Muhteşem bir Orfoz ama kepçeye sığmadı. 1 Aralık 2011 Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sivrice limanımız temizleniyor bizlerde kepçenin başında limanın temizlenmesini seyrediyoruz, hava çok güzel denize çıkmayı düşünüyorum, biraz teknelerden çıkmaz zor ama ite kaka limandan ayrıldım.
    Bugün sırtı çekeceğim takımda hazır olan siyah 13 cm sahtemi 10.5 cm Tobi maru ile değiştirdim,ön beden 0.40, atmış olduğum düğümleri tekrar kontrol ediyorum, takımımı suya indirdim meraya doğru gidiyorum belki yolda da bir vuruş alabilirim dedim ama olmadı.
    Meramıza geldim toriklerin olabileceği yerlerde dolaşmaktayım, balık bulucum derinlerde balık sürülerini gösteriyor ben takımımı daha derinlere indiriyorum bu arada 3 kurşun kullanıyorum çok derinliklerden giderken bir kurşun daha ekledim son eklediğim 200 gr bir kurşun biraz derinlerde arıyorum inanılmaz balık yazıyor bu sefer biraz ağırlaşarak biraz daha misina salarak derinlerden devam ediyorum, balık bulucum 30 metreleri göstermekte ben devam ederek 18 metrelere kadar geldim devam ediyorum, 16 metrelerde gidiyorum :) :) :) :) :) bu arada aniden biraz gaz verdim,((bu avın tüyosu )) :) :) :) :) :) aaaaa aniden çok sert bir vuruş aldım.....ne o sanki takım taşa takıldı tekneyi boşa aldım kaloma verdiğim misinam bitti fakat arada çok sert çekişler hissediyorum bu hiç yere takılmışa benzemiyor tekne durdu fakat hala msina vermeye devam ediyorum, aman Allahım bu çok kocaman bir balık elimde mantarda misina vermeye devam ederken aniden daha çok çekiyor mantarı denize atmaya kara verdim tam o sırada biraz ağırlaştı fakat bu arada ben 12 metrelerdeyim o çekiyor ben misinayı teknenin içine topluyoru balık kocaman bir şey gelmeye devam ediyorum bu arada tekneyi hafifçe çevirdim balığa açığa götürmak istiyorum 14 metrelerden 16 metrelere geldim ilk kurşun geldi onu hemen tekrar denize atabileceğim motorun üzerindeki bezin üzerine koydum hemteknemi biraz daha çıklara götürmek istiyorum hemde gene misinamı içeri topluyorum ikinci kurşunuda teknaya aldım derken üçüncü kurşunu ve son kurşunuda tekneye aldım balık gelmeye devam ediyor ben hiç heyecanlanmamaya çalışıyorım aniden balık hareketlenebilir diye biraz tedirgin olsamda ince misinaya kadar geldim balık geliyorsa bende aynı şekilde çekiyorum aklımda ilk başta barauda, sonra kocaman torik en sonlara doğru sinarittir diye düşünürken balığı gördüm bu kara bir balık fakat yanındada bir beyaz balık var balığı teknenin yan tarafına getirdim diğer elimle hazır ollan kepçemi aldı çok çabul hareket etmeliyim balığı kepçeledim ama balık kepçaya sığmadı iki elimle kepçeyi kaldırdı balığın karın tarafı kepçeye girdi ohhhh dedim ve tekneye aldım bu bir Orfoz yanındada da bir sinarit palazı, gözlerime inanamıyorum, fotoğraf makinamı çıkarttım hemen balıkların beraber fotoğraflarını çektim çok değişik duygular yaşamaktayım , nasıl tarif etsem heyecan ile mutluluğun birbirine karışmış hali gibi, sonra limana geldim kepçeyi kullanan Çanakkale li Ali kardeşim fotoğraflarımı çekti sonra kahvenin önünde balık tartıya girdi 5 950 gr. + sinarit
    burada da bir kaç fotoğraf çektirdik muhtarımız Necdet kardeşimizle beraberde bir fotoğraf çektirdik, balığı Taşhan otelini sahibi Ali Kavas kardeşimize teslim ettik bu akşam sevgili dostlarımız Avukat Bilgin abim ve Eşi Işık hanım, bizler ve Conta kaptan da bizlere katılacaktır.
    Bu akşam bu güzel balığı üzmeden Orfoz buğlama ve birazda ızgara, fotoğrafları
    inşallah paylaşırız.
    İşte bana göre hayat bu, yaşamak bu, ben denizi çok seviyorum onunda beni çok sevdiği her zaman gösteriyor.:) :) :)
    Sevgili arkadaşlar inşallah sizlerin oltalarınıza da takılırlar.:) Sivrice'den hepinize selamlar, sevgiler hoşçakalın. :) :) :)

Tek kelime ile inanılmaz bir orfoz buğlama soğanlı domatesli buğlama oldu balıktan biraz arttı onuda buraya gelecek sevgili dostlarımla beraber paylaşacağım sevgiler hoşçakalın.:):):)

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Orhan abi 6 kiloluk bir orfoz la mücadele yapmak epey zevkli olsa gerek:)
    10 numara balık:) bir sahteye 2 balık bu ne şans abi :)
    resimlere bakarak dan fikir yürütmek istiyorum,sanki önce sinarit atlamış gibi gözüküyor,
    orfoz un yanağında iken sinarit yaklaşamaz sahteye...
    nett de dolaşırken görmüştüm,demekki bazen bir sahte aynı anda 2 balık yakalıyabiliyor:)

