akdenizin bir balıgı daha geldi burda muskar diyorlar buda 35 lik misina ve yem olarakta canlı teke kullanılarak kıyıdan yakalandı
Sarıağız, halili, granyoz Bu balığa verilen isimler bunlar, yeni gelen bir balık değil hatta eskiden daha da çok bulunurmuş.
Çanakkalede zıpkınla vurulmuş bir tane görmüştüm bir zıpkıncı forumunda 65kg civarıydı, devasa büyüyebilen bir balık.
balık sarıağız, sciaena aquila bilim adıyla anılır ve eşkina ile minekopun mensup olduğu sciaenidae familyasındandır. ortalama ağırlığı 15-20 kilodur. çok daha büyüklerine de rastlanmaktadır. denizlerimizde fert itibariyle sayısı azdır. eti de beyaz ve lezzetlidir!
Muskar, sarıağız, halili, granyoz... Hepsi de bu balığa verilen isimler. Balık güzelmiş tebrik ederim.
Dağlar kadar fark?? Abicim gören duyanda gergedanla minekopu karıştırdım sanacak Yani şöyle söyleyeyim tırsi ile sardalya, uskumru ile kolyoz, karagöz ile sargoz, barbun ile tekir, izmarit ile istrongilos, ( saat çok geç oldu, bu saatte bu kadar aklıma geliyor) birbirine ne kadar benziyorsa (haa bu balık minekop olmayabilir ama en fazla amcaoğludur) bu balıkta bu fotoğrafta minekopa o kadar benziyor. Ya da şöyle yapabiliriz: Bu konuyu okuyan ve minekop balığını bilen arkadaşlar lütfen benzeyip benzemediği hakkında yorum yapsın. Su ürünleri mezunu kadar balık ve deniz/tatlısu canlısı türü bilemem ama balık türlerini bilme konusunda kendi çapımda iddialıyımdır. Ayrıca, internetten araştırma ihtiyacı bile duymuyorum, besin yelpazesi (besin zinciri değil) olarak aynı kulvarlarda olduklarını tahmin ediyorum. Yanılıyorsam eğer bilen varsa düzeltsin.
yelpaze veya zincir yanlışım varsa kusuruma bakmayın hatamı düzelttiğiniz içinse size çok teşekkür ederim merak etmeyin gergedenla minekopu karıştırmak gibi bir şansız yok zira gergadanın ayakları var şayet yüzgeçleri olsaydı bir ihtimal verebilirdim madem böyle söyliyecektiniz ozaman baştan söyleseydiniz bakın size aralarındaki farklar biri bıyıklı biri bıyıksız biri 200cm biri 75cm birisi sırttan karına doğru sarı çizgileri var birinin çizgisi yok birinin ağzı aşşağı bakıyor yani kumu karıştırarak yemleniyor birinin ağzı önünde yani kum üzerinde ve kaya üzerindekini yiyor yani demem şudurki ikiside balık olmanın dışında bir benzerlikleri yoktur sana aynı familyadan olan iki balık söyliyeyimmi birisi trakonya diğeride levrek ama ben trakonya tutuğum zaman bakın ben levrek tutum demiyorum
Tamam abicim benzemiyor. Hatta yanından bile geçmemiş. Bir damacana rakı içmiştim o yüzden öyle görmüşüm. Hadi benim eşşeğim (ya da gergedanım) topal olsun tamam kabul.
Aytekin Abi, şurayı da ben düzelteyim, levrekle trakonya aynı familyadan değil, birisi moronidae diğeri trachinidae familyasından. gergedanla minekop kadar benziyorlar aşağı yukarı
İzmir ve çevresinde bu Balığı Granyöz olarak biliriz..Tebrikler Güzel bir Av olmuş..Izgarası Mükemmel olur...;=)
kaan saygılar kardeş KKGM'den araştırdı isen familya konusunda haklı olabilirsin ama benim kaynağım prof.dr Atilla ALPBAZ'dır evde scanner olmadığı için sana kitaptaki yazıyı gösteremiyorum ama yarın işyerinde kitabın kapağını ve gerkli sayfaları taratıp buraya yapıştıracağım umarım böyle bir üstadada kimsenin sesi çıkmaz kitabı basıldığı yıl olan 1991 yılında almış idim
faruk kardeş sallama kelimesi hiçte hoş değil lakin önceki mesajlara dönüp bir bakacak olursan benim yazılarımın içinde birtane bile latince kelime yoktur ancak KKGM'nin sitesinden aldığım resimde latince kelimeler var onlarıda ben sallamadım bu konuda tek latince kelime kaan'dan gelmiştir