Bugün şöyle bi istoça doru gezeyim dedim.Tabi bir şey almadan dayanamadım, indirimde olan mustad 0.22 gri örgü misina aldım. 100 mt 15 tl saygıdeğer üstadlara sorum şu olacak bu örgü misina atçekte kullanılabilirmi ? şimdiden teşekkürler
üstad deyilim görüşümü belirteyim ,atçekde daha ince 0.6mm den başlıyan kalınlıklarda ve biraz daha yukarısı,22mm çok kalın atçek için örgü olduğu için,misinan ince olacakki uzaklara uçsun aksın, şu şekilde atçek de kullanabilirsin,normal carbon kamış 50 100gr atarlı,örgünün ucuna klipsle birlikde içine su dolabilen yumurta top,2mt 25lik mono misina ucuna silikon ragot yahut rapala, ben bu örgü misina da hep ikilemede kalıyorum dün sardım bu gün yine çıkardım hedefim levrek içime kurt düşüyor atçekde kullanılan örgü misinalara yaklaşık 2mt kadar mono carbon misina kullanıyorlar görünürlüğü aza indirsin diye,bunu yapınca örgü misina ya gerek varmı diye hep düşünüyorum 2mt den sonrası örgü olsa bana ne avantaj sağlıyacak,öyle diyerek den örgü misinayı tekrar dan çıkardım, misinanız hayırlı olsun ben atçeke gidiyorum umarım rapor yapacak birşeyler tutarım
yorumun için teşekkürler kadir abi içimden keşke almasaydım demek geliyo kamışım okuma v-system 3.00 40-80 makina shimano sienna 4000 sence hangi marka ve kalınlııkta misinayı almam doru olur.atçekte yeniyim
Hayırlı olsun.Mustad kullanmadım.Ama dikkatimi çeken bir misina.Fakat geçenlerde 35 tl ye powerpro 0.19 beyaz ip misina aldım. Fakat senin aldığında benim aldığımda kalın misina.Ama şunu şöyle açıklayabilirim.Aynı zamanda Berkley Crystal 0.06 kullanıyorum ama bu misina da maşallah 3 tane sahteye elveda dememe neden oldu.çaaat diye kopuyo....
ben bu misinayı boşuna almışım anlaşılan atçekte kullanabileceğim monoflament trobucco tavsiye edermisiniz.
Super soft 0.25 kimi arkadaşlardan aldığım yoruma göre sonradan gam yapıyo densede.Mütiş bence çekeride uygun.Spinde fırlatırken öyle güzel akıyoki inan şaşacaksın...Bu benim fikrim.spin makinemin ana makarasında bu sarılı.
atçek den geldim yarım saat ancak takılabildim gök gürültüsü berabeinde yağmur bir indirdi motorla dükkana zor geldim su gibi oldum bu zaman sürecinde 5 6 vuruş aldım 2si kancaya oturdu,en sıcak atçek raporu sanırım Uploaded with ImageShack.us neyse bende trabucco nun bu misinası mevcut,uzak mesafe atışları için,30mm ama bir başka markanın 25mm i gibi,atçek için birebir ama ben bu misinayı hiç bir takımı bağlam,düğüme hiç gelmiyor çat kopuyor,sözde fly için üretilmiş,paramı çöpe attım anlaşılan, http://www.balikmarketim.com/?urun-12903-TRABUCCO-T-FORCE-TOURNAMENT-TOUGH-150-MT-MiSiNA-30-mm.html aynı markanın şu modeli var rengi mavi ama çok sağlam bir misina,ben bu misinayı toplu sistemi atarken kullanıyorum http://www.balikmarketim.com/?urun-12929-TRABUCCO-T-FORCE-SUPER-ISO-150-MT-MiSiNA-30-mm.html benim atçek de en beğenerek kullandığım misinanın başlarında şu 2 misina var,her 2 misinada düğüme son derece dayanıklı, süper maxim çekeri yazmaz top secret olduğu için,şuan misinanın boyu kısaldı casper 25mm liği sardım,gerçekden sağlam bir misina,rengide grimsi suya uygun,her 2 misinada gam olayı çok az,öyle assolar gibi çabucacık gam yapan misinalar deyiller,yumuşak misina bunlar, http://www.balikmarketim.com/?urun-39483-Maxim-0-25-mm-100-mt==olta-misinasi.html casper 25mm misina,süper maxim in 25liğine göre biraz kalın ama atış mesafesinde fark yok görünürlük açısından fark yok,bu misina şefvaf renkli ve yumuşak bir misina, http://www.gurellerav.com.tr/altsayfalar/Misinalar/Casper/casper.asp bu misinaları kullanırken taşa vs sürtürme çizdirme attığın düğüm sağlam ise balığı çekerken seni yarı yolda bırakmaz,malzemecide varsa rica et kancaya yahut sahteye düğüm at tabbi ıslatmayı unutma güç denemesi yap,aynı şekilde gam testini de yapabilirsin,gerçi iğneye düğüm atıp gerdirme işini yaptığın vakit gam hadisesi ne kadar kendiliğinden çıkar ortaya,aradaki gam farkını ölçmek istiyorsan ek olarak birde asso ile düğüm at bak aradaki gam farkı bariz ortaya çıkacaktır kolay gelsin
Muharrem kardesim,Trabucco super soft misina gam yapmaz.Oldukca yumusak ve esnek,bir o kadarda saglamdır. Trabucco nun T FORCE SUPER ISO SPECIAL olanları ( Kırmızı renk ) zamanla gam yaptıgı soyleniyor. ( 150 ve 300 m.) Biraz sert olmasına ragmen oldukca saglam. dugum mukavemeti son derece guclu misinadır. Yani yarıyolda bırakmaz.Yine aynı serinin COMTETION serileri var 50 mt. Beden ve kostek icin. suda gorunmeme ozelligi var. Bilgilerinize sunarım. İyi dileklerimle. Tevfik.
valla harikasın kadir abi yaaa keşke bende akdenizde yaşasaydım keşke bende ıslansaydım valla çok kıskandım abi yaa zaten istanbuldada yağmur var balık yok evde tıkılı kalıyoz oltan balıksız kalmasın tekrar teşekkürler