Münih'in ortasindan gecen bir nehir var, adi da Isar..Oldukca bakimli bir nehir, sulari oldukca temiz ve her türlü balik var ama özellikle alabaliklari meshur.. Herneyse.. O gün esim Sonja ile beraber Isar yakinlarinda yürürken nehrin olusturdugu eski bir su birikintisinde kocaman aynali sazanlari gördüm.. Biraz daha yola devam ettikten sonra Sonja'ya ne kocaman baliklar dedigimde Sonja görmedigini söyledi.. Ben de ona göstereyim diye geri döndüm... Iste o an mucize oldu Bir aydir tüm göllerde Deniz'le arayip da bulamadigimiz saygideger turna hazretleri kocaman bir silüet halinde suyun altindan yükselip bir timsah gibi gözlerini sazanlarin yanindan suyun üstüne cikardi.. Sans eseri kameram da yanimdaydi ve o ani görüntüleyebildim Sazanlarin dev boyutlarda oldugunu düsünürsek beyefendinin endami ortaya cikacaktir Bu da böyle bir hikaye iste, tutamadik ama fotografini cektik
Valla doğru demiş Ali abim fotoğraf çok güzel hemde turnayla sazan aynı karede canlı olarak yüzerken güzel yakalanmış tebrikler.
eger bir yasak yoksa bir dahaki sefere yakalarsin onlarinkeske burda da oyle balik olsada tutsak burasi sazan acisindan cok kisir kalmis...paylasim icin tesekkurler..
Dogruyu söylemek gerekirse ben ümitsiz degilim .. Cok degil daha 20 sene önce buradaki sulardan da sadece camur ve asit akiyormus.. Ama adamlar bakmislar kendi yasama ortamlari elden gidiyor, koymuslar sert kurallari ve uygulamalari ve sonuclari ortada.. Arkadaslar birakin fabrika artiklarini ya da kanalizasyonlari aritmadan suya birakmayi burada belirtilen yerler disinda araba bile yikamak yasak..nedeni bir damla yag 600 kilo icme suyunu bozuyor diye.. Biz de ise gölün, nehrin yanina ceken yikar arabasini gerisin düsünmez.. Ama eminim böyle bilincli platformlar sayesinde bir gün biz de akillanacagiz..Bizlere cok is düsüyor, darisi cocuklarimizin basina..
İnşallah bizde dibe vurmadan bu düzene bu duyarlılığa sahip oluruz. Bu arada sazanlar gözünü korkutmuş turnacıgın.Gariban korkulu gözlerle bakıyo sazanlara
Koca terkos gölünü ağ lar ile donatanlar bu nehri keşfetseler önce ağ atarlar ardından balık otu, kireç, tüpgaz , elektirik, nehrin yatağını değiştirme , dinamit vs.vs. balığı kurutana kadar mücadele ederler.
Uğur bey arayıpta bulamadığım bir bilgiyi paylaştınız benimle. Benim eşimin ailesi Münihte ve birgün kısmet olursa burayı bende ziyaret etmek istiyorum. Tabi koca bir bavul dolusu balık malzemesi ile..
Selamlar; Üyeliğimi daha dün başlattım o yüzden site yazışmaları hakkında pek bilgili değilim. Sanırım ilk uyarı imza ayarlarım için gelecek, fakat dediğim gibi bilgili değilim. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Birkaç sorum olacak eğer yanıt verirseniz memnun olurum. İlk sorum Sazlıbosna hakkında. malum 1 nisan tarihinde turna sezonu açıldı.Bu tarihten sonra Sazlıbosnaya 3 haftasonu gittim. İlk iki seferde hava kapalı ve biraz yağışlıydı. 3. ve son seferimde ise yağış yoktu ama yine kapalıydı. bu 3 seferdede turna almayı başaramadık, bırakın turna almayı alan başka bir grubada rastlamadım veya bana denk gelmedi. Sorum şu; Sazlıbosnadan turna alan arkadaşlar var mı? Eğer varsa tarih belirtmelerinde bir sakınca var mı? Bu soruma yanıt aldıktan sonra birkaç sorum daha olacak. Umarım burada av bilgilerinizi paylaşabilirim, nacizane kendi bilgilerimide size aktarabilirim, paylaşımlarınızı bekliyorum. Sağlıcakla, eyvallah...
Rifat Bey, Her zaman bekleriz. Turist vizesiyle geldiginizde 3 aylik balik avlama karti alabiliyorsunuz Gelmeden önce haber verirseniz iletisim bilgilerimi size iletebilirim. Selamlar..
Okadarda büyütmeyin arkadaşlar Bizim ANKARA nın ortasından geçen ankara çayımızla bol ölçüşemez.Bu çayda olan balıkları size bir söylesem bidaha balık falan yemezsiniz.Şaka bitarafa adamların temizliğini kıskanıyorum valla.sağlıcakla kalın