merhaba abilerim,kardeşlerim.ismim kerim. daha öncesinde ankarada ikamet etmekteydim.6-7 aydır bu güzel yerdeyim.ankarayken arada sırada göle balığa gider,yenmiyecek kadar küçük balıklar tutar kös kös eve dönerdim. ne zaman ki datçaya geldim denize olta sallamak nasip oldu. ilk geldiğimde emektar oltamla buradakilerin sokkan dedikleri balıktan tuttum.(klasik 3-4 iğneli,köstekli şamandıralı,10 gram kurşunlu olta)dikkat et eline batmasın,yakar filan demediler ama lezzetli olduğunu belirttiler.gerçekten lezzetliydi. sonrasında baktım millet ekmeğe iğne sarıyor(kıbrıs sarmaymış),3-4 tane küçük balık tutacağına bir tane kefal tut diye baskıda bulunuyorlar gittim bir olta aldım.(ne fırdöndü,ne şamandıra var yoksa balık ürkermiş günlerden bir gün sarmayı denize attık,makinayı açtık,diğer emektarlada at çek yapıyoruz(bir oltanın başını saatlerce beklemekten sıkılıyorum).sonrasında bir arkadaş geldi dip mi attın dedi yok dedim.aradan yarım saat geçti bir çekeyim şu sarmayı dedim.baktım kamışın ucu eğilmiş,elimi makinaya attım misina yok. sevinçle çekiyorum.öğleden sonra 3-4 suları.kefal kıyıya yaklaştıkça parıl parıl parlıyor.ben deyim 1-2 metre siz deyin 3-4 metre.sonrasında kıyıya iyice yaklaşınca dipe battı.bizde sokkan çeker gibi oltaya asıldık,iğneden uçup gitti.dert,hüzün,keder,kendimizi aşağılama hemen arkasından geldi(sonra öğrendim ki insanlardan ürküyormuş ya cırcırı hafif açıp çekecek yada misinayı elle yavaş yavaş çemke lazımmış) tabi akşam uyku uyuyamadım. ertesi gün kefal tuttum ama.söylenenleri yaptım,yere çöktüm,hafif hafif çektim balık kuzu gibi geldi.hayatımda ilk defa denizden sokkan dışında bir balık tutmuştum.(tadıda lezzetliymiş) akabinde ara sıra kefal tutmaya devam ettik bir olta daha aldık şimdi bir olta sadece sarma emektar olan dip diğeride can sıkılmasın diye at,çek herkese sevgi ve saygılarımla rastgele not:bu forumun bana gerçekten çok yararı oldu.teke,bedel nasıl yakalanır,dip oltası nasıl hazırlanır vs buradan yararlandım.emeği geçen,paylaşımda bulunan herkese sonsuz teşekkür ederim.bende burada balıkçı arkadaşlarımdan öğrendiğim şeyleri paylaşacağım inşallah dün iskelede domuz balığı olduğunu buradan öğrendiğim bir balık yakaladım.şimdi izininle av hikayelerim bölümüne geçiyorum.
kerim aramıza hoşgeldin...keyifli paylaşımlarını şimdiden dört gözle bekliyoruz...bu arada unutmadan...en iyi avın kısmında ki ''ben balığı ölçüp biçmem sadece yerim''kısmındaki ölçüp biçme kuralına maximum düzeyde uymanı diliyorum...tadında ve bol avlar diliyorum...
hoşbulduk moderatörüm hoşbulduk maderatörüm hoşbulduk abi teşekkür ederim hoşbulduk abi hoşbulduk abi.o ölçüp biçme konusunda lütfen aklına küçük yada av yasağı bulunan balıkları da yiyorum gelmesin.av yasağı olmayan,yenilebilecek boyuttaki balıkları yiyorum hoşbulduk abi
Gerçekten şok renkli bir insansınız sanırım çok belli oluyor çünkü Sitemize hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar dilerim.En iyi avınızda çok hoşuma gitti.