Muğla Akyaka(Gökova Orman Kampı)Bu seneki tatil raporum .

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında zavullu tarafından paylaşıldı.

1. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Muğla AKYAKA(Gökova orman kampı )...............Ramazandan önce bir hafta önce 21 Temmuz ile 30 Temmuz arası,8 gün kadar Gökova orman kampında çadır kurdum.Yanıma takımlarımıda aldım..Sitede gitmeden önceki araştırmalarımda o bölgede balık avının yasak oldugunu ögrendim.... Aman haa yakalanırsan 700 lira ceza alırsın tembihleri ile Gökovanın yolunu tuttum..Açıkçası Azmakta balık avı yasak gündüz vakti taze yosunla Sarpa yakalamaya çalışanlar gördüm.....Azmakta Balık yasak dana gibi Kefaller dolaşıyor oranın yerlilerine soruyorum ekmekle tutulurmu bunlar buranın kefali ekmege gelmez deyip tersliyorlar ama ava devam ediyorlar:)))Azmakta balık tutmak yasak ama gece el oltası ile İspendek alan gördüm..Ama adam Kefale atmıştı.Benim kafa güzeldi kamelyada demleniyordum...Ayrıca bir tane ufak tekne Azmagın denizle buluştugu yerde dolanıp duruyordu...Merkez limanda balık tutmak yasak ben gündüz vakti Tırıvırı atan gördüm...Atanda benim çadırdan yan komşum Aydınlı ögretmen bir abimdi....Uyardım ama nafile.....Orman kampında avlanmak yasak ama ooooooooo rapalalar teke ile avlananlar mamun geiterenler...... Orman kampı iskelede taze yosunla sepet atıp 2 şer kilo Sarpaları tutanlar:)))Açıkça söyleyim Çınar plajında serbestti oraya yürüyene kadar anam ağladı.Bir olta tavuk ile su üstü yaptım.Bir olta ile orada Muglalı arkadaş vardı ondan takım ile yem alıp 4-5 saatlik ugraş sonunda 1 Mercan,2 Lagos,1 iSPARİ ALABİLDİM ...Sonraki günlerde vazgeçtim denizin tadını çıkardım..Şunu belirteyimki 2 senelik tatil maceralarında iSTANBULUMUN ne kadar iyi bir avlak bölgesi oldugu ortaya çıktı...Zaten Gökovada avlananlar bir şey tutamıyor av sonucu çok az diyebilirim......

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Soner kardesim, tuttuğunuz Lahoslar ne kadardı merak ettim.

Oralarda ki atmosferi, başka bir yerde ben bulamadım. Sanırım, av esnasında yalnız ve yabancılığınızın verdiği sıkıntıdan ötürü keyif alamadığınızı düşünüyorum.

Daha zevkli avlar dilerim.

3. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    Lagoslar iriydi baya 20-25 cm civarıydı ..Açıkça söyleyim Mercan ufaktı 7 cm kadar hiç yemedim etini merak ettim ondan aldım.Takımı ve yemi aldıgım Muglalı arkadaş 7-8tane 10-15 cm tuttu...Benim bir daha o tarafa ava gitmememin sebebi arabam yoktu Akyakaya otobüsle gittim.Orman kampından Çınara 2 kere yürüdüm....Yolu bilmedigimden ilkini kampın Akyaka kapısından,İskelenin üst yolundan uzatarak yürüdüm...Oyüzden 2 avdan sonra paydos ettim...700 liralık cezadan tırstım.Kamp bölgesinden,Azmaktan avlanmadım...Jandarma okadar adam varken gelir beni bulur dedim ....Etrafımdakiler neler yaptı oooooo

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Soner kardeşim,Lahos balıkları 15-20 kilolara ulaşan balıklardır. 20-25 cm. dediğin balıklar salınması gereken boutlardır. Buna özellikle önem göstermeni istirham edeceğim sizden.

O bölgelerde denetimler gerçektende sıkı. sıkı olması gerçekten olumlu bir uygulama diye görüyorum.

Bundan sonra ki tatillerinizde, o bölgede yaşayan birkaç arkadaşınızla güzel avlar yaparsınız umarım.

İyi dileklerimle.

5. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    Abi sen yazdıklarımı okumadın galiba:))))Nerede denetim sıkı ben onu anlayamadım...2 gün avın serbest oldugu bölgeye yürüdüm anam agladı.........Tuttugum balıgın ne oldugunu bende bilmiyordum....Orada Muglalı arkadaşa sordum o söyledi baya iri tuttun bravo dedi...Bende limiti geçtim herhalde sandım.............Sen sorunca buişte bir kıllık var demiştimkendi kendime........... Gökova kampının ortasında bile kayalardan sarkıtmalı Lagos tutmak için el oltası satılıyor............

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Soner kardeşim, yazdıklarınızı özellikle okudum. Çunu o bölgelere sıklıkla gittiğim için ilgimi çekmişti.

O bölge insanı, kendilerine göre düzen kurmuşlar. 10-15 cm. balıklara bile balık diyorlar; bilinçsizliklerinden.

Denetim sıklığı konusuna gelince, o bölge, denetimlerin layıkıyla yapıldığı yerlerimizdendir. sizin bir telefonunuz yeterde artar bile. 10 dakika sonra sahil güvenlik tepelerine biner. Buna inan. Hiç afları yoktur usulsüzlüklere. Zaten size bile lanse etmişler, 700 lira ceza yazarlar aman dikkat diye. Öyle olmasa kim kime, dum duma olurdu o bölgeler.

Ama şuna inan, kafa dengi 3-4 kişi olmuş olsaydınız, o bölgede yapacağınız avların tadına doyamayacaktınız. Bir sonraki tatilin gelmesini dört gözle ve sabırsızlıkla bekleyecektiniz.

İnşaallah bundan sonrakiler de umduğunuzu bulur ve mutlu ayrılırsınız.

İyi dileklerimle.

7. honurd

honurd Onur

Favori Kamış:
    Okuma V System Spin 240cm
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500 FB
    Öncelikle ben Muğlalı olduğumu belirtmek isterim. Akyaka konusuna gelince tüm yazlarım orada geçerdi. Bu senede aynı tarihler arasında Akyaka'daymışız. Çınar dediğiniz bölge avlanmanın serbest olduğu bir bölge değil öncelikle onu belirtmek isterim. Çünkü Gökova körfezinde avlanma oldukça ileri kısımlara kadar yasak koordinatlarına resmi gazeteden bakabilirsiniz. Ayrıca yasaklar özellikle ağ atmaya karşı uygulanıyormuş. Evet tümüyle yasak ama kıyı avcılığına ses çıkartmıyorlar. Elbette tırıvırı vb. avlananları bildirmek gerekir.
    Akyaka'nın gerçekten avlanma bölgesi olarak güzel ancak avlak olarak sıkıntılı olduğunu bende rahatlıkla söyleyebilirim.
    Ancak ustalar ne yapar oralarda onu dda bilemem..
    umarım bir sonraki gidişinizde daha fazla keyif alırsınız...

8. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    Ben oraya gitmeden önce burada konu açtım..Milletten yardım istedim Modena ya özelden 3-4mesaj attım o bana Çınarın serbest oldugunu söyledi......Ve atılan harita ve mesajlarda o bölgenin serbest oldugu sabittir......Ve Azmaklardan Çınara kadar olan bölge oltayada yasaktır......Ben orada tek başıma çadır kurdum....8 gün orada kaldım....Arabam yoktu bir dünya malzeme ile gittim.....2 gün Çınar turundan sonra yorgunluktan zaten balık avından vazgeçtim..........Ve açıkçası Kamp alanında avlanmadım....Açıkçası bir daha oraya gittiğimde olta falan götürmem ..............

9. belekbeach

belekbeach süleyman

Favori Kamış:
    shımano catana dx,shımano hyperloop 30-50ıbs,remixon hurricane
    Favori Makine:
    Banax sx4000c,Spro Hardliner lcs1050,DAİWA Exceler 4000A HA,OKUMA Ceymar c-40,Daiwa Procaster 4000 A
    En İyi Avı:
    7.25 kg levrek,5.300 akya,2.7 kg yayın
    iyi günler...çınar plajının tam olarak neresinde avcılık yaptınız bu hafta sonu bende gitmeyi düşünüyorum.

10. dr.zeki

dr.zeki zeky

7 cm mercan mı :(