Sevgili arkadaşlar; Belkide benim başıma gelen diğer arkadaşlarımızında başına gelmiştir, biraz garibime gitti sizle paylaşmak istedim. Kardeşimle beraber tekne kiralayıp balığa çıkmak için Mudanya Arnavutköye gittik.Motorsuz, sağı solu dökülen bir tekne kiralayıp açılmaya çalıştık.İmbat vardı ve dalgakıranı geçip avlık alana varmamız yaklaşık 45 dakika aldı.2 saat kadar avlandık. Balık olarak yaklaşık 300 gramlık 1 adet tekir? yarım kilo kadarda izmarit, istavrit ve mezgit yakaladık ki birden deniz poyraza döndü ve tekne beşik gibi oldu.Hemen çapayı topladık, küreklere geçtik ve limana dönmeye çalıştık. Tabi poyrazda limana dönmekte kolay olmadı. Yaklaşık bir 45 dakika daha uğraştıktan sonra(ellerimiz su topladı ve bir güzel ıslandık) limana girdik ve kayığı teslim ettik. Sonrasımı! Kayıkçı kardeşimiz 20 ytl ücret istedi, bizde verdik ama biraz paraya acıdım. Balıkçılık böyle giderse bizim için hem zahmetli hemde çok pahalı bir uğraş olacak.Teknesini kiraya verenler biraz daha şartları kolaylaştırmalı yada biz sadece deniz dalgalı değilken balığa çıkmalıyız. Gelelim tekir'e; ilk defa tuttum ve cahilce cevredekilere barbun yakaladım diye gösterirken bir ustanın bunun bir tekir olduğunu ve kolay kolay yakalanamıyacağını söylemesi beni şaşırttı.Her halde böyle garip bir günde böyle garip balık tutmak ancak bizim gibi acemilere yakışırdı. Sağlıcakla kalın....
Ufuk merhaba Eger tekne ile çıkacaksan burgaz da bulunan abilerimiz var. hem motorlu hemde ucuz. istersen bilgilerini ulaştırırım.
geçmiş olsun.inşaallah bir dahaki sefere daha iyi avlar yaparsınız.tekne işine gelince bencede pahalı ama onlarada hak veriyorum.balığın anasını ağlattılar.şimdi balıktan kazanamıyorlar.bizden kazanacaklar tabii.bütün tekne sahibi olanlar ve dürüst vicdan sahibi balıkçı abilerim ve kardeşlerim üstüne alınmasınlar.bizleri bu sitelerde bilgi sahibi yapan.korumacı avcılık konusunda bilinçlendirenlerde yine aynı camianın bir parçası olan abilerimizdir. rastgele
devamlı balığa çıkacaksan bi motorlu zodiak al 2 eli 1500 e bulursun hem bol balık yakalarsın hemde 20 ytl vermessin
bunlar birer tecrübe geçmiş olsun her zaman motorlu teknelerle balığa çık deniz bu sağı solu belli olmaz
geçmiş olsun kardeşim geçmiş olsun öyle bir havada böyle bir balık alman gerçekten enteresan tebik ederim bol avlar dileğiyle rasgele.....
Ama yok illada arnavutköy diyorsan Balıkçı Ahmet abi kim burda diye sor onu bul ve tekne kiralamak istediğini söyle Portos kardeşim bu mesajı okursa bir isimde o verecektir muhakkak
Balık tutamayıp 20 lira vermek çok geliyor ama, tekneyi kiralayan da saatini 5 liraya vermiş anlaşılan, tekne bizim olsaydı kaça verirdik?
Bizde Her Baliğa Tekne Kiralayip çiktiğimizda 40-50 Ytl Para ödüyorduk...özellikle Boş Döndüğümüz Zamanlarda Insana Koyuyordu....ufak çapli Bir Motor Aldim Artik Balik Tutamadiğimiz Zamanlarda Bile En Azindan Ohh Be En Azindan Deniz Havasi Aldik Deyip Kendimizi Avutuyoruz...
Ufuk Bey, tavsiyem motorlu teknelerden almanız.Benzer sıkıntıyı bende yaşadığım için genellikle motorlu tekne ile çıkıyorum. Arnavutköy'de Ahmet abiden alabilirsiniz. Tekir için de tebrik ederim. 2 hafta önce bende ilk defa çinekop yakalama şansına eriştim Mudanya'da. Hem de istavrit çaparisi ile .. Bu sevinçle telefonu elimden fırlattım. Biraz pahalı bir çinekop oldu. En çok koyanı da livardan çinekopunda kaçması oldu
evet arkadaşlar mudanya yada çevresinden tekne kiralayabileceğimiz kaptanları bilen varsa yardımcı olsun her defasında kıyıdan atmak olmuyor denize açılmak lazım arada onun zevki bi başka
Kürekle Açilmak Bana Biraz Tehlikeli Gibi Geldi Ama Tabiki Avlak Bölgesini Bilmediğim Için Nekadar Tehlikesi Vardi Onu Bilemem Tekir Içinde Tebrikler Arkadaşlar Ellerinize Sağlik
aramis teşekkür derim.en kısa zamanda gideceğim ama bu böyle olmayacak kendime 4.50m lik bi fiber almayı düşünüyorum römorklu en iyisi bu...