Arkadaşlar hepinize selam. Siteye yeni üye oldunm. Antalya da yaşıyorum. Kendime balık tutmak için bir tekne almak istiyorum. Biraz araştırma yaptım kafam karıştı. Çok marka model var. Özellikle ikinci el tekne fiyatları çok farklılık gösteriyor. Bu iş için yaklaşık 6.000 Tl bütçem var. bana yardımcı olursanız sevinirim.
merhaba .. kullanmak istediğiniz suyun karakterine göre kullanılan malzemeye ve o malzemenin yıllık bakımına göre değişir. sakin sular göller sakin koy. için düz tabanlı tekneler işinizi görür.ama hava bozarsa hareketli suda zorluk yaşarsınız.. misal şu ilandaki gibi bir tekneyi su kontraplağı ve planıyla rahatlıkla yapabilirsiniz tabi yeriniz ve merakınız varsa. http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...rika-el-yapimi-sandal-3.50-mt-102731504/detay eğer vaktim ve merağım yok diyosanız. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-sandal-cok-temiz-tekne-95133361/detay bu ilandaki gibi bir tekne işinizi sanırım görür balık tutmak için. ahşabın yıllık bakımı için bütçe ayırmanız lazım .. bunu düşürmek için macun işlerini zehirli işlerini kendiniz öğrenirseniz usta parasından yırtarsınız. ama düzenli bakım yapılmış ahşap teknelerin kullanım ömrü yüzyılları geçer. fiber üretim ve fiyat olarak uygundur. bakımı kolaydır kullanması kolaydır. fiber alırsanız bakım masrafınız az olur kolay kullanırsınız. römorkla çeker kolay muhfaza edersiniz (yeriniz müsaitse) ahşap için limanda bağlı olması daha makuldur. bakım masrafı vardır. fiber alıyım millet ozaman neden ahşapla uğraşıyoki diyebiliriniz. fiber teknelerin taban ve yapım stilleri gelişmiş olsada bir ahşap tekne kadar denize uyum sağlayamaz. belirli metreler altında balık amaçlı tekneler için konuşuyorum tabi bu konularda çok usta değilim.. elimden 5-6 tekne geçmedi .. ama bizde oltacıyız bizde tekneyle açılıyoruz bunlar benim izlenimlerimdir. sitede yıllardır tekne alan satan kullanan hatta yapan ustalarımız mutlaka vardır. en doğru bilgiyi mutlaka ileteceklerdir size teşekkürler
galiba 4 metrelik bir tekne alacaksınız, bütçenize göre çok çeşitli tekneler var. teknelerle ilgili envayi çeşit bilgi var forumda okumadan almayın
merhaba Merhabalar; ben İstanbul- Esenyurt'tan Ufuk bende bir tekne alacağım. Bu tekne sanırım araştırmalarım doğrultusunda Fiber olacak. Yalnız 3-5 bin TL'lik olanlar oldukça kötü ve eski "tehlikeli" diye düşünüyorum. bilmediğimiz için masraf çıkartır. Kandırılabiliriz. Başımıza olmadık işler açabilir. Bu nedenle sıfır almaktan yanayım bilmiyorum yanılıyor olabilirim. İnternette birkaç tane buldum oldukça güzel ve gösterişliler. Ancak ben şuanda bu teknenin maaliyetini hesaplamakla meşgulum. KAFAMDAKİ SORULAR Amatör balıkçı belgem olmasa tekneyi sürmekte sıkıntı çıkarırlar mı? Liman'a götürüp kayıt yapmak çok sıkıntılı mı ? Liman ücreti yıllık ne kadar 7 metre bir tekne için Yıllık Devlet vergisi ne kadar Zehirli boyadan başka masrafı varmı Fiberglass'ın Yakıt olarak benzinli acaba ne kadar yakıyor sonra başımıza iş açmayalım durmadan denizin ortasında kalmayalım ) Bu alacağım tekne 5 kişiyi taşıyormuş 5 kişide 90 kilo olsa acaba sıkıntı çıkarır mı örneğin yani ne bileyim sorular çoğaldı