Tesadüf eseri GG de rastladım. Etiğimize ne kadar uygun, tartışılır. Görünce bende "o kadar da değil" dedim. Lakin adamlar, yapmışlar. Zaten o Volkan'ın ışıklı olta makinesi de pek hayra alamet değildi. Şaşırmadım. Alkalin pille çalışıyor. Takımı suyla buluşturduktan sonra, kılavuzun önündeki yuvaya misinayı yerleştirip, sıklık ayarıyla orada yerleşik kalmasını sağlıyoruz. Kamışı bir yere sabitledikten sonra, güç düğmesini açıyoruz. Sıklık ayarını yaptığımız yerde aynı zamanda bir sensör var. Balığın uygulayacağı çekme kuvvetine göre, yuvadaki misina hareketlendikten sonra, makine rotoru kendiliğinden dönmeye başlıyor ve misina sarılıyor. Sesli ve ışıklı olarak da makine uyarı vermeye başlıyor. (bence çok itici bir sesi var) Bunu görünce, acaba buna benzer bir de tam otomatik kamış yapmışlar mı diye bakmayıda ihmal etmedim. Hani balık vurunca, sensördeki algılayıcı yoluyla tasma yapması gibi. Hatta at-çek'te kendilinden WTD yapan vs. Eh makineyi yapan onuda yapar isterse. Sanırım abartmamak için şimdilik yapmamışlar. Ama gelecekte kıçtan takmalı kalem pille tercihe göre otomatik aksiyon yapan kamış yapabilirler. Haberiniz olsun. Makineye ait video: http://www.timsah.com/Masterfisher-otomatik-olta-makinesi/CrTVPiPZlDS
Bu tip olarak normal makina goruntusunde ben pesca tv de cikrik seklinde otomatik saran kamis makinasi gordum.Oda cok entesesan ancak sahsi kanaatim baligi cekmek bu heyecanin en buyuk parcalarindan biri bunu bir makinanin otomatik yapmasini kesinlikle tercih etmezdim.Yakinda bir makina yapcaklar istedigin baligi ekranina yazacaksin sonra yakaliyip sana getirecek
Makine otomatik sararken bizde aksiyon verdiririz. Balık sahteye bindiğinde Manuel çekeriz Yada Balıkçı amcalar balığı yakalar. Aşçılar pişirir. Bizde afiyetle yer hesabı öderiz.
yakında uzak atmak içinde olta yanında pompalı tüfek verirlerse şaşırmayın geçen sezon aklımıza gelmişti böyle bir şey ama ufak tefek balığı çeker ancak bu.
Madem bu kadar özenip bezenip yapmışlar; üreticiye de öneri sunmak lazım. Sevgili masterfisher ve yetkilileri, Tam otomatik olta makineniz hakkında bazı önerilerimiz var. Yeni ürünlerde dikkate alacağınızı umuyoruz. 1. Pil kapağı emanet gibi duruyor. Neticede bunu su olan bir yerde kullanacağız. Islanıp bozulmasın diye su geçirmez kılıf kullanacak halimiz yok. 2. Ayrıca makinenin ne kadar pil tüketimi yaptığını belirtmemişsiniz. Zaten balığa giderken bir nevi amatör ağır yük taşıyıcılığı görevi üstleniyoruz, bir de çanta dolusu pille gezmek zorunda kalmayalım lütfen. Şarjlı bir model, sanki daha iyi olurdu. 3. Balık yakalandığında çıkan o itici ses yerine bir radyo olsa daha iyi olmaz mıydı? küçük bir radyo devresi ne güzel olurdu. Bir tane balık yakalayacağız diye çevredeki tüm canlıların kaçmasına neden sebep olalım ki. Belki siz bilmezsiniz ama çevresel gürültü yönetmeliği diye birşey var bizde. 4. Tam otomatik adı altında kamış ve sahte balık ürünlerine de el atmanızı dileriz. Piyasada çeşitliliğin olması, rekabet açısından her zaman faydalıdır. Teşekkürler.
Güzel bir alet. Muhtemelen kolu çevirince misinayi saran teknoloji icad olundugunda el oltasi kullananlar ' pueeeh hissedecen barnaginla gardesim.. Kol gücü dururken bu komik alete para verilir mi ' demislerdir. Illaki bu alet de gelistirilip hepimizin kullanmak isteyecegi kivama gelecek
benim gibi savruk biri için böyle makineler çok fazla hersene 1-2 makinem suya düşer onun için böyle makineleri kullananların çok dikkatli ve titiz kullanması gerekir