Forumda biraz araştırdım. Gözden kaçırmış olabilirim. Konuyu bu sebeple açıyorum. Fotoğrafı internetten kestim KKTC'den 6 liraya aldım, 5 adet. Alırken nasıl kullanabileceğimi sordum. İki metre önüne delikli kurşun takılmak suretiyle kullanılabilir veya sahtenin arkasına dikkat çekmesi amacıyla kullanılabilir dedi satıcı arkadaş. Açıkçası, sahtenin arka kısmına takılma konusu pek kafamı açmadı. Ne kadar bir mesafeye? Arka iğneye ise atış sırasında birbirine karışmaz mı? Konu hakkında bilgisi veya önerisi olan var mı?
Hangi balık için düşündün bunları bilmiyorum ama sanırım Bahadır abi bi ara bunlarla ilgili tecrübesini sunmuştu diye hatırlıyorum. Pek beğenmemişti aksiyonunu. Önüne takılacak gezer kurşunla tabi atıp çekilir ama bence pek etkili olmayacaktır. Özellikle levrek için daha etkin raglou gibi kuyruk aksiyonu olan slikonlar varken şahsen bunlarla vakit kaybetmezdim. Sahte arkasına bağlamak ta bence kullanışsız olacaktır. Hem dolaşma, hem sahtenin aksiyonunu bozacaktır. Bu tip sahte mevsiminde belki palamut ve lüfer için denenebilir diye düşünüyorum. En iyi performansı da melanur da verebilir beyaz ve kırmızı rengi. Rastgelsin.
Ali Bu yem levrek dahil ,bütün etçil(yavru blıkla beslenen) balıkların avında kullanılır.Ağırlıgı ne kadar bilmiyorum ama 5 gr mın üstünde ise rapala gibi de kullanabilirsin.Ayrıca bu yeme 1.5m kadar bir misina bağla ve bunu da zargana topuna bağlayıp at çek yapabilirsin.Bir de sıyırtma kurşunla kullanmak mümkün.Umarım açıklayıcı olmuştur.Başarılı avlar temenni ediyorum.
Zargana topuyla tamamen su üstünde kalmaz mı? Yani kurşunla en azından derinden getirip yukarıya doğru çıkartma fikri nasıl?
Kardeş ben olsam önce iş yaptığını görür sonra alırdım işin espirisi bir yana, "sahte" den ziyade "kaşık" yada "jig sahtesi" arkasına hırsız iğne olarak kullanılabilir.
Ali Zargana topu suyun yüzünde gelir,sizin yeminiz de suyun 30cm altından gelir.Zargana topunun oluştuduğu ses ve şıpırtı etçilbalığın dikkatini çeker baktığında da yemi görüp saldırır.Sizin yemler içinden benim favorilerim beyaz ve sarıdır.Mavi, kırmızı,yeşil şeklinde sıralanır bence.Zargatopu yada safralı şamandıra(şeffaf içine su dolabilen top) slikon yem de aynı mantıkla kullanılır.Bu takımlar bazı bölgeler de rapala türevlerinin önüne geçer.Akdeniz de palamut avında kullanılan da bu sistemdir.Bazen de slikon(raglou) yem yerine tüy kullanırız.Tral avında da sıyırtma kurşun takarız zargana topu yerine.Etçil balıklar,levrek,akya ,avcı,palamut,lambuka genelde orta su da ,yüzeyde gezerler.Bu takım onun için avcıdır.Sizin temin mavisi ile Samsun Bafrada kızılırmağın denize döküldüğü yerde 5 kg üzeri bir levrek almıştı. Benim fovori takımım slikon ve zargana topun dan oluşan takımdır.Sizin yemin sarı ve beyazını da takımlarım arasında olmasını isterdim.Rapala türevleri bu takımdan sonra gelir.