Öncelikle herkeze merhaba.Foruma yeni üye oldum.Vesizlerle başımdan geçen bir olayı paylaşmak istedim. Geçen yaz Çanakkale boğazı girişinde bulunan Yeniköy limanının ucunda kayalarda kupa zamanı, gece şamandıra ve fosforlu takımla kupa yakalıyorduk, yakaladığımız balıkları da kayaların arasına saldığımız balık sepetine koyuyarduk.Yine bir kupa yakaladıktan sonra kayaların arasındaki sepetimize balığı koyup sağ elimde oltam, tabi kafamdada kafa lambam sol elimle balığı sepete bıraktıktan sonra elimi suda yıkayayım dedim.Sol elimi suda çalkalar şekilde yıkadıktan hemen sonra sudan 5 parmak dışarı çekmiştimki müren ile göz göze geldim.Sepetteki balıklara gelen müren elimi çıkardığı ses ile birlikte balık sanmış olmalı ki yemek için hamle yaptı sonuç elimi tam kapamadı ama avcumun içinde tam 21 dikiş ile tolanabilen parçalı bir yaraya sebep oldu.O günden sonra tel balık sepeti kullanmamaya yemin ettim.Kullanan arkadaşlarada tavsiyem sepeti dışarıya çıkarıp balığı içine öyle koysunlar ve kesinlikle sepetin yanına ellerini, ayaklarını sokmasınlar. Gerçi şimdi sol elimin avuç içinde uzun bir hayat çizgim oldu hihi hihi hihi
walla okurken biraz tırstım açıkçası iyi ki o refleksle sağa dola kayaya biyerinizi çarpmamışsınız.allah korumuş
Büyük geçmiş olsun , hiç aklıma gelmezdi böyle bir durumla karşılaşılabileceği, dikkatli olmak lazım demekki herşey olabilir....Selamlar...
Gecmis olsun. O dislerden kurtulmus olmak buyuk sans.. Muren degil de migridir o tahminimce. Migri av kokusu alirsa sudan cikar, insanlara sokulur, yani karada da avlanir. Benzer bir olayi seneler once ben de yasamistim. Migri, avladigim baligi calmak icin sudan cikmis, kayalarin ustunde baliga hamle yaparken urkutucu bir goruntusu vardi. Hatta hayvan sudan neredeyse tamamen cikmis oldugu icin ilk anda yilan sanmistim.
Senin yaşadığın bu müren macerasının benzerini bende yaşadım ben yara almadım ama kaçmasaydım benimde ayak bileğimden kopartacağı etle ziyafet yapacaktı kendine )) Mürenlere dikkat....
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Müren mi, yoksa miğrı mı orasını tam olarak bilmiyorumda göz göze geldiğimiz anı hiç unutamıyorum.Benim en büyük şansım elimi kapamamış olmasıydı.
Çanakkale Kabatepe limanında benzerini yaşadım bende.Suyun hemen dışındaki kayanın üzerindeki tel livarıma saldırmıştı bacak kalınlığında bir mığrı.O bölgelerde belde balıkları asarak dalmak çok tehlikeli,işin şakası yok.Benim gördüğüm mığrı bir ısırışta böbrekle dalağı alacak ebattaydı...