balık tutmak kadar, onu temizlemek, pişirmek ve tabiki yemekde benim için büyük bir keyif. alabalık temizleme ile ilgili video ararken karşıma çıkan bu videoyu özellikle tatlı su avcısı arkadaşların ilgisini çekebileceğini ve bir zaman kullanabileceklerini düşünerek eklemek istedim. şimdiden keyifli seyirler.. videodaki arkadaş resmen sanat icra etmiş bence. http://www.zaplat.com/video/yemek_tarifleri/134260/Ustasindan_Balik_Temizleme
Tek kelime ile süper... Bizim kara düzen ayıklamadan çok farklı mutlaka tadında da fark eder..Kafasınıda açmışlar sanırım orasıda yeniliyor..Kafada yenecek yer varmı ki? Bir de içine tuzdan sonra attığı baharat karışımını öğrenebilirmiyiz?
Balığın en lezzetli eti yanaklarındadır.Kılçıkları boyunca ince ince kesmesi ile balık piştiğinde kılçıklar kendiliğinden etin üsütne çıkıyor yani ayıklaması çok kolay oluyor. Baharat ise sizin ağız tadınıza kalmış.Biraz kekik,biraz pul biber,biraz karabiber... ne istersen.Yanlız çok fazla marinede bekletmemek lazım ki balığın kendi lezzeti değişmesin.
Adamın işçiliği gerçekten mükemmel. Elinin hızı, bıçağı ve tezgahı kullanışı gerçekten dört dörtlük.. Japon suşi ustalarına ders verir nitelikte adeta..
Paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Usta bir balıkçının ve bıçağının marifeti. Bence bu temizleme yöntemi ile sazanın en lezzetli ve yemesi kolay olacanı düşündüğüm bir yöntem sazan oldukca kılçıklı ve nisbeten çamur kokan bir balıktır. Temizlemede bukadar teferruat( derisini fleto almak , kılçıklarına kadar pişmesi için içten sürekli çizik atarak kıçıkları kesmek ve kokuyu gidermek ve lezzetlendirmek için tuzdan sonra baharat eklemek) sonucu sazandaki lezzet konusunda son noktadır. Deniz balıklarının gözünü seveyim ukadar zahmet gerektirmiyor.
Videonun başında Beyşehir yazıyor. Biz Isparta/Şarkikaraağaç'ta Beyşehir'den geldiğini öğrendiğimiz sazan balığını temizletirken satıcı böyle tulum çıkarıyor sonra temizliyordu.