Sevgili arkadaşlar; her yıl onlarca boğulma ve kaybolma vakası haberleri ile sarsıldığımız, baraj gölü ve ırmaklarımızın yürekleri burkan ölümcül facialarına artık tahammül edemiyorum... Ve herhangi bir balıkçı arkadaşımızın avlak sahası içerisinde hazin vefaatının sevenlerimizin ve bizlerin zihninde derin izler bırakması, bizler ava çıkarken sanki tehlikeye gülümseyerek kucak açıyormuşuzcasına algılara sebebiyet verilmesi de ayrıca üzüyor beni.. Tatlı su denize benzemez, bunu defalarca anlattık ve bas bas bağırmaya devam ediyoruz.. Profesyonel yüzücü olmak da işe çözüm sağlamıyor.. Tatlı suyun dibi halk tabiri ile mırık ve mütemadiyyen balçık/batak olmakta ve su neredeyse insanı ölüme çağırıyor.. Yıllanmış barajlar göller ve dibi görünmez sular, debisi her ne olursa olsun akıntılı yada durgun ırmaklar, çaylar ve dereler temkine temkin katarak yaklaşılması gereken mahallerdir... Bugün Almus barajında Tufan aybek isimli bir kardeşimizin kaybolma haberleri yankılandı kulaklarımda ben konuyu açtım, yorumlar ve uyarılar siz değerli dostlarımdan olsun istiyorum... Lutfen....
Teşekkür ederim böylesine önem arz eden bir gerçeği bizlere tekrar hatırlattığın ve uyardıgın için.. Umarım bu tür üzücü olaylar hiç yaşanmaz..
Hakikaten cok uzucu olaylar. Olenlere rahmet dilemek ve bu ise gonul vermis balikci arkadaslarimizi surekli uyarmak gelir elimizden. Belki paylastigimiz bu bilgiler fayda saglar. Aramizda dalgiclik yapan arkadaslarimiz, yuzmeyi cok iyi bilen, tatli sularin tehlikesini daha teknik bir sekilde anlatabilecek arkadaslarimiz mevcut. Gereken teknik ve egitici bilgileri verirlerse cok iyi olur zannimca. Adana'da oturdugumuz yillarda, Mersin- Adana mekik dokuyoruz, yasim 13-14 o siralarda balik tutkusu basladi bende. Yazin Mersin kiyilari, bahar aylarinda ise haftasonlari Seyhan golu maceralari. O donemlerde olta takimlarim benim en degerli esyalarimdi. Yuzmeyi derecem filan olmasada iyi bilirim. Aynali sazan av donemlerimde 10-15 oltayi zilli sistemle atardim. Oltalar kazara takildiginda elimden geldigince kurtarmaya calisir, cikaramadiklarima zahiyat vermemek icin golde yuzerek cikartirdim. Daha once tatli suya dikkat et! tuzlu suya benzemez, adami bir anda ceker uyarilarini kulagima kupe ederken, gol suyunun birden derinlestigi bolumlerde yuzmem cok zor olurdu. Simdilerde dusunuyorum yaptigim cahilligin boyutlari nelere varabilirdi. Birakin butun olta takimi tarumar olsun ne olacak, sizlerin cani o olta takimindan daha mi degerli? Selamlar saygilar
Tatlı suya bir adım bile atmam, çünkü gittiğim göletlerde daha önce boğularak yaşamını yitiren tanıdıklarım var, zemin yapıları hakkında da bilgi sahibiyim. Ama gölet yakınındaki köylerdeki ailelerin özellikle çok dikkatli olmaları gerekiyor bu konuda. Çünkü daha ilköğretim çağındaki çocukların umursamaz bir şekilde suya girmelerine pek çok kez şahit oldum. Allah kimsenin başına vermesin... Bu konudaki duyarlılığını uyarı mahiyetinde bir konuyla pekiştirdiğin için sağol Serdar abi...