MUDANYADA ORKİNOS

Konu, 'Genel Konular' kısmında night fisher tarafından paylaşıldı.

1. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    DEV ORKİNOSU OLTAYLA AVLADILAR

Mudanya Açıklarında tekneleriyle olta avına çıkan balıkçılar, istavrit yemiyle denize atılan zoka oltasın takılan 120 kiloluk dev Orkinos’u balıkçı arkadaşlarının yardımıyla zorlukla tekneye aldılar.

Kapalı denizlerde az rastlanan dev Orkinos’un küçük balıkları takip ederek körfeze girdiğini belirten balıkçılar, kendilerinin çok şanslı olduklarını, böyle bir balığı beklide ömürleri boyunca bir daha göremeyeceklerini söylediler.
    Lüfer cinsi balık avlamak için kullandıkları İstavrit yemi olan zoka oltalarına takılan Orkinos’u teknelerine almakta çok zorlandıklarını çevrede bulunan diğer balıkçıların yardımıyla denizden çıkarabildiklerini açıkladılar.

Yakaladıkları 120 kiloluk Orkinos balığını Mudanya’da bulunan Sayar Balıkçılığın tezgahına 3 kişiyle zorlukla yerleştiren balıkçılar, dev orkinosu bir müddet sergiledikten sonra kilosu 15 Liradan satışa sundular.

Görenleri hayrete düşüren dev Orkinos’un oltayla yakalandığını duyunca görenlerin hayretleri bir kat daha artıyor.

İlgili Galeri

Kaynak: Mudanya Yorum GAZETESİ

Yakın zamanda tutanı falan öğrenirim mudanyada.Ben olta ile alındığına inanmıyorum.
    O takımla,böyle bir balığı tutma ihtimali bence sıfır,ama bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarımız olabilir aramızda.Onların yorumlarına göre tutanları değerlendireceğim.

2. rko

rko mustafa

Abi paylaşım için teşekkürler , bizde artık zokada çelik tel kullansak iyi olacak kısmet ya ne olur ne olmaz :)

3. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Nasıl bir zokaymış bu yarabbi, nasıl bir misinaymış?? 120 kilo, eğer gerçekten olta balığı ise tekneye alan balıkçıyı alnından öpmek lazım :)

4. rko

rko mustafa

Olta balığı olduğuna tamam inandım ama avcı da nasıl bir beklenti varmış onu anlayamadım , biz dişli beklerken ne kadar ince olursa o kadar ıyı diyoruz 0.12 - 0.16 kullanıyoruz :)

5. zeroplus

zeroplus umut tuna

hiç ama hiç mantıklı gelmedi 120 kiloluk bir orkinosu çekebilecek kamış makine ip leader iğne bunların biri eksik olsa o balık çıkmaz tekneye asla ama asla oltayla değil bu balık ağ atmışlar milleti kandırıyorlar

6. seçkin hoca

seçkin hoca Seçkin

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70m 10-40gr+lineaeffe sea master 4.20 cm
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 4000 vi+8000vi
    En İyi Avı:
    4 kiloluk kalkan+72 cm sırtıkara
    yahu yalan vala bila yalan,neymiş lüfer oltasına takılmış mışşş,küçük atında defne ler yesin. 120 kg lık dev orkinosmuşşş vay anasını beeeee,yavrılıktan çıkmışşş,ergenliğe adım atmışş,palazlanmaya başlamış orki iştee
    Haaa birdeee fotoda karadeniz levrek diyor yaaaa oda yalaaannnnn,bu ne biçim satış politikası arkadaşş hep yalan dolannn üstüneee

7. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    ZOR İŞ BE.....

LÜFER TAKIMIYLA SADE OLTAYLA......IIII IIIIH AKLIM KESMEDİ 50 YILDAN SONRA......81 DEAHIRKAPIDA TORİK TUTARKEN GELDİ OLSA OLSA EN FAZLA 30-40 KİLO EN AZ 45 DAKİKA UĞRAŞTIMÇARŞAF GİBİ DENİZDE BENİ AHIRKAPI DAN SARAYBURNUNA KADAR ÇIKARDI MİSİNAM "TORTUE"0.70 İDİ Kİ HALA EN İYİGÖZDELERİMDENDİR O DAYANDI FIRDÖNDÜ PATLADI.....BALIĞI GÖRME ŞANSIMDA OLDUAMA O KADAR...120 KİLO EN DELİ ZAMANI SAYILIR ORKİNOSUN GENÇ VE DİRENÇLİ....AKLIMKESMEDİ NE DİYEYİM......AMA GERÇEKSE SADECE HELAL OLSUN DENİR.....SEVGİLERİMLE.....idk idk idk

8. osmanadana

osmanadana osman

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    Alba star leader 7000
    orkinos çok hızlı yüzen bir balıktır.balık yeme müthiş bir hızlar vurur..120 kiloluk böyle bir balık oltayıda adamıda alır denize götürür...banada ağ işi gibi geldi...

9. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Bu normal kamış olta avında yakalanması imkansız bir balıktır bu kadar net .

Ancak oltayla derken , Şamandıra usulu ; Akya avlarımızda şamandıra yani bidon altına derinliğe göre 20 30 50 metre kalın misina yı denizde yüzer halde bırakıyoruz biz . Balık yakalansa dahi alıyor göturuyor bidonu bir kaç kez denize sokabiliyor ve bir sure sonra çatlıyor su üstüne çıkıyor mecburen .

Sistem bu şekilde ise doğruluğuna inanılır . Diğer türlü dediğim gibi imkansız bu balığı değil yormak , tek bir tasma bile atamazsın .

10. ozan

ozan Ozan

olta balığı olmasında sakınca olacak bir balık değil bence. her bıraktığım canlı yemde her bıraktığım sübyede her sırtıda bu ya da daha büyüğünü hayal ederek çekiyorum. eğer dediğiniz çoğu balıkçının elindeki malzemelerse haklısınız çıkmaz ama uzun ip kapasiteli eski sistemlerde ya da yeni çıkrıklar da normal bir boy. 15-20 kg balıklar az uğraştıktan sonra geliyo. bunlarda 1 saat sonra gelir hepsi bu.

11. laborant1986

laborant1986 mesut

gerçek mi acaba olta ile tutulduğu

12. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    bu balık kendi isteği ile tekne gelmediyse hiç kusura bakmasınlar inanılır gibi değil lüfer oltası ile bu balığı tutmak rüyada görsem hayra yormam
    Düşünsenize ; Abi Dün bir rüya gördüm elimde 0,15 lüfer oltası 100 metre iple 120 kiloluk orkinos çektim hemde parmaklarım kesilmeden :)
    Cevaben : Abim üstün açık kalmış aç tavuk misali :) herkeze günaydınlar
    işçi bayramımız kutlu olsun ...

13. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    paylaşım için teşekkürler, bereketli bir sene olacağını düişünüyorum bunlarda güzel haberler.

14. sergen

sergen Sergen

En İyi Avı:
    Çok var hangi birini yazıyim.
    oltayla alınması imkansız bence

15. emreseven

emreseven Emre

Fletoları kesmeye başladım ben.Yemli sarıkanat takımıyla orkinos tutmaya mudanyaya gidicem. Hatta zilleride aldımki tasmalamakta geç kalmıyım.Yoksa yemi yer kaçar :D

16. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Bende misinam dibe takıldı sanırdım acaba bu kamyonlara mı takılıyor dipte haberimiz yok :D

17. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 Spin Kamış
    Favori Makine:
    shimano technium 3000 sfc
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Bizim burada 10 lt şamandıra olta sistemi ile el oltasıyla ayrıca balık göründükten sonra idam düğümüyle 135 kiloluk likya yakaladığını biliyorum bence olta ile yakalabilecek bir balık

18. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Balık kısmet işidir arkadaşlar , benim 6 ay peşinde koştuğum , her şeyi denediğim balığı oğlum 0,12 çapari ile yakaladı ve çekti . balık 1.200 gram mırmır.

Orkinos emmi biraz sıra dışı bir arkadaşımız. Yunustan hızlı yüzer. Onu gören palamut gerekirse karaya atlar. Vurdu mu sen anlayana kadar takımı , kamışı ,makine yi bazende parmağı alır gider.

Bence profesyonel avcılık yasak olduğu için uydurulmuş . Ama bilinmez balık kısmet işi.

19. çapari

çapari

Favori Kamış:
    olta,çapari
    En İyi Avı:
    10 kilo istavrit(daha yeniyken ikinci defa balığa çıktığımda :) )
    Koca Koca kılıçları yakalıyorlar oltayla buna neden inanmıyorsunuz:)

20. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    güzel olmuşş:laughing: :laughing: