

Selamlar,

Dün öğleden sonra Mudanya sahilden mırmıra atmıştım. 3 saate yakın bir hareketlilik olmadı. İftar vaktine doğru hızlı feribot geçtikten, dalgalar durulduktan sonra tekrar attım ve bir adet dil balığı yakaladım :) kendisiyle daha önce tanışmadığımdan gözüme küçük gözüktü geri bırakmayı düşündüm ama iğneyi midesinden çıkaramadım. Karnında iğneyle yaşamaz diye eve getirdim ama içimde bi huzursuzluk oldu. Eve geldiğimde ölçtüm kuyruk dahil tam 19 cm. Sizce o halde bırakmalı mıydım? Bildiğim kadarıyla dil balığı buraların balığı değildir. Acaba feribotun dipten gelen dalgasıyla mı kıyıya geldi yoksa o bölgeye yuva yapmış olabilir mi? Farklı takımlarla denemek gerekir mi?

Bu arada Siemens plajından Mudanya limana kadar kefal görmek mümkün lakin küçükler 20 cm büyüğüne rastlamadım. İstavrit, gümüş bol miktarda mevcut. Hamsi bol olacak gibi geçen hafta çapariye takıldı bi tane :) Mırmır başladı ancak onlarda henüz el kadar yoklar.

Bildiklerim, duyduklarım bu kadar herkese iyi avlar dilerim..

2. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Bildigim kadariyla dil baliginin boy limiti 20 cm salsaniz guzel olurmus ama igne midesine girdigi icin yapacak birsey yok afiyet olsun diyelim;)Ayrica diger baliklar hakkinda bilgiler yazdiginiz icin tesekkur ederim...

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebliğde dil balığı için boy limiti yok gördüğüm kadarıyla. Sanırım 5 kg'lık limite dahil. Yakaladığınız balığın resmi olsaydı daha iyi değerlendirilebilinirdi.
    Yakaladığınız pisi balığı da olabilir. Onun boy limiti 20 cm.
    Pisi bile olsa boy limitinden %5 küçükleri alıkoyabilirsiniz. Bu işin yasal ksımı tabi.
    Yani aldığınız balık alınabilir boydaymış. (Pisi de olsa, dil balığı da olsa)
    Zaten iğneyi de yutmuş, avınız için tebrik ederim.
    Rastgelsin.

4. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Volkan la ayni goruse sahibim tekrar tebrikler balik icin afiye olsun;)Ben de bir kere 39 cm lik turna alikoymustum oda igneyi yutmustu ama %5 durumunu gorunce afiyetle yemistimhihi

5. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    2-3 hafta sonra bursaya gelebilirim osmangaziye tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı

6. Çaparici

Çaparici Mert PARLAK

Dün 3 arkadaş kurşunludaydık vuruş arıyorsanız bol miktarda mırmır mevcut ancak hepsi bir hayli küçük biz toplamda 28 parça çıkardık ancak 1 balıkla döndük gemlikte güzel istavrit yapar

7. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    1-2 sene önce gittim kuşunluya epey uzak birde boş dönmek adamın zoruna gidiyor şok marketin ilersinde liman vardı ordan

8. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    dostum raporumda bu konuya değinmiştim. eğer gerçekten balığı azat etmek istersen iğne neresinde olursa olsun kes ipi sal balığı ölmüyor. ben akvaryumumda bizzati hem orfozda hemde minekopta test ettim

9. murat16

murat16 Murat

yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. iyi avlar..