Merhaba ben Ugur Can. Balikcilik en büyük tutkum ve hobim. 7 yasindan beri oltami elimden düsürmeyen biri olarak bu site ve paylasilan konular ve özellikle üyelerin cevreci yaklasimlari cok hosuma gitti. Sanirim buna hoyratca tüm kaynaklari tüketilmeye calisan ülkemin cok ihtiyaci var. Site üyeleri gibi bilincli avcilarin da oldugunu görmek cok güzel.. Bu arada 1.5 senedir Münih'te yasiyorum ve gecen haftalarda girdigim sinavla da artik Almanya'da da balik tutma hakkina sahip oldum Bir balik tutma ehliyeti icin 6 ay kursa devam ettim. Balik tiplerinden, su tiplerine.. hayvan haklarindan, yürürlükteki sirkülerlere saatlerce kurs gördüm. Baliklarin en azindan bir kez yumurtlama sansina eristikten sonra tutulmasi gerektigini ögrendim. Bir damla araba yaginin 600 litre tatli suyu bozdugu ögrendim.. Bir canli olarak onlara da saygi duyulmasi gerektigini ögrendim.. Bunlari neden yaziyorum cünkü burada Münihin göbeginden bu bilincle yetisen insanlar sayesinde piril piril bir nehir geciyor ve her taraf balik kayniyor.. Tüm rekor baliklar bu ülkeden cikiyor.. Bunlar neden benim güzelim ülkemde de olmasin.. Ülkemi cok seviyorum hepinize sevgilerimi ve saygilarimi gönderiyorum.. Rastgele arkadaslar..
uğur kardeş öncelikle hoşgeldin. çevreci ve doğa sever bilincine hayranlıkla ve yazdıklarına da gıpte ile okudum. keşke bu güzel ülkemizde de senin gibi düşünen bilinçli ileriyi düşünen ve geleceğe iyi şeyler bırakmak isteyen, bugün var yarın yokum mantığını silebilen insanlar olsa ama cehalet ve benbencilik içinde yokolup giden bir ülkenin insanları olarak yaşama devam ediyoruz. büyük bir ihtimalle de böyle devam edecek, ki bu site bizleri doğayı sevmeyi arkadaşlıkların değerini bilginin paylaştıkca yüceldiğini ve geleceğe şimdikinden çok daha güzel şeyler bırakmamız gerektiğini öğretiyor. dahası paylaşımlarla ve siz bilinçli arkadaşlarla öğreniyor ve öğretiyoruz. hoşgeldin aramıza memnun oldum...!!!
aramıza hoş geldin uğur türkiye almanya farkını görmüşsün ne yazıkki türkiyenin durumu vahim ne denetim var ne üretim çoğu vatandaş bilinçsiz aslında bilinçlide işine gelmiyor bende isviçrede on beş sene balıkçılık yaptım denetiminide gördüm üretiminide inşallah bizde o seviyelere gelirizde gelecek nesil balığı ansiklobedilerde görmez.
Aramıza hoşgeldin uğur bende Ingolstadt şehrindeyim müniche 80 km uzak,15 sene önce bende ehliyeti yaptım,daha doğrusu balık avlamak istiyorsam yapmak zorunda olduğumu öğrendim ve bunun en doğru yol olduğunu şimdi daha iyi biliyorum,balıkcılımızın devam etmesini istiyorsak sularımızı koruyalım,içinde yaşayan canlılara saygı gösterelimki gelecektede avcılık yapabilelim...