nasıl seçelim

Konu, 'Makineler' kısmında myuksel tarafından paylaşıldı.

1. myuksel

myuksel murat yüksel

Favori Kamış:
    lineaffee sıpaydır 4.20
    Favori Makine:
    okuma rawll 65. 2012
    arkadaşlar ben yaklaşık 3 aydır girmediğim araştırmadığım makine ve kamış hakında form kalmadı ama sorun şurada okadar fazla seçenek varki şaşırmamak yada kafamızın karışmamasi imkansız ben beykozda turuyorum beykoz sahillerinde atçekli sorf makine kulanıyorum bazen rapala çapari yada duruma göre yatırmalı yemliye atıyorum anadolu yakası sahilerinin avantajı açıga atmak gerkmesidir bu avrupa yakasına göre birazdaha dez avantaj sağlıyor diye biliyorum ve makinemi ve kamışımı yenilemek istiyorum hatta bununla alakalı bir form bile açtım ama devir ağırlık bilya sayısı misina kapasitesi okadar fark ediyorki ve fiyatