Napıcam ben şimdi :((

Konu, 'Genel Konular' kısmında farukaan tarafından paylaşıldı.

1. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 sene önce kullandığım arabamı sattım,ancak sattığım kişi ben sürekli araba alıp satıyorum sen bana noterden satış vekaleti verirsen bu arabayı 3-5 ay kullanıp bende başkasına satıcam dedi.Sıkışıktım acil satmaya ihtiyacım vardı üstelikde ilk kez araba satıyordum tecrübesizdim yani anlıycağınız kabul ettim...Noterden adama satış vekaleti verip paramı aldım ve neredeyse bunun üstünden 2 sene geçtiki bugün çeşme otobanında para ödemeden geçtiğim için bana tebligat geldi,ben şimdi napıcam? araç hala benim üstüme gözüküyor..karakola gidip arabamı çaldılarmı diyeyim illa? adamı arasam bulamam çünkü o zaman kaydettiğim numarasının kayıtlı olduğu telefonum bozulmuştu oda gitti onunla :( Off,varmı bir yol gösterebilicek??

2. elevator

elevator selim

geçmiş olsun abi en kısa zamanda bi çözülür bu durum inşallah

3. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

Faruk bey,geçmiş olsun.Arabayı sattığınız kişiye ulaşamamıyorsanız.Tek bir seçeneğiniz var oda arabayı bağlatmak malasef.Sadece trafik cezası olarak bakmayın olaya,vergi borcu,sigorta bunlar hepsi sizin adınıza bu konulardada cezai işlemlerle karşılabilirsiniz.Fakat çalıntı işlem yaptırmaktansa,hacizli duruma düşürürseniz bu işten daha kolay sıyrılabilrsin.Kolay gelsin

4. imalatcı

imalatcı ömer

bir yolu var ama yaparmısın bilmem biraz ugraşman gerekir bi arkadaştan biliyorum arabayı hurdaya çıkarda kurtuldu

Son düzenleme: 27 Şubat 2010
  5. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Arabayı trafiğe bilirip hemen bağlatmanız gerekir. Aksi takdirde bütün trafik cezaları, vergileri, otoyol ve köprü geçiş kaçak geçiş cezaları ruhsat sahibine yani size ödetilir. Bu iyi ihtimal. Kötü ihtimal ise arabanızın yaralamalı veya ölümlü bir trafik kazasına karışması, hırsızlık veya terör gibi olaylara karışması halinde ise yine ruhsat sahibini bulurlar. Arabanızın son model bir BMW veya ultra lüks diye nitelendirilen otolara çarptığını düşünürseniz çok büyük rakamlar ile karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlarda her ne olursa olsun ceza ve hüküm ruhsat sahibine kesilir.
    Bence arabanızı inşallah bulabilirseniz hemen bağlatın ve geri alın. Eğer insanlar başkalarının üzerine olan arabayı vergisini vermeden, noterden üzerine almadan gönül rahatlığıyla kullanabiliyorlarsa, bir miktar vergi vermemek için insanları kandırıyorlarsa arabayı kaybetmeyide göze almışlardır. Ve bu tip insanlar böylesi davranışlara müstahaktır. Ayrıca diğer uyanıklarada ders olması açısından önemlidir. Buna benzer durumlardan canı yanan çok insan tanıyoruz.
    Bu arada arabayı hemen bağlatmak için başvurursanız bundan sonraki cezalardan kurtulabiliyorsunuz, geçmişe dönük cezalar var ise size aittir.
    Benzer bir olay bende yaşadım. Tüm çağrılarıma ramen arabayı devir almadılar. Bende bir avukat arkadaşıma rica ettim ve kendi arabam üzerine haciz çıkartarak adamları devir için ikna ettik.

Son düzenleme: 27 Şubat 2010
  6. ARCHERY

ARCHERY Hikmet

Favori Kamış:
    LINEAEFFE
    Favori Makine:
    Okuma
    Bağlatmak en mantıklısı. En kısa sürede yapmanı tavsiye ederim.

7. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    bağlatacaksınız başka yolu yok.

8. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Adama ulaşma şansın yoksa Hacizle yakalama çıkartacaksın başka yolu yok. Araç bağlandığı zaman alan şahıs seni bulacaktır. Bulduğu zaman bütün vergilerini ödedip devrini hemen vermelisin. Adam ödemeye yanaşmıyorsa vergilerini cezalarını sen öder kaydını kimseye vermez ve binersin. Dilerim kısa zamanda çözülür.

9. ONUR TÜRKER

ONUR TÜRKER ONUR TÜRKER

Faruk Bey
    Sizin açınızdan durum gerçekten de önemli.Olayın mali boyutları bir yana herhangi bir cezai işlemede konu olmaya müsait bir durum.Arkadaşların verdikleri örneklerin hepsi başınıza gelebilir.Bunun en kısa yolu yine arkadaşların bahsettiği gibi arabayı bağlatmanız.Fakat bu arada bağlatma işlemide bir süreç gerektireceği için cezai bir işleme konu olabilecek hususların önüne geçebilmek için noterden verdiğiniz vekaletin örneği varsa orada bildirdiği adrese bir ihtarname göndererek aracın devrini üzerine almasını ihtar edebilirsiniz.İleride herhangi bir durum ortaya çıkarsa sizin için delil teşkil eder.

10. babaçi

babaçi Coşkun

Favori Kamış:
    olta,
    En İyi Avı:
    aynalı sazan.7 kg
    yapmanız gereken şey:

Plaka ve ruhsatı kayıp olarak bildirip yenisini çıkarmak

daha sonra aracın var ise tüm borçlarını ödeyip trafikten men etmektir.

Bunu yaparken sizden muayene tespiti isteyecekler dolayısıyla aracı görmeleri gerekir,eğer bir şekilde aracı başka bir memlekette kaza yapıp kullanılamaz hale gelip orada bıraktırdığınıza ikna edebilirseniz aracı görmeden elinizdeki yeni çıkartılmış olan plaka ve ruhsatı emniyete teslim ederek aracın yasal yükümlülüklerinden kurtulursunuz.

Çalıntı ihbarı yapabilirsiniz fakat aracı kullanan kişi çalmadığını beyan edip aldığı kişileri şahit gösterecektir bu durumda adli mercileri yanıltmaktan siz zor durumda kalırsınız.

Savcılığa bir dilekçe ile durumu arz edip aile huzurunuzun bu olaydan dolayı bozulduğunu özellikle belirtiniz.Bu şekilde bir aracımızı polis zoruylada olsa satışını yapabilmiştik.

Allah kolaylık versin