Mutluluk

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Okandem tarafından paylaşıldı.

1. Okandem

Okandem Okan

Favori Kamış:
    Zekam
    En İyi Avı:
    Sevgilim
    Londradan ablamın,İstanbuldan abimin,kuzeninim halamın ve eniştemin gelmesiyle tam bir aile buluşması olmustu.Tüm türkiyede yagmur yagarken antalyanın 26-27 derece sıcaklıgını fırsat bılıp arabalara atlayıp Küçük Çaltıcağa gittik.Ben her zamanki gibi vadesi dolmus el yapımı olta takımımı yanımda goturdum ve suan ıcın paramla alabılecegım en mukkemmel teknemi :) her denize gidişimizde özellikle halama *hadi bu aksam gene balıga doyacaksınız* dedıgım ıcın artık halam benım tutacagım balıktan umudunu kesmıstı.botumu şişirip 15metre acıldıktan sonra dun aksamdan hazırladıgım tavuk gogsunu kancaya takıp suya ındırdım.3lü iğne takımı ve 10gr kursun suya ıner ınmez bi sallanma hissettim.cekerken muhtemelen kumluk bolgelerde sureklı karsıma cıkan benım fare balıgı dıye bıldıgım balıktır dedım.ama oltayı cekınce cıkan 2adet orta boy mercanı gorunce cok sasırdım.tekne ıle denıze acılıp 50metre derınlıkte aldıgımız mercanı 2.5-3metrelık yerden alınca cok garipsedim.daha sonra abimde o gazla hemen bota bındı bırlıkte avlanmaya basladık.ama ruzgardan botumuz sureklı kıyıya gıdıyordu ve her seferınde aynı yere kurek cekıyordum.Daha sonra yemek molası verdık.1saat sonra tekrar denıze ındık bu sefer kendimizce bir çapa düzeni yaptık.saglam bır posetın ıcıne buyuk bır tas koyup,ip yardımıyla bota bagladık ve suya ındırdık.bu sekılde ruzgar bızı surukleyemıyordu ta ki poset yırtılana kadar :D bu defa daha da ılerıye gıttık.derınlık max 6metreydı.oltaları suya ındırdık ve beklemeye basladık.birden oltamda sallandı,tasmaladım ama alamadım.yemlerı degıstırmek ıcın cektıgımde 3kancanında aynı anda koptugunu gordum.tam abime galiba balon bu sende çek derken *tuttumm*diye bagırdı ama çekerken onunda takım dağıldı.sımdıye kadar 2-3tane 1kılo ve civarı balon tuttum ama balonlar yeme boyle kafa atmazlar dıye bılıyordum.ıcımde hep bence o balon degıl baska bırseydı dıye kaldı.

bırazda zevk ıcın gezelım derken suyun ustune bı anda cıkıp kosan yada uçan 10-15 tane balıgı gorunce şok oldum.neydi bunlar anlamadım.ılk gordugumde korktum ama sonra o sahneyı gordugume cok sevındım.

kıyıya gıttımde iskelenin ustunde sabahtan beri avlanan ıkı kısı vardı.yanlarına gıttım.kovalarının ıcıne baktım denizde ne varsa tutmuslar.birkac tane buyuk boy sokar'ın dısında balıkların hepsı cok kucuk.bir an tekmeyi kovaya vurup suya atıyım dıye dusundum ama olmadı.tam o esnada altımızdan kocaman bir vatos geçti.balıgın adını ben bılmıyordum oradaki abiler soyledı(onların yalancısıyım)ama ınternetten fotograflara bakınca vatos oldugunu anladım.derinlik max 1.5metre ve o kocaman hayvan oralarda dolanıyor.eger yuzerken karsıma cıksa napardım bılmıyorum.

havanında serinlemesiyle bırlıkte antalya'ya geri donduk.Mercanlar dısında domuz balıgı,gelincik,fare balıgı ve adını bılmedıgım balıklar tuttuk ama hepsını denıze gerı bıraktık.Belki balık açısından cok birsey tutmadım ama bütün ailemin yanımda olması,hayatımda ilk defa gördüğüm balıklar ve halamın benım botuma ufakta olsa bir motor almaya söz vermesi bana cok buyuk mutluluk yasattı.

herkese iyi avlar....

şuan için kendi paramla alabilecegım en lüks bot:

[​IMG][​IMG]

2. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    surf kamış,cormoran big ben 6000 pi makina
    keyifli bi av olmuş teşekkürler paylaşım için rastgelsin