Nacizane bir ceylan da benden(MERSİN)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında doguguclu tarafından paylaşıldı.

1. doguguclu

doguguclu

Favori Kamış:
    balık düdüğü
    En İyi Avı:
    hafızam tuttuğum balıkların ki kadardır
    Kara avcılığı sezonunun bitmesiyle gönlüm tekrar,yaz aşkım,çocukluk sevdam denize döndü...
    Aşağıda anlatacaklarım bu aşkın erken doğan,yakın zaman meyveleridir.
    İnsan avcı olunca daha bir farklı oluyor(en azından öyle hissediyor) sanki herşeyden farklı bir haz alıp,her olaya farklı bir gözle bakıyor...
    AVCILAR HER CİSMİ ÜÇ BOYUTLU GÖRÜR!
    Akşam ustam,aile dostum Canturk Amca'ya biraz gaz vermemle başladı herşey.
    Saat 20:00 civarı bulunan açık dükkandan 1 adet zargana taklidi yapmaya çalışan ucuz kaşık,2 adet de strike pro,kırmızı kafalı,birisi biraz daha kırmızılı 7,5 gr sahte balık ve de 60 gr şamadıralı ucunda 3 adet silikon olan bir takımla,at-çek olayına kafadan giriş yaptığımızı zannederek,sabah 4'te tırtar yolundaydık.
    Erdemli'de küçük bir çorba molasından sonra(elinizin artığı,bol sarımsaklı paça) hava aydınlanırken limana girdik!
    Yazının başında bahsetmiştim,avcı her cismi üç boyutlu görür,limana girerken daha Canturk Amca "Deniz balık dolu Doğu,çok güzel kokuyor bak..." ; yaşından mıdır feylezofluğundan mıdır nedir,bu ustalar hep böyle ağır,ağdalı konuşur!Ama hakkaten ne kadar güzel kokuyordu...Benim koku hafızam ilginçtir,her koku başka bir şeyi aklıma getirir,her parfümde farklı bir kadını hatırlarım,her meltem estiğinde taşucunda sokar tutarken,kıçıma batan keskin taşlar aklıma gelir v.s v.s...
    Önce sahtelerimizle denemeler yaptık,ancak çok hafif olduklarından ve de bizim at-çek olayında zaten acemi olmamızdan dolayı ben çabuk sıkılarak,bizim uyduruk kendini zargana zanneden 20 grlık kaşığı taktım ve onla at-çeke başladım!Şimdi biraz rahatlamıştım işte,ne öyle 20 mt uzağa gitmeyen sigara izmariti kadar sahteyle uğraş dur!Bu kaşığı bir savuruyorsun 50 mt,sanki balık çok uzaktaymış gibi(bu psikolojiden hala kurtulamadım,daha uzağa atan daha çok balık tutar!)!
    Bu arada yanımıza buranın müdavimi olduğu belli 3-4 amca da teşrif etti!Bu amcalar heryerde aynıdır,hergün aynı yere balığa gelirler,o yüzden eğer kendinden önce birisi o bölgeye gelmişse deli olurlar!Size de tiksintiyle bakarlar!Hele bir de siz balık tutarsanız yandınız!Bu familyayla 6 sene kadar da İstanbul'da boğuşmuştum!
    Neyse efendim girizgahtan sonra esas mevzuya gelelim Tırtara niye geldik balığa değil mi?Ben size kalkmış kıyı mafyasını anlatıyorum!
