Benim bilgisayarın üzerine birkaç gün önce bir bardak kırmızı şarap döktüm. Hala kendine gelemedi. A ya basıyorum 6 çıkıyor, B ye basıyorum bir Çin karakteri, L ye basıyorum Arapça Lam çıkıyor. Bunları başka bir yerden yazıyorum şimdi. Bizim buralardan genç bir arkadaş var her akşam birlikte yemek yeriz. 1.93 boyunda 110 kg ağırlığında tek derdi balık tutmak olan 32 yaşında bir arkadaş. Spin hastası, yüzlerce takımı var, son üç ayda balık tutamıyorum diyerek neredeyse ağlayacak. Onunla son zamanlarda birlikte balığa gittik ama tutamadı. Paslandık be Bülent abi, ne olacak benim durumum dedi. Dün çağırdım seni farklı bir yere götüreceğim lüfer tutacaksın dedim. Yalnız bir şartım var kamışlarını getirme dedim. 193 cm lik adamda bir adet 1.80 ve üç tane de 2.10 kamış var. Asla daha büyüğünü kullanmıyor. Geldi, deniz kenarına vardık. Benim elimde kova ve içine denizden yarıya kadar su doldurdum. Elin alışsın diyerek benim 2.70 lik bir kamışı eline tutturdum. Kovayı görünce bugün neden kova getirdin dedi. Anlarsın az sonra dedim. Bana biri iri biri küçük 2 lüfer geldi. Sahte Daiwa Shore line shiner slender 14F-G 3 D Pink Head, pembe kafa yani. Bizim genç arkadaşa yine denk gelmeyince benim sahtelerden ona tombul g.tlü İma Found verdim. Birkaç atış sonrası koparttı. Üzülme sana 100 sahte helal olsun diyerek avutmaya çalışıyorum, sonra kaşık takalım dedim. İpe saydırdı benim 20 den fazla sahtem bu iple gitti diyerek Hansen Pilgrim 18gr mavi sırtlı kaşığı taktı. İki lüfer de o aldı. Sonra bana bir büyük daha geldi. 2 tane daha büyük geldi su üstüne sıçrayıp ağızları yırtıldı. Bir tane de arkadaş kaçırdı. 3 firar elde beş lüferle verimsiz av sonuçlandı. Gidelim artık güneş battı dediğimde yarım saat daha duralım mı dedi ve atarken Power Line ip yine koptu. Ve benim eve dönüp lüferleri yedik. Sabah yine gittik ama ancak 2 lüfer yakalayabildik. Fakat yanında bir de bonus vardı. Kuzineye tepsi içinde girip çıktıktan sonra bu duruma geldiler. Bu sabahın ve akşamüzeri ekleneceklerle bu akşamın mönüsüne girecek olan iki ufaklık. Bu da üçünü yakalayan sahte
afiyet olsun ama av verimsiz sayılmaz bir tek lüfer alamayanlar var. gerçi almak için önce balığa çıkmak şart
TEBRİKLER , BRAVO Bülent Bey merhaba.Tebrik ederim.Maşaallah , tek kelimeyle bravo.Detaylı , pırlanta değerindeki bilgilerle dolu ve keyifle okuduğum bir rapor oluşturmuşsunuz.Allah daim etsin inşaallah.Herşey gönlünüzce olsun.HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL!Hoşçakalın , şen kalın.Bursa'dan selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
Az da olsa iki kişiyi doyuran av ertesi gün de sürdü. Ertesi gün tek tük dolaşan lüferlerden yüzlerce atış sonrası sabah 2 akşam üzeri 4 tane de olmak üzere yine genç arkadaşımla benim kuzine sonrası sindirim sistemimizden yollarına devam ettiler.