Muhteşem üçlü / El yapımı sahte çalışması

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba sevgili dostlar.
    Bu avcı üçlüyü sizlerle tanıştırmanın zamanı geldi diye düşündüm. En büyükleri Yeşil uskumru(GM Green Mackerel) 14 cm boyunda 30gr. Ortancası Mavi Uskumru(BM Blue Mackerel) 10,5cm boyunda 20gr. Ufaklık ise Kırmızı kafa(RH Red Head) 9cm boyunda 14gr.
    Kullandığım Malzemeler;
    1cm ve 0,8cm kalınlığında Balsa levha
    1,2mm ve 1mm çapında krom çelik tel
    Hologram folyolar
    Akrilik boyalar
    simli kalemler
    5dk çift karışım epoksi yapıştırıcı
    şeffaf ahşap tutkalı
    kurşun bilyeler
    çelik bilyeler
    mıknatıs
    3mm ve 2mm kalınlığında mika
    Çift taraflı yapışkan bant

Balsadan şablon yardımı ile iki parça kestiğim modelleri çift taraflı bant ile yapıştırıp formunu verdikten sonra, parçaları ayırarak bilyelerin ve tellerin yuvalarını Dremel yardımı ile oydum.

1 adet çelik bilye ve 2.şer adet kurşun bilye kullanarak mıknatıs yardımı ile transfer bilyelerini atış esnasında sahtenin arkasında toplanacak ve çekiş esnasında da sahtenin ön tarafında kilitlenerek ağırlık ve aksiyon dengesini sağlayacak şekilde yerlerine monte ettim.

Ahşap tutkalı ile her iki parçayı birbirine monteleyip üzerini şeffaf ahşap tutkalı ile kapladım. Kuruduktan sonra zımpara ile pürüzlerini aldım ve Hologram folyo ile kapladım. Mikadan gagaları kestim.

Maskeleme bandı kullanarak, renklendirdiğim epoksi ile sahteleri boyadım. Akrilik boya ve simli kalemle rötuşlarını tamamladım.

Son olarak gözlerini ve gagayı yerlerine takarak 2 kat epoksi ile kapladım.

Keyifli seyirler olsun, sağlıcakla kalın.

2. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

özcan abi bişey diyemiyorum sana büyüksün ... yaptıklarına imrenerek ve kıskanarak bakıyorum ve içimden bu adam bu çeşitlemeleri nezaman bitirecek:D:D:D ellerine sağlıkabim. sormak istediğim birşey var. bu sahtelerin gagalarını nasıl yapıyorsun? yani neye göre o şablonu çıkardın? gaga yapınıda kullandığın madde nediro kavisli şekli nasıl veriyorsunısıtarakmı?yoksa yapı olarak öylemi

3. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    :) Merhaba Ali kardeş. Yine güzel yorumların için teşekkür ederim. Bende çeşit bitmez :D yenileri sıralarını bekliyor görücüye çıkmak için. Kullandığım malzeme 3 ve 2 mm mika. Yakıp karartmamak şartıyla ısıtarak şekil verebiliyorsun. Kavis için de uygun boyuttaki çelik bilyayı yine ısıtıp sıkıştırarak verebiliyorsun. Aslında en uygun malzeme polikarbonat ama ben maalesef burada bulamıyorum.
    En üstteki gagaya dikkat edecek olursan, farklı formlar da verebiliyorsun.

Ayrıca el motorunun taşlama ucunu kullanarak kenarlarına kavis verebilirsin. Daha sonra metali hafif ısıtarak matlığını alabilirsin ya da parlatma keçesini de kullanabilirsin. Sağlıcakla kal dostum.

4. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Özcan abi geçen sana yazmıştım hani yakın zamanda bir kaçı ziyarete gelecek diye, senin konuya bakınca bir iki resmi buraya eklemekten kendimi alamadım:D:D:D, benzer bir model çalışmışız, ben sadece bm için sırt çizgilerini tamamlamamıştım, seninkiler süper olmuş..

Tebrikler abi..

5. LapinCash

LapinCash

Çok güzeller , tebrikle..

6. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Kelimeler kifayetsiz kalıyor.Ayrı bir zevk olsa gerek.Çevremdekiler soğukta karda kışta balığa gitmeme anlam veremediklerini söylüyorlarsa bende hayatta bu kadar uğraşamam diyorum.Yine dediğim gibi tamamen zevk meselesi.Kesinlikle büyük ustalık gerektiren harika malzemeler.

7. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

helal olsun arkadaşlar süpersiniz elinize sağlık mükemmel olmuş:D
    yakında av marketleri peşinizi bırakmaz aman dikkat:D :D :D

8. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Hocam ellerine sağlık gerçekten harika görünüyorlar..Hele hele el yapımı bu malzemeler ile balık yakalamanın keyfi çok güzel olsa gerek hiç değilse boşa uğraşmadığın sonucuna varıyorsundur.

9. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Doğru yoldasın Rıfat kardeş. Aynen devam, sen de bu işte ilerleme kaydetmişe benziyorsun görmeyeli bu güzel sahteleri. Kolay gelsin dostum.

10. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkürler güzel yorumun için kardeşim. Selamlar.

Teşekkürler arkadaşım. Bu apayrı bir hastalık derecesinde uğraş. Balığa gidemesem de enazından bu şekilde az da olsa kurtlarımı dökmeye çalışıyorum. Sağlıcakla kal.

:) Yeter ki peşimize düşsünler bakarız bir çaresine. Ama av marketlerinde 3-5 liraya satılan plastik sahtelerden çok daha fazla uğraştırıcı ve çok daha fazla uzun ömürlü. Ticari olarak onları kurtaracağını hiç sanmam, o yüzden kendi çapımda yapmaya devam :)

Teşekkürler üstadım yapmasından çok daha fazla zevkli olduğunu söyleyebilirim bu sahtelerle balık tutmanın.

11. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

oooooo rıfat abi sende kapmışsın olayı bakıyrum yavştan avcılar kendi sahtesini yapma zevkine nahil olmuş tebrik derim abi senin sahtlerinde çok güzel özellikle siyah kafalı olanı çok beğendim eline sağlık

12. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    çok güzel olmuş tebrikler.

13. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Yozuri Telif hakkı isteyecek Özcan abi :) Ellerine sağlık!

14. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    özcan kardeş gerçekten tebrikler super imitasyonlar bunlarla balık tutmanın zevkide başka olur canım...:)

15. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Koray bey.

:) Teşekkürler Erdem kardeş, adamların teknikleri hakikaten güzel, yaptıkça daha iyi anlıyorum. Selamlar

Teşekkürler Recep bey, fırsatını bulabilsem o zevke ben de nail olacağım inşallah. Sağlıcakla kalın.

16. faktörübol

faktörübol fedai erdem

En İyi Avı:
    9.5 kğ sazan
    El emeği göz nuru gibisi varmıdır.
    İmrenerek ve keyifle baktım okudum.
    teşekkürler, rastgele..

17. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

:D :D :D Artık seriye bağlandı demektir.Üçer üçer yakında 10'ar 10'ar..Özcan bey hadi adresimi vereyim artık..:D :D :D
    (Daha yazacak birşey bulamıyorum;) :) )

18. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Bunlara da DİS deriz Nejat abi :D Didim Sahtesi :D :D

19. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Fedai bey. Avlarınızın bereketli olmasını dilerim. Size de rastgele.

20. turna

turna

Ellerinize, yüreğinize sağlık, avınız bol olsun.