Müren, Bu video 2 kez düşünmenizi sağlıyacak...

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında Amenthalas tarafından paylaşıldı.

1. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Okuma Safina X 270 10-35GR
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Ben Onu Çoktan Kaybettim,Diğerleri Avuntu...
  2. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
  3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
  4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Geçen yıl Ölüdenizin 500 m. ilerisinden, 2 sefer takılmıştı oltama. 2.si yaklasık 1.30 cm. kadar vardı. Suda bir gelişi vardı ki, sanki yay. Sert direnci yok. Yumuşak yumuşak yay gibi gelir. Çok ama cok kaygan olmakla beraber, çok da ağır koku salgısı var. Nerenizi kaptırırsanız oranızı yok sayın. Isırmasıyla, bir boa yılanı gibi sarması varki müthiş. Tabii ki kendimi değilde, fermuarlı kamıs torbamı kaptı. Kıvrıl Allah kıvrıl. Tutmaya cesaret edemedim. Benim kamış torbası elden gidecek. Baktım olacak gibi değil. Zorlada olsa iğneden aldım balıgı ve iğneyi torbaya sağlamca taktırdım ve dogruca denize saldım. 10 dakika sonra baktı ki yiyecek birşey değil, bıraktı. O canını, bende torbamı kurtardım ama 2 sefer çamaşır makinasında yıkanması gerekti; kokudan kurtulmak için.

Son düzenleme: 19 Temmuz 2011
  5. Discovery_TR

Discovery_TR Erol Köse

Favori Kamış:
    Okuma Salina Tele Surf - Prologic Savagear RoadRunner
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 - Daiwa Megaforce 100 Plus
    En İyi Avı:
    2 kg Kefal, Antalya
    Abi alemsiniz :))

Balığın zevkini bende sizin gibi takdir ettim :laughing: . Bununla birlikte dalgıcın cesaretini de tebrik ediyorum :eek:

Bu arada sizde ciddi bir olay yaşamışsınız. Koku olayı ilginç.

Videoyu gönderen arkadaşımıza da selamlar.

6. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    vıdeo yu bı turlu acamıorum

7. diyafram

diyafram Selçuk ÖZŞENER

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve surf kamış 4.50
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865 MAKİNE
    En İyi Avı:
    Mırmır 2.2 kg
    Ben anlayamıyorum, bu insanlar neyi ispatlıyorlar? Doğasında vahşilik olan bu hayvanları kedi gibi gösterme çabası neden? İlk videoda gördük işte sonucunu. İspatlamaya çalıştığı şey için adam parmağından oldu. Şimdi bu 2. videoyu siteden bir genç arkadaş izlese ve bu balıkla bir ara karşılaşsa kucağına alıp okşamaya başlamazmı? pes doğrusu.

Profesyonel belgesel yapan Timsah avcısı vardı bir zamanlar. Sarışın şortla dolaşan bir adamdı. Çılgının biriydi. Her türlü vahşi ve çok tehlikeli hayvanlarla sarmaş dolaş olurdu. Birgün duydukki deniz altında balık çarpması sonucu ölmüş. Eeee ne oldu şimdi. Adamın hayatı gitti. Ne uğruna? Bilim uğruna dense tamam ama bu bilim değil, düpedüz salaklık. Bilim uğruna yapacaksan önce hayati tedbirini fazlasıyla almalısın. Önce insan hayatı gerisi palavra.

Son düzenleme: 20 Temmuz 2011
  8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Selçuk vahşi doğadaki canlılarda ne kadarda vahşi olsa..başka bir canlının kendisine zarar vermeyeceğine dair bir ögreti , inanç gelişebilir..bu tür canlıların verdikleri tepki zaten kendisiini koruma iç güdüsüdür.. bu videodaki bayan , muhtemelen bir resif akvaryum vs de olabilir.. bu devasa balıkta oranın müdavimi..

bu bayan muhtemlen uzun süredir bu balıgı besliyodur ve bir zaman sonrada hayvan zararsız olan bu canlıya alışıyor..

Arkadaşlar burada önemli olan şey şu.. yaşantımız boyun sıradışı gibi olayları görüp merak edip denemeye girşmeyelim.. balıkadamın ugraştıgı balık başka bayan dalgıcın ugraştıgı balık başka geçmişe sahiptir.

Steve Irwin bir belgeselci idi bu ugurda yapılması gerekeni yapıyordu.. ama bir anlık dikkatsizlik veya talihsizlih te diyebiliriz 44 yaşında adamın yaşamını bitirdi..

olaya birde şöyle bakalım. şu mevsimde milyonlarca insan denize giriyor , kumda yatmış bir trakonyaya basma ihtimalimiz varmı ?var her an var ..ve allerjik bir bünye ise insanı komaya bile sokar..o halde denize girmeyelim.... mi??

Burada insanların yapması gereken hayatını yaşamak ve tedbirli olmak..bilinçli olmak..

Belgesel paımcılıgının birçok riski var ve bu riskleri göze alan insanlar var onlar sayesinde bizlerde birşeyler öğreniyoruz,görüyoruz. yeri gelincede hayranlık duyuyoruz.. bir kartal çiftinin yaşam döngüsünü kayıda almak için 1 yıla yakın süre dagda yaşayan çekim yapan insanlar var..kutup belgesellerine ne diyelim ? -50 derecelerde.. ?

Degerli Üyeler , bu işlerle ugraşan insanlar bana göre çok değerli insanlardır.. ve bizlerin ufkunu açmaktadırlar..onlar olmasa, dünyadan bi haber insanlar olurduk..

9. halit

halit HALİT DEBBAĞ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    spro dxi 430
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan 4,5 kilo turna
    :D:D:D bugün iyi keyiflendim konular mesajlar saolsun :D:D:D