Muğla karacasöğüt balık avı(aranızda yeniyim (: )

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aytech48 tarafından paylaşıldı.

1. Aytech48

Aytech48 Engin Aytekin

Favori Kamış:
    Cormoran profiline spin 2.10
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 3000Vİ
    En İyi Avı:
    Kendi akvaryumumdan yakaladağım 4 cm Sarı Prenses :D
    Biz muğla universitesinde okuyoruz.Birazda balık merakımız var tabi yine hevesli günlerimizden bir tanesi bu sefer boş dönmek istemiyoruz.Sabaha karşı 3 te koyulduk yola.Denize vardığımızda saat 4 olmustu ve avlanıcağımız yerde pek güvenilir olmadığı için havanın hafif aydınlanmasını bekledik.Arabada biraz uyuduktan sonra hava aydınlandı ve takımlarımızı aldık balık tutacağımız yere doğru yola koyulduk.2-3 dakikalık yürümeden sonra hedef yerimize ulaştık.

Muğlada tek tek diye adlandırılan bizimde burda öğrendiğimiz yem çeşiti ile avımızı yapacaktık.Kovamızıda büyük almıştık :) Neyse yemlemelerle başlayan avımızda hafif hafif vurmaya başlamıştı balıklar ama ufaktı.İlk balığımızı yakaladık el kadar bi karagöz geri suya salındıktan sonra daha büyüklerini beklemeye başladık.Bi taraftan kamışlarla bi taraftan kasnaklarla amacımıza ulaşmak için çabalıyorduk.Kasnakları attık elimizde kamışlar bekliyoruz.Birden bir misina sesi resmen 50'lilik misina sesini duyduk ve arkadaşımla aynı anda kasnağa baktık o sesten sonra boşalmıstı misina.Gitti dedik.Çektik ve kancayı koparmıs gitmiş :). hafif moral bozukluğuyla diğer 2 kasnakta gözümüz.1-2 saat geçti ve yine gerildi bir tanesi :) bu sefer kaçıramazdık ve başladık asılmaya.sağ sol yapa yapa geldi çupramız :) Onu çıkardık ve tekrar gönderdik kasnak oltamızı.Tabi bizde kamışlarla tutmaya devam ediyoruz ama ufaklıklar rahat bırakmıyor :) Kasnakları elimize aldık ve beklemeye devam birden bir güç oltayı çekiyorr :) Çupra kadar birde mırmır yakaladık ve bugüne kadar ki en güzel avımızdı :) Gerçi forumdaki abilerimin avlarını görünce bu hiçbişeymiş dedim kendi kendime :) Unutmadan birde ahtapotumuz vardı :)

Resimler aşağıda (Ufak balık fotoğraf çekildikten sonra anne babasının yanına gönderildi :) )

2. Tebrikler . Fakat ortadaki balığı keşke almasaymışsıız büyüyüp sonraki avlarda bize gelse daha iyi olur..

3. Bu arada o mırmır değil galiba sargoz olabilir bende bilmiyorum tam ama sargoz olması lazım ustalar söleyecektir..

4. Aytech48

Aytech48 Engin Aytekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 3000Vİ
    En İyi Avı:
    Not olarak düşmüştüm ama görülmemiş sanırım :)

Fotoğraf çekildikten sonra denize bırakıldı :)

Haklısınız olabilir

5. Kusura bakmayın ben onu görmemişim :) . Öleyse bi teşekkür bide özür dilememiz lazım ;)

6. matti

matti murat

engin tebrik ederim zevkli bir av olmuşa benziyor.yanlız yanlış anlamazsan bişey sorucam ilk resimde bir gariplik var. senin fotoğraf makinesine yakınlığınla arkandaki sahilin yakınlığı sanada garip gelmedimi?kayıklar ve ağaçlar çoook daha uzaktaymış gibi görünüyo bana.garip bi açı.bi dikkatli bakbakalım sende aynımı görücen resmi,yada ben bi gözlerimemi baktırayım:D

7. Aytech48

Aytech48 Engin Aytekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 3000Vİ
    En İyi Avı:
    Abi ben makinaya çok yakınım ağaçlar ve kayıklar ise yakın :) İskele 5 metrelik bir iskele bulunduğumuz yer ise 5 metre sonra derinleşen bi yer yani iskeleden balıklama atlasan çakılmazsın :D

Sonuc olarak sahil uzakta değil dibimde :)

8. matti

matti murat

tamam kardeşim ben yanılmışım demekki.ee yaşlılık belirtileri başladı işte naparsın..kusurabakma.
    daha iri balıklar rastgelsin....

9. mesut025

mesut025 mesut atar

güzel balıklar güzel bir anlatım ayıca paylaşımın için teşekkürler küçük ispariyi canlı yem olarak levrek için kullanabilirdin tam levreklikmiş daha güzel avlara

10. modena

modena

arkadaşlar avınız hayırlı olsun...güzel balıklar...ancak bu avı yaptığınız alan gökova körfezinde her türlü ava kapalı 6 sahadan biridir...burada ve diğer alanlar da amatör kıyı balıkçılığı da dahil olmak üzere her türlü ava kapalıdır...aklınız da bulunsun yakalandınız mı ceza yersiniz...bu yasak tam 5 yıl boyunca sürecektir...

11. Aytech48

Aytech48 Engin Aytekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 3000Vİ
    En İyi Avı:
    Biliyorum abi yasaktan önceydi bu avımız buraya üye olunca ekliyim dedim :)

12. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Kardes hosgeldin oncelikle.Paylasimin icinde tesekkurler.Diger aciklamalari zaten Turgay KARAASLAN abimiz yapmis.
    Basarilar,rastgele ;)

13. rapalamatta

rapalamatta EMRE

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin
    En İyi Avı:
    ne ölçtüm ne tarttım :D
    güzel av olmuş tebrik ederim :)

14. modena

modena

bilgilendirme için teşekkür ederim...ama aklında bulunsun yasağın olmadığı alanlarda çok güzel avlar yapabilirsin...özelden yazarım abisi...;)

15. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Avlarınız gerçekten güzel hayırlı olsun.Her ne kadar şu sıralar avlanamasakta böyle güzel görüntülerle biz de avunabiliyoruz.Umarım çok daha güzel avlarınızı da buradan izleme imkanı buluruz bölgenizin ne derece güzel balıklara ev sahipliği yaptığı malum.Şimdiden rasgele...

16. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Engin tebikler kardeşim.
    Öğrenmek istediklerin konusunda bir çok şey bulacaksın sitede.
    Turgay abin de sana bu konularda çok yardımcı olacaktır, araştırmacı bir ustadır kendisi.
    Daha iyilerne rastgele.

17. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Engin bu güzel avlarının devamını dilerim rastgele

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ali kardeş ben her hangi bir eleştiri görmedim bilakis haklı ve yerinde bir hatırlatma yapılmış ki bu tür bilgilendirmeler hepimiz için elzem.

Kaldı ki hatırlatmayı yapan dostumuzun paylaşımlarına da bir göz atılırsa; özellikle de gençlere karşı olabildiğince hoşgörülü, sorulan her soruya karşı anlayışlı, hatta bazen sorulmamış ancak işin doğası gereği lüzumlu ve faydalı olabilecek detayları dahi elinden gelenin en iyisiyle yardımcı olmaya çalıştığını, esirgemediğini de farketmek mümkün.:)

19. Aytech48

Aytech48 Engin Aytekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 3000Vİ
    En İyi Avı:
    Herkese çok teşekkür ederim haklı uyarılar olucaktır tabi bizde abilerimiz gibi usta olamasakta yetişmek için buralardayız :)

20. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Balli Abim gerekli aciklamayi sen yapmissin ;)
    Agzina saglik ;)
    Rastgele...