DEV ORKİNOSU OLTAYLA AVLADILAR Mudanya Açıklarında tekneleriyle olta avına çıkan balıkçılar, istavrit yemiyle denize atılan zoka oltasın takılan 120 kiloluk dev Orkinosu balıkçı arkadaşlarının yardımıyla zorlukla tekneye aldılar. Kapalı denizlerde az rastlanan dev Orkinosun küçük balıkları takip ederek körfeze girdiğini belirten balıkçılar, kendilerinin çok şanslı olduklarını, böyle bir balığı beklide ömürleri boyunca bir daha göremeyeceklerini söylediler. Lüfer cinsi balık avlamak için kullandıkları İstavrit yemi olan zoka oltalarına takılan Orkinosu teknelerine almakta çok zorlandıklarını çevrede bulunan diğer balıkçıların yardımıyla denizden çıkarabildiklerini açıkladılar. Yakaladıkları 120 kiloluk Orkinos balığını Mudanyada bulunan Sayar Balıkçılığın tezgahına 3 kişiyle zorlukla yerleştiren balıkçılar, dev orkinosu bir müddet sergiledikten sonra kilosu 15 Liradan satışa sundular. Görenleri hayrete düşüren dev Orkinosun oltayla yakalandığını duyunca görenlerin hayretleri bir kat daha artıyor. İlgili Galeri Kaynak: Mudanya Yorum GAZETESİ Yakın zamanda tutanı falan öğrenirim mudanyada.Ben olta ile alındığına inanmıyorum. O takımla,böyle bir balığı tutma ihtimali bence sıfır,ama bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarımız olabilir aramızda.Onların yorumlarına göre tutanları değerlendireceğim.
Abi paylaşım için teşekkürler , bizde artık zokada çelik tel kullansak iyi olacak kısmet ya ne olur ne olmaz
Nasıl bir zokaymış bu yarabbi, nasıl bir misinaymış?? 120 kilo, eğer gerçekten olta balığı ise tekneye alan balıkçıyı alnından öpmek lazım
Olta balığı olduğuna tamam inandım ama avcı da nasıl bir beklenti varmış onu anlayamadım , biz dişli beklerken ne kadar ince olursa o kadar ıyı diyoruz 0.12 - 0.16 kullanıyoruz
hiç ama hiç mantıklı gelmedi 120 kiloluk bir orkinosu çekebilecek kamış makine ip leader iğne bunların biri eksik olsa o balık çıkmaz tekneye asla ama asla oltayla değil bu balık ağ atmışlar milleti kandırıyorlar
yahu yalan vala bila yalan,neymiş lüfer oltasına takılmış mışşş,küçük atında defne ler yesin. 120 kg lık dev orkinosmuşşş vay anasını beeeee,yavrılıktan çıkmışşş,ergenliğe adım atmışş,palazlanmaya başlamış orki iştee Haaa birdeee fotoda karadeniz levrek diyor yaaaa oda yalaaannnnn,bu ne biçim satış politikası arkadaşş hep yalan dolannn üstüneee
ZOR İŞ BE..... LÜFER TAKIMIYLA SADE OLTAYLA......IIII IIIIH AKLIM KESMEDİ 50 YILDAN SONRA......81 DEAHIRKAPIDA TORİK TUTARKEN GELDİ OLSA OLSA EN FAZLA 30-40 KİLO EN AZ 45 DAKİKA UĞRAŞTIMÇARŞAF GİBİ DENİZDE BENİ AHIRKAPI DAN SARAYBURNUNA KADAR ÇIKARDI MİSİNAM "TORTUE"0.70 İDİ Kİ HALA EN İYİGÖZDELERİMDENDİR O DAYANDI FIRDÖNDÜ PATLADI.....BALIĞI GÖRME ŞANSIMDA OLDUAMA O KADAR...120 KİLO EN DELİ ZAMANI SAYILIR ORKİNOSUN GENÇ VE DİRENÇLİ....AKLIMKESMEDİ NE DİYEYİM......AMA GERÇEKSE SADECE HELAL OLSUN DENİR.....SEVGİLERİMLE.....idk idk idk
orkinos çok hızlı yüzen bir balıktır.balık yeme müthiş bir hızlar vurur..120 kiloluk böyle bir balık oltayıda adamıda alır denize götürür...banada ağ işi gibi geldi...
Bu normal kamış olta avında yakalanması imkansız bir balıktır bu kadar net . Ancak oltayla derken , Şamandıra usulu ; Akya avlarımızda şamandıra yani bidon altına derinliğe göre 20 30 50 metre kalın misina yı denizde yüzer halde bırakıyoruz biz . Balık yakalansa dahi alıyor göturuyor bidonu bir kaç kez denize sokabiliyor ve bir sure sonra çatlıyor su üstüne çıkıyor mecburen . Sistem bu şekilde ise doğruluğuna inanılır . Diğer türlü dediğim gibi imkansız bu balığı değil yormak , tek bir tasma bile atamazsın .
olta balığı olmasında sakınca olacak bir balık değil bence. her bıraktığım canlı yemde her bıraktığım sübyede her sırtıda bu ya da daha büyüğünü hayal ederek çekiyorum. eğer dediğiniz çoğu balıkçının elindeki malzemelerse haklısınız çıkmaz ama uzun ip kapasiteli eski sistemlerde ya da yeni çıkrıklar da normal bir boy. 15-20 kg balıklar az uğraştıktan sonra geliyo. bunlarda 1 saat sonra gelir hepsi bu.
bu balık kendi isteği ile tekne gelmediyse hiç kusura bakmasınlar inanılır gibi değil lüfer oltası ile bu balığı tutmak rüyada görsem hayra yormam Düşünsenize ; Abi Dün bir rüya gördüm elimde 0,15 lüfer oltası 100 metre iple 120 kiloluk orkinos çektim hemde parmaklarım kesilmeden Cevaben : Abim üstün açık kalmış aç tavuk misali herkeze günaydınlar işçi bayramımız kutlu olsun ...
Fletoları kesmeye başladım ben.Yemli sarıkanat takımıyla orkinos tutmaya mudanyaya gidicem. Hatta zilleride aldımki tasmalamakta geç kalmıyım.Yoksa yemi yer kaçar
Bizim burada 10 lt şamandıra olta sistemi ile el oltasıyla ayrıca balık göründükten sonra idam düğümüyle 135 kiloluk likya yakaladığını biliyorum bence olta ile yakalabilecek bir balık
Balık kısmet işidir arkadaşlar , benim 6 ay peşinde koştuğum , her şeyi denediğim balığı oğlum 0,12 çapari ile yakaladı ve çekti . balık 1.200 gram mırmır. Orkinos emmi biraz sıra dışı bir arkadaşımız. Yunustan hızlı yüzer. Onu gören palamut gerekirse karaya atlar. Vurdu mu sen anlayana kadar takımı , kamışı ,makine yi bazende parmağı alır gider. Bence profesyonel avcılık yasak olduğu için uydurulmuş . Ama bilinmez balık kısmet işi.