Uploaded with ImageShack.us
    ne diyelim bizede nasip olur inşallah:) bu arada levrek kokusu alıyorum hayırdır inşallahmrsparkle galiba beni çağırıyorlar:D
    rasgele abi afiyet olsun

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Orhan amca tebrik ederim, harika bir balık yakalamışsınız. Bu balığın görüntüsü de tadı da nefistir. Yakalaması daha da güzel olsa gerek:)

Bir sahteye 2 balık birden geldiğini hiç görmemiştim daha önce, sinarit adeta harika orfozun yanında bir eşantiyon olmuş:)

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Denize açılırken duyulan heyecan, yakalanan balığı çekerken alınan haz ve günün sonunda dostlarla sıcacık bir ortamda paylaşılan duygular; daha ne olsun ?

Daim olması dileklerimle, saygı ve hürmetler ederim.

5. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Dip sırtısı yapıyorsunuz ve sahtenin arka iğnesini sinarit ön iğnesine orfoz geliyor! :eek: Başka ne isteyebilirsiniz ki :D
    Gerçekten kırk yılda bir olabilecek bir durum. İlk fotoğrafı izninizle arşivime kaydettim :rolleyes: Müthiş bir av olmuş Orhan baba. Tebrikler az kalır...

6. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    orhan abi cok buyuk balikcisin helal olsun :D

7. 3182

3182

Bu limanı daha sık temizlesinler :D

Tebirkler Orhan baba. Harika bir av olmuş . Devamının daha bereketli olması dileğiyle.

8. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Tebrikler sayın Orhan abi, gerçekten taktire şayan bir av ve her amatör olta balıkçısının hayellerini süsler nitelikte,gün gele bizim gibi gönül vermiş kişilere de böyle güzel avlar nasip olur inşalla, avlarınız daim olması dileklerimle, afiyet olsun.
    SAYGILARIMLA...

9. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    Yine muhteşemsin Orhan abi.Ellerine yüreğine sağlık.

10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Orhan Baba

Bugüne kadar birçok balığı,trofeleri yakaladığın malum.

Bence bu sonuncu avın,hepsinin önüne geçmiştir.

Sularımızda gayet az olan bir güzel orfozu yakalamış olman takdire şayan bir durum iken,birde aynı kandırıcıya ikinci bir balığın yani sinagritinde yakalanmış olması,gerçekleşmesi nerdeyse imkansız görülen bir av hüviyetindedir.

Hakikaten takdirin ötesinde bir kelime bulabilsem yazacağım.

Ellerine,kollarına sağlık.

Sevgi ve saygımla kal

11. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Muthis bir av olmus Orhan agabey. Son zamanlarin moda degimiyle "sozun bittigi yer" olmus :). Tebrik ederim..

12. gecegezer

gecegezer Mücahit özlükcan

böylesini ne gördüm ne duydum.. İşte Orhan baba farkı.. Tebrik etmek hafif kalır.. Varol baba :)

13. lepricon

lepricon lepricon

Favori Kamış:
    kendi kamışım
    Favori Makine:
    kendi makinam
    En İyi Avı:
    Deniz Turnası 60 cm
    :thumb: tebrikler abi devamını dilerim. benımde hafta sonu gzl bi avım oldu bu kadar muhtesem olmasa da idare eder nasıl paylasabılırım acaba resim nasıl atılıyor ? :D

14. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Hakikaten söylenecek söz bulamıyorum. Maşukunuzla aşkınız daim olsun:)

15. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Orhan baba süpersin, müthiş bir ava daha imza atmışssın:) Onca yıldır balık tutup hala balık çekerken aynı heyecanı ve keyfi duymak, söylenecek fazla bir şeyde yok galiba, saygılarımla:) :) :)

16. noauida

noauida murat işcan

tebrikler, Orfoz ve Bonus u çok güzel duruyor ...

17. drayetkin

drayetkin ahmet

Favori Kamış:
    Shakespeare uglystick 2.70,
    Favori Makine:
    Abu garcia stamina 25
    Daha önce istanbulda Boğaz'da bir rapalada iki sarikanat görmüştüm ama Orhan abi bu seninkini çekmeye hem kuvvet hem de YÜREK lazım...helal olsun usta..

18. NADİR

NADİR NADİR

Favori Kamış:
    kenardan at-çekte kullanılan tüm malzemeler
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    yakaladığımda heyecanlandıran balık
    Ustam valla helal olsun. Hayranım sana. Ellerin dert görmesin, görmesinki bizi bu güzelliklerden yoksun bırakma.. Allah sağlık versin....

19. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    müthiş..

söyleyecek birşey olsa yazarım ama bence hakikaten yok..
    tüm içtenliğimle tebrikler maşallah ve Allah nazardan saklasın şansınız daim olsun..

20. olmeca

olmeca Yener Güngör

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CXSPINNING2.10M10-30GR-BXTELESPIN2.40ML5-20GR DAIWAPROCASTER1.98M 7-28GR CASTING
    Favori Makine:
    SHIMANO STRADIC 4000FI SHIMANO CAENAN 100 BAITCASTING SHIMANO SPHEROS 18000FB
    Orhan baba, tebrikler... Harika balıklar...