mutant bobin misina

Konu, 'Misinalar' kısmında ooztekin tarafından paylaşıldı.

1. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal &tesadüfen Akya....ama tartmadım..
    Merhaba,

Limandan tek iğne ile balık avlamanın herşeyin üstünde bir zevk olduğunu düşündüğümden her zaman mümkün olan en ince ama mantıklı misinayı(çeker ve fiyat olarak) almak istemişimdir..Bu nedenle genellikle asso nun kırmızı görünmez 0.20.liklerini kullanırdım..

Bu bayramda tekrar av imkanım olacağından bir kaç malzeme eksiğimi almak için balıkçıma uğradığımda bana bu misinayı önerdi

0,22mm 5.7 çekerli 5000 metre..ve sıkı durun sadece 15 lira

açık olanı vardı ve denedim kan kırmızı renkte cidden sağlam görünüyordu(bayaa bir çekiştirdim) ve oldukça da yumuşak duruyordu..

Nasıl olsa kullanırım diyerek aldım ama acaba kullananlar var mı diye de merak ettim..

Kullananlar varsa memnunmusunuz?
    Farklı (daha kalın) ürünlerinden de edinmeyi tavsiye edermisiniz ?

Son düzenleme: 2 Aralık 2008
  2. s60

s60 Selim

Arkadaşım görünen o ki 0,22 mm 5,7 çekerli bir misinanın 15 lira gibi bir fiyata 5000 m oluşu bence süper. Aynı çeker ve kalınlıktaki misinaların fiyatlarıda neredeyse 25 kat fark var.Bence iyi yapmışsın güle güle kullan.

3. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Şu nedenle sordum Selim bey bugün çok mantık dışı fiyatlar gördüm ve kendimi tutamayıp alışveriş de yaptım ama kurlardan mı yoksa benim malzemecide eski fiyatlı ürünler mi kalmıştı onu çıkaramadım..

DAM 3.1 m (3 metre 3.30 çok duydum ama ilk defa 3.1 metre gördüm) 5-25 gr atarlı Evolution forellenrute adında teleskobik karbon bir kamış vardı o da 60 liraydı
    Araştırıp bakıyorum DAM 3 metrelikler (5-25 gr atarlı) 120 liradan başlıyor..:eek:

Anlayamıyorum kurlar bu kadar mı zıplattı netteki fiayatları ya da benim aldıklarım çok eski ürünler mi ? acaba onu çıkaramadım .

O nedenle de sorayım dedim

4. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Sportex, D.A.M, kabon kamis, Daiwa,D.A.M Quick rolle
    Favori Makine:
    Dam Quik, Freilauf, Cormoran, Zebco , Schkeapear ve diğerleri
    En İyi Avı:
    Turna 105 cm, 7,3 kilo, sazan 9.5 kilo
    Arkadaşım,
    Almanyada D.A.M firmasının yıl sonu mallarını devamlı olarak bir Türk Arkadaş toptan satın alır ve Türkiyede bunları uygun fiyata dağıtır.Aldığın mallar güzel başka fiyatlar seni şaşırtmasın.Ben de yıllarca D.A.M firmasının mallarını sattım, o sebten biliyorum. Müsterih ol rastgele:D

5. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    İlk etapta sağlam gibi görünebilirler ama zamaiçinde,belirli bir süre geçtikten sonra kalitesi hakkında bir sonuca varabilirsiniz.Bazı misinalar varki ilk başta çokgüzel olup belirli bir kullanıştan sonra pürsüyüp,gam yapmaya ve eski çekerlerini kaybetmeye başlıyorlar.Yani misinanız için yorum yapmak için çok erken diyebiliriz.Rastgele.

6. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    Anlayamıyorum kurlar bu kadar mı zıplattı netteki fiayatları ya da benim aldıklarım çok eski ürünler mi ? acaba onu çıkaramadım .
    Aslında netten alışveriş çok mantıklı değil,birkere günlük kur uyguluyorlar bu aralar 1liralık mal 2 lira olabiliyor tahminim otomatik fiyatlandırıyorlar kurun artışına göre ama normal mağazaların öyle bir şansı yok bu konuda çoğu mağaza mallarını hala eski kura göre satıyor veya satmak zorunda.

7. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    D.A.M. birçok ürününü çine yaptırmakta o yüzden ucuz sanırım bizaman sonra malzemelerinizin kalitesini göreceksiniz ben kalitenin fiyatla ölçüldüğüne inanırım

8. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Evet kesinlikle haklısınız ancak kullandıktan sonra bir karara sahip olabileceğim gibi görünüyor çünkü sitede de émutant marka misina" kullanan yok zannedersem ya da mesajı görmemiş olabilirler pek tabii ki

İlk deneme havalar da uygun olursa 6 aralıkta olacak :D

Kamış ve makinelerin pek çoğu zaten çin yapımı olduğundan ben önemli olanın belirli bir kaliteyi (markası ve adını) koruyan markanın ürününü almalı diye düşünüyorum

9. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Test edildi onaylandı :)

Mutant 0,22 lik misinayı bu kurban bayramı süresince deneme şansım oldu.
    Kan pıhtısı/bakır gibi bir rengi olduğu için tuzlusuda rengi atar mı ? diye merak ediyordum çünkü asso nun 0,20 lik kan kırmızılarında renk atması oluyordu ayrıca kıbrıs olta yaparsanız(fırdöndüsüz) 10-15 kupes avladıktan sonra ciddi gamlanma oluyordu..

0,22 lik mutant ile kıbrıs olta yapıp(fırdöndüsüz) deli sarpa yakalama fırsatım oldu ..Bu sırada kayalara kıbrısı takıp güç bela kurtardım :rolleyes: ama gamlanma olmadı..tek iğneli farklı bir takım ile sargos, 2 iğneli kurşunlu standart dip oltası yaparak da küçük de olsa bir adet dil balığı yakaladım (yem tavuk ;) )ve denize iade ettim ama özellikle dip oltasını atarken makaradan sağılması çok iyiydi..Çok çırpmadan bile atsanız kurşun sanki hiç denize düşmeyecekmiş gibiydi :eek:

Fiyatına göre müthiş diyebilirim.

10. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Çin malı olmasın:eek:

11. s60

s60 Selim

Mutant marka misina muhtemelen çek cumh. malı olabilir.Avrupanın bazı ülkelerinde özelikle doğu bloğu ülkelerde kaliteli ve sağlam misinalar üretilebiliyor.Rusların ilk bavul ticareti yaptığı yıllarda bu yolla getrirdikleri markasını bilmediğim çok güzel misinalar almıştım.Misinan hayırlı osun...

12. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim..

Bahsettiğiniz gibi Çek cumhuriyeti malıymış..Mutant diye aratınca bir şey çıkmıyor ama bobinin üzerinde http://www.zico.cz

den girip aratınca ürün içinde var..keşke daha kalınlarından da bulabilsem:(

http://www.zico.cz/vlasec-mutant-0-22-5-7kg-5000-m-kapr-ean122122Zn1ak20-skup213.php