kim demiş mutluluğun fotorafı ve resmi çizilmez bülbül seleri dinleyerek ciğerlerlerinize kekik ve çam kokusu çekerek güneşi rüzgarı bulutları havada uçan martıları hiç olmadığıkadar farklı görüp hissediyorsan bunun adı mutluluktur bunun adı SAROZDUR... saroz da çektiğim bazı fotorafları sizler ile paylaşmak istedim anlatmaya hacet yok kareler herşeyi anlatıyor herkeze rasgele.
turgay bey bugün forumu coşturdun vallahi. bundan sonra bol bol balık maceralarınızı bekliyoruz. teşekkürler.
Eşsiz benzersiz memleketim. sarozda balık tutamadım demek ayıp olur. Tutamadıysanızda saklı kalsın bence Bunlarda benden olsun
Sevgili Turgay Sanırım bu bölgelerin coğu Güneylinin Sarozun sol tarafında kalan bölgeler.Gecen kış buralarda levrek kovalamıştım.Ece limanı Koyun limanı,Despot,Tayfur köyü altı gibi. Sevgiler
Yer gök mavi, dağ taş yeşil,bir kare sisli diğeri gökkuşağı, adasından sandalına ağacından şehirine 35 değişik resim karesi, emeğine eline sağlık Turgay kardeşim, paylaşımın için çok sağol, güzel bir çalışma olmuş.
buralarda istila edilecek yazık ...20 senedir buralardayım ,bu koyları avucumun içi gibi bilirim ,inanın ki insanların buralara gelip ,ne halde geri bıraktıklarını görseniz Saroz'un bu kadar reklamını yapmazdınız ...
Turgay Bey, durup dururken insanı depreştiriyorsunuz ama. Buralarda balık olsa ne olur olmasa ne olur, bu manzara ve dinginlik insanı zaten amacına ulaştırır, umarım buraları hep böyle bakir kalır. Trakya'nın oksijen tüpü buralar... muhteşem.
Ne kadar güzel kareler.Yaklaşık 1 ay önce aynı yerdeydim ama aradaki farklar dağlar kadar bir kişi bile kalmamış resmen karınca sürüsü gibi kalabalıktı herhalde sezon bitmiş
Turgay, Canım 5-10 dakikalığına sanki oralardaymışız gibi, yeşili, mavisi, doğası hissettirip hayal kurdurdun ya, Allah'ta senden razı olsun. 1994-2004 yılları arasında, her yaz 1 ay eceabat orman bakanlığı çadır kampında yaptım tatilimi, sırf doğayla iç içe olayım diye, kafamı dinleyeyim diye, ama saroz daha bir bakir görünüyor fotoğraflarında, hep böyle sakin mi? Çadır kampları mevcut mu?
teşekürler el deymemiş yerlride mevcut tabiki fotoraflarda göründüğü gibi yol yok sadece patika tabiki aynı zamanda çığrından çıkan yerlerde var köylerden büyük yazlıklar kuruluyor ileride ne olur bilmem artık ve saroz kendikendini temizleyen nadir körfezlerden buarada birçok yeri ağaçlandırılıp milli park statüsüne giriyor önlemlerde alınıyor bu doğanın bakirliğide bozulacağına hiç sanmıyorum tabiki yarım ada tarafı edirne ye ait olan taraf enez erikli daha fazla yazlık kuruluyor sanırım orasıda denetim altına girmeyebaşladı yineliyorum sarozun bakirliği kolay kolay bozulmaz sanayileşmediği sürece müsait sahillere yazlıkların kurulması normal bence böyle yerde kafa dinlemek herkezin hakkı saroz gitti gidiyor demek boş evham bence
Evet aynen sevgili Turgay.Oraları sanki ayrı bir ekosistem.Ulaşılması cok zor,denize paralel yolları yok sadece diklemesine denize ulaşılabilen cok bozuk yollar.Koca köpekler besleyen kimi köylüler,kurdun cirit attığı ve koyunları,kecileri kıstırıp yedikleri yerler.Allahtanki böyleler yoksa Sarozun diğer kısmına dönerlerdi buralarıda. Derin sularında hemde binbir meşakketle gezerek kıyı atceğinde melanur,levrek, hatta sinagrit bile almak mümkün.Kısmetse bu sezonda gideceğim. Ama ah o dinamitciler yokmu. Sevgiler