    Bizim sıska zargana 5-6 atış sonra bir ağırlaştı " Hah dedim,bi bu eksikti bi tane kaşığımız var o da gitti,ama takıldığı kaya nasıl bir kayaysa misinayı biraz da çekiyor sanki!Anammm balık olum bu!",makineden hızla boşalıyor misina,bu arada itiraf edeyim ilk defa motorumun kalaması işe yaradı,o ne güzel bir sestir yarabbim!Bir yandan misina bitermi,balık patlatır mı diye korkuyorum,bir yandan da daha çok çekse de o misina vızıldamasını biraz daha dinlesem diyorum!Arada bir de motoru sarmaya çalışıyorum ama makine kitliyor dönmüyor!
    Balığı baya kıyılattım,suyun yüzünde şöyle bir kuyruk attı,parlağını gördüm!İlk defa öpüşen çocuklar gibi oldum,dizlerimin bağıçözüldü,vucudumdan
    sıcak bir akım geçti ve yüzüme salak bir tebessüm yerleşti,eski sevgilim,
    istanbul aşkım : LÜFER!
    Her Türk filminin sonu gibi bu da mutlu bitsin isterdim ama bu filmin sonu Selvi Boylum Al Yazmalıma benzedi biraz;Asya,oğlu Sameti de alıp Kadir İnanır'ı geride bırakıp gitti!Bizim zargana tipli kaşığa daha fazla tahammül edemeyen Lüfer Samet kıyıya yarım mt kala kurtuldu,Anasının kucağına geri döndü ve beni,Kadir İnanırın Mersin şubesini,taşların üzerinde tek başına sövmeye terk etti!
    Bu sırada haset amcanın bir tanesi koşarak gelip Canturk Amcayla benim arama girip orda at-çek yapmaya başladı,bana balık vurdu ya kendisine de orda vuracak!
    Ben,amca o hırsla beni de tutmasın diye kafamı gözümüsakınırken,bu sefer bir ağırlık daha hissettim ancak,bu diğerinden daha güçlüydü ve direkt aşağı doğru gidiyordu!İşte yine o ses VIZZZZ!
    Bu mutluluğun bir adı var mı acaba,resmini abidin amca çizdi,adını da siz koyun o zaman!
    Bir süre de bu yakışıklıyla uğraştım,ama bu sefer kamışı kıracak diye hakkaten korktum,çünkü kamış adi,8 senelik ve ömrünün en az 6 senesini senesini galata köprüsünde geçirdi!Misina da 25 lik! Allahım yardım et!
    Herkes yanıma geldi,her kafadan bir ses,merak içindeyiz ne olabilir diye,köpekbalığı gibi bir yüzgeç gördüm en sonunda!Ve olası tahminimi söyledim : CEYLAN! Aslında bu balığı ilk defa burda gördüm adını da burda duydum,ama ne biliym o an bana ceylan gibi geldi,zaten önemli olan da niyet değil mi efendim!Keşke kofanaya felan niyet etseymişim belki tutarmış!
    Hakkaten ceylanmış.Bu sefer de kurtulur diye balığı kaldırdığım gibi kıyıya fırlattım,bu arada kalede bekleyen Mersin Kaplanı Canturk Amcanın eldivenlerinden kurtulamadı!Allahtan yakalamış yoksa bu da gidiyormuş!

2. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    yahu bir hikaye bu kadar güzel mi anlatılır. okurken ben de yaşadım sanki aynen hikayeyi. paylaşım için çok teşekkürler.

3. kontiki

kontiki CEM ALTÜRK

Favori Kamış:
    hepsini deniyorum
    En İyi Avı:
    4.350 çıpra
    doğu kardeşim duygularını okadar güzel ifade etmişsinki.... işte balıkçılık bu oraya gitmek ve dönmek için çektiğin bütün eziyetlere değdi ellerine sağlık

4. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Tebrikler Doğu.Allah korusun birgün mahkemeye düşersem mutlaka seni bulurum.Maaşallah edebiyat anlatım süper.Ama lüferede acıdım doğrusu.Bu arada ben Özkanın dayısının oğluyum.

5. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Dogu mukemmel yazmissin. Bu kadar guzel mi ifade olur? Her seyiyle sahane. Fotograflarinda ki gururun, baligin, benzetmelerin. Cani gonulden tebrik ediyorum.
    Sahtene epey laf etmissin ama bence cok yakisikli bir sahte. Her balikcinin olta kutusunda bir tane olmasi gerekenlerden.

Yazmaya ve balik tutmaya devam dostum. Boyle balik askiyla bezenmis kaliteli isleri gormek buyuk mutluluk.

Saygi ve sevgiyle, saglicakla kal...

6. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    Eline sağlık. Hoş bir av olmuş. Lüfer bir dahaki sefere gelir artık...:)

7. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    anlatımı ve resimleriyle güzel bir gün yaşamışsın büyük balıklı avların olsun rastgele

8. simendifer

simendifer Sennur

Doğu, çok güzel anlatmışsın yüreğine sağlık. :) Balık da ayrıca güzel. Bu balığın diğer bir adı da tombak balığı ama bugüne dek yakından görmedim. Daha önceden adını duymuştum ama av raporlarında geçmezdi. Şimdilerde av raporlarında sıkça bahsedildiği gibi, adını da daha sık duymaya başladım. Ceylan balığı, bildiğim kadarı ile bizim sularımıza ait bir balık değil. Süveyş kanalı açıldıktan sonra sularımıza giriş yapmış. Sayılarının çok az olduğu söyleniyordu ama sanırım yavaş yavaş yer ediniyor. Bu kadar çok ceylan raporu gelmeye başladığına göre, popülasyonda artış var gibi.

Daha da bereketli avlar dilerim Doğu ve dilerim yine bize bu kadar güzel anlatırsın. Rast gelsin... :)

Not: Son fotoğraftaki pelikana da bayıldım. :)

9. suates

suates suat ateş

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    fangri
    doğu kardeşim güzel anlatım , güzel av ellerine sağlık.
    lüferde gelse iyi olurmuş;) ;) ;)

10. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Tebrikler hem güzel bir av hem de güzel bir anlatım olmuş, sahteniz de hiç fena değil yani çok alıcı görünüyor..

11. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Anlatım çok güzel okurken kendimi ordaymış gibi hissetim, fotoğraflarda bir o kadar güzel, balıkta gayet yakışıklı elinize yüreğinize sağlık....

12. barisozulu

barisozulu Barış OZULU

Favori Kamış:
    Kamış+Makine+ Misine+Fırdöndü+ İgne+Kurşun
    En İyi Avı:
    koca bi deniz yıldızı
    Yazının uzunluğunu ilk gördüğümde gözüm korkmadı değil ama okudukça daldım daldıkça kendimi orada buldum, bu arada resimleri kaçırmışım sonradan baktım parmaklarınıza sağlık avınız için ise söylenecek şey hikayenizin arkasında kalmış ama güzel bir av olmuş tebrikler.

13. avantgarde

avantgarde onur

Elinize sağlık uğraşlarınıza değmiş. tebrikler.

14. dozer1219

dozer1219 Kadir

Bu güzel paylaşım için teşekkürler.

15. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
    Çok güzel bir rapor, herşeyiyle çok güzel. Tebrikler... O kıyı mafyası hakkında benimde söyleyeceğim çok şey var ama neyse bu güzellikleri bozmayayım.;)

16. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Doğu ellerine yüreğine sağlık

17. pratik

pratik Volkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    980 gr Levrek
    Tebrikler,anlatım,resimler gerçekten çok iyi.

18. hatayi33

hatayi33 Nebi Şahin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Kofana 1,5 Kg.
    Tebrikler.Özelliklede anlatımın için.

19. doguguclu

doguguclu

Favori Kamış:
    balık düdüğü
    En İyi Avı:
    hafızam tuttuğum balıkların ki kadardır
    Yorum yazan herkese teşekkür ederim!

Mersin bu aralar avcı balık bakımından bayağı şanslı!

Mersinli arkadaşlar,bilmeyenler için : Atatürk Parkının içi güzel lüfer yapıyormuş duyurulur!

20. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    tek kelime şahaneeee

süper bir anlatım ve sonunda süper bir av tebrik ederim...