Muhtesem Balikcilik Bu Degilse Ne?

Konu, 'Videolar' kısmında Huseyin Alp Arslan tarafından paylaşıldı.

1. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Hayatimda ki En Muhtesem Balikcilik

Kis iyiden iyiye indi buralara.Hava bayagi serinledi... Butun yaz boyunca guzel balikciliklar yaptim. Her ne kadar rekorlarima rekor kattigim bir mevsim olmasa da yeni yerler kesfettim, essiz balikciliklar yasadim.Ama hic biri assagidaki anlatacagim gunku kadar beni cildirtmadi...Hic biri beni bu kadar sevindirip, gururlandirmadi.

Buyuk oglum Erol'u hatirlarsiniz. 6 yasinda.Iki hafta kadar once pazartesi gunu onu baliga goturecegime soz vermistim. Sansina sabah kalktigimizda okadar guzel bir gune denk geldik ki. Hava cok olmasa da soguktu ama gunes piril piril... Hemen oltalari hazirlamaya koyulduk.

Ben surf kamisim Kalender ve daha gundelik balikciliklarda kullandigim surf makinam Kamil'i aliyorum.

Oglum kafaya kalamar takmis. Illaki oltasina kalamar zokasi takalim diye tutturuyor. Kirmiyorum...

En kucuk oglum Ilir annesiyle oyun bahcesine gidecek. Bugun yapmayi dusundugumuz balikcilik icin daha cok kucuk. Ama gordugunuz gibi onun da gonlu bizle...:( (Cok fazla kalmadi bebegim, biraz daha sabret.)

Kisa bir surede her sey hazir. Saat ogle uzeri 3 siralari arabamiza atlayip, yakindaki bir plaja gidiyoruz.

Hava hafiften parca parca kursuni bulutlarla cevriliyor.Sabahki piril piril hava yavasca yerini balik acisindan daha vaad eden kapali bir gorunum aliyor. Oldukca guzel bir isik var etrafta.

Plajin kumlarinda bata cika ilerlerken kiyida irice martilarla karsilasiyoruz. Bize "rast gele" diyorlar...

Martilarin kumdaki ayak izlerini takip ediyoruz, bizi kerterizimize goturuyorlar...

Malzememizi indirip, Kalender Kamil ikilisine guzel bir sardalya ilistiriyorum. Bunu oldukca uzaga firlatiyorum. Ancak bu sahilde 1km denizin icine yuruseniz gene suyun mesafesi boyunuzu gecmez. Bu yuzden aradigimiz balik, kiyidaki kumluklara kucuk balik, kurt, yengec gibi yemleri avlamaya gelen, yolu bu taraflara dusmus olmasi lazim. Bu seneryonun olabilecegini bilmeme ragmen oyle muthis bir balikcilik umudumuz yok.Kamisimi guzelce kuma saplayip, basini acili bir sekilde dikiyorum havaya. Ne olur ne olmaz diye kalama ayarini gevsetiyorum.Boyle kumluk, camurluk yerlerde cicina, vatoz cok olur. Kalama ayarini siki yaparsaniz kamisinizdan, makinanizdan olursunuz...

Erol henuz kamisi uzaga firlatamiyor. Bu yuzden oltasini alip salliyorum.Bu saatte , plajda kalamari bulmak zor ama olmaz olmaz diye bir sey de yok. Hem baska bir takima Erol nedense bugun yanasmak istemiyor.Sahilde bu kumluklari karistirdiginizda elde edeceginiz pek cok tur kabuklullarin kalintilari bambaska bir guzellige donusmus... Her birinin hikayesini bilmek isterdim.

Etrafimizi bir anda yuzlerce komur renkli karabataklar sariyor. Obek obek havalanip, ucuyorlar, oraya buraya konuyorlar.Erol bunlarin fotografini cekmem icin israr ediyor. Bense yeni fotograf makinasini elimden biraktim. Canim oltamla, Erol'la bas basa olmak istiyor. Ancak komur karabataklar tekrardan kalkip, ilerdeki bir kayanin uzerine konunca goruntunun guzelligine kaniyorum. Kamerami kapip basliyorum o tarafa dogru yurumeye. Oltamdan 50m uzaklastim uzaklasmadim Erol bagirmaya basladi. "Babaaaaa !!! Kopek baligi oltani kapti, goturuyor."

Gercekten de kamisim gomdugum yerden yere dusmus, makina kalama saliyor.

Ben oldukca uzaktayim. Yetisene kadar belki kacacak. Erol'a bagiriyorum. "Oglum ! Cek baligi, misinadan cek baligi!." Erol misinayi kavriyor. Oylesi agir kamisla, makinayla bu baligi cekemez. Etraf kumsal.Ileskenlik degil.Onun icin burasi ve bu balik muthis bir el oltasi pratigi verebilir.Hem Erol'un buyuk bir balikla nasil savasacagini o kadar merak ediyorum ki...

Bagira cagira direktifler veriyorum... Misina makinadan geldigi icin bir yere toplanirsa yaptigi sarmal gam yuzunden hemen karisir. Bu yuzden Erol'a sakince cekmeye calismasi ve bunu yaparken yurumesini soyluyorum.Dediklerimi okadar guzle yapiyor ki... Gozlerime inanamiyorum... Sanki 40 yillik balikci. Kendine guven o bicim. Balik bastiginda duruyor, cekemiyor ama gerisin geriye yuruyerek, sudan uzaklasarak baligi vucut gucuyla kiyiya tasiyor. Baligin kafa kiyiya donunce cekmaye devam ediyor...

Ben onun bu balikla bas edebilecegini anlayinca kamerami video cekmek icin ayarliyorum. Gerisi burda ... Iste muthis kareler... Bagrisimin , cagrisimin kusuruna bakmayin.Hayatimin en mutlu balikcilik anlarindan biriydi...

Nasil guluyorum ama.:D Kendimizi bir sure haliyle kaybettik. Oglumun bu ilk gercekten iri baligi. Gerci Erol Turkce konusur ama disarda olmamizin verdigi ambiansla muhabbet Ingilizce gelisti farkinda olmadan.Kusura bakmayin. Gordugunuz gibi daha sudan cikar cikmaz baligini tanidi.Bununla da kalmadi bana bu baligin kahawai oldugunu ve muhtesem bir balikcilik yaptigimizi soyledi.

Sahilde kopeklerini gezdirenlerin bir sure sonra ilgi odagi oldu balikciligimiz. Pek cok kimse gozlerine inanamadi.Bir baliga bir de onu ceken Erol' a baktilar. Neyse ki olayi izleyen baskalarida vardi. Onlar olmasaydi hayatta inandiramazdik.

Sonra bir sure yavasca cekilen sularla kiyida ki canli hayatini inceledik. Bilenler umarim yardimci olur. Kabuksuz deniz sulugu diyebilecegim yesil canlilar ilgimizi cok cekti...Ben bunlari ilk defa gordum. Sularin icersinde kumun uzerinde o kadar cok vardi ki.

Acaba baliklar bunlari yemeye mi giriyor bu sahile... Kabuklularda oldukca fazla bu kumluklarda...

Iki tanesini alip, incelemeye basladim, sonra zarar vermeden tekrar suya saldim. Suyun disinda goruntuleri assagidaki gibidir.

Bu da alt taraflarinin gorunusu.

Bu canlilar hakkinda bildikleriniz varsa katkilarinizi bekliyorum...

Erol'un kahawainden sonra bir sure daha olta attik. Bir cicina taktim. Ama oltamizi ona gore ayarlamadigimiz icin igneyi egerek kacti.Bu da baska bir heycandi Erol icin.Yavas yavas cekilen sularla balikciligimizi noktaladik. Simdi aksam iniyor. Sahilin yuzu her an baska bir canlilik ve buyulu bir guzellikle sekil degistiriyor.

Eve donunce Erol kapiyi balik elinde caldi. Annecigimiz kapiyi acinca baska bir curcunada orada koptu. Erol ve ben baligi birlikte aksam yemegine hazirladik. Masaya baligini koydugunda mutlulugunu ve gururunu gorecektiniz. Kardesini kendi elleriyle doyurdu. O artik balik yakalayip, ailesine balik yediren bir kahraman.Ahh hele birde ertesi gun onu okuluna biraktigimda arkadaslarina butun heyacaniyla baligi ve hazirladigimiz videoyu anlatisini gorseydiniz.

Heheyt dostlar! Benim de artik cok saglam bir balikci arkadasim var bu yalniz sahillerde... Hem ikincisi de bir sure sonra abisi gibi boyle buyuk baliklari yakalamak uzere guruba katilacak.

Darisi hepimizin basina. Keyifle, mutlulukla, saygilarla kalin. Arslan ailesinden hepinize, sevgilerle

2. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    İşte budur hocam tebrikler ufaklığa;)

3. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Hüseyin abi büyük bir balıkçı yetiştiriyorsun ve gördüğüm kadarıyla bayrağı emin ellere teslim edeceksin Allah nazardan saklasın oğullarınla birlikte nice güzel avlara abi rastgele.:)

4. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Erol un çığlıkları ile , yaşadığı mutluluğa ortak olman, bu mutluluğu bizlerle paylaşarak bizlerede aynı sevinci yaşatman çok güzeldi, bir kaç kez izledim videoyu, inşallah bizlerede yaşamak nasip olur, dedirtecek kadar güzel bir anı olmuş. Allah her şeyi gönlünüze göre versin üstadım.

5. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    söyleyecek kelime bulamıyorum abim...

6. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Alp Abi eline sağlık..çok iyi bir balıkçi yetiştirmişsin. O küçük balıkçınında eline sağlık ..çok buyuk bır balık yakalamış :) Mutluluğunuz içime işledi.Ne oglum var nede evlıyım ama keşke dedim abi:) ilerde inşallah bende oğlumla av raporlarımı sunarım :) Öpüyorum balıkçının gözlerınden.:)

7. kurtuluş

kurtuluş kurtuluş

Favori Kamış:
    turna fresh surf carbon 4.20 250 atar kamış + okuma 5 bilyalı makine
    usta tek kelime helal olsun valla
    bu afacanı her daim yanında götür bence
    bol avlar dileğiyle sağlıcakla kalın :)

8. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    söylenecek birşey bırakmamışşın tebrikler

9. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    H.Alp abi harika bir paylasim ian bana senin kadar bende onur duydum Erol ile o ne guzel guzel sevinc gulucukler ve mutluluk:)ve senin direktiflerin baligi hic abanmadan tabiri caizse cok sakin cekti kiyiya icindeki sevinc cigliklari senin cigliklarin gercekten cok özendim size esim ile beraber izledik videoyu ve bizim deniz de pur dikkat videoya bakiyor eliyle Erolu isaret edip saskin saskin bakiyor hanimda bekle biraz buyu babanla surekli baliga gidersin diye guluyor bana:Ddaha simdiden benim ufakligin takim cantasi makineleri hazir;)resimlerdeki canli ise yumusakcalar gurubuna giren deniz tavsani oldugunu tahmin ediyorum akdenizde daha farkli rekleri ve tipleri mevcut ama ayni familyadan canlilar.algler ve cesitli yosunlarla beslenmekteler ve bildigim kadari ile hic bir balik tarafindan tercih edilmemekteler ve herhangi bir saldira magruz kalir veya cani acirsa vucutlarindan bir tur renkli sivi salgilayarak dusmani uzaklastirabilmekteler..akdenizdekiler dokunuldugu zaman mor renkte ahtapot murakkebi gibi bir sivi salgilamaktalar ama bu sivinin herhangi bir toksit veya alerjiye neden olabilecegi konusunda bir bilgim yok ama yinede bu tur sivilar genelde sakincalidir...denizde bilmedigin hic birseye el surme felsefesi 7 yasimda ögrettilerdi bana:)devamini bekliyoruz hocam
    saygilarimla

10. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Mükemmel bir paylaşım, videoyu izlerken sanki o ufaklığın yanındaydım. Balıkçının en büyük zevki balık yakalamak değilmiş meğer. Yetiştirdiği evladının balık yakaladığını görmesiymiş. Ben de özenmedim desem yalan olmaz :p

11. ozan

ozan Ozan

gurbette 3 balıkçı arkadaş olmanıza da az kalmış abi tebrik ederim ufaklığı. gözlere bakılırsa maşallahı var seni falan sollayacak abi aman dikkat et:D

12. arzu_ipek

arzu_ipek Arzu

Favori Kamış:
    BEYNİM
    En İyi Avı:
    TASUCU
    yanlış değilsem denizanasına benziyorlar
    yumuşakça sınıfından olduğu duğrudur
    vücuda değdiği zaman yakar ve kasındırırlar
    hayati bir tehlike yaratmazlar;)

13. suates

suates suat ateş

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    fangri
    hüseyin kardeşim çok güzel bir av
    bütün çocuklarımızın emanetleri allaha

14. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Muhteşem görüntüler..

Hüseyin abi inan tuylerim diken diken oldu..

Resmen Erol un heyecanını yaşadım..

Ona bu mutlulugu yaşama fırsatını vermen bence eşi bulunmaz bir güzellek..

Bir baba olarak bu muhteşem paylaşımdan dolayı seni kutluyorum abi..

Erol a gelince;

Erolcum baban sana okuyacaktır..İnan senin yaşında bu kadar büyük bir balıkçı görmedim..Yakaladıgın balık süüpeerrrrrr....:eek:

Seni çoook çooook çoooookkkk öpüyorum canım benim..:)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 23 Haziran 2008
  15. Lear

Lear

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    ilk tuttuğum balık lapin
    maşallah

Allah nazardan korusun Hüseyin Bey. bir baba için yaşanabilecek gurur tablolarından biri. Şimdi Erol'un kendine olan güvenini kazanmasında ne büyük bir tecrübe olmuştur bu macera. Allah bağışlasın nice güzel balıklara inşallah.

16. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Tebrikler, güzel bir anlatım ve fotograflarla süslü bu yazınızı bir fotoroman edasıyla okurken büyük bir keyif alğımı söylemek isterim.

17. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Süper bir paylaşaım ,ellerinize sağlık Hüseyin Alp abi yeğenimi kutluyorum gözlerinden öpüyorum

18. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Hüseyin Bey tebrikler, süper paylaşım. Erolcum tebrikler, maşaallah 40 yıllık balıkçı gibisin. Daha lezzetli bir balık bugüne kadar yemedin dimi?

Rasgele

19. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    YAYIN 12 kg,LEVREK (DENİZ)2-3 kg
    Olay budur işte.. Abi ne yaptın sen şimdi? Allah her babaya nasip eder inşallah şu senin yaşadığın duyguyu.Senin adaşın şu an 1,5 yaşında ve sadece ev de balıkları yemekle idare ediyor.Minik Hüseyin'imi böyle balığını çekerken görmek için neler neler vermezdim.Videoyu izlerken tüylerim diken diken oldu.Tebrik ederim abi, aslan parçası 2 tane balıkçı yetiştiriyorsun, darısı 2 numaranın başına.Selamlar, saygılar..

20. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Keşke yanımda olsaydı da şu Erol' a şöyle bir sarılıp, yanaklarından, gözlerinden doyasıya öpseydim :) Aaahhhh uzaklar......... Hüseyin arkadaşım, Allah hepimize böylesi gurur tablosu çocuklar nasip etsin inşallah :) Tebrikler Erol, tebrikler canım benim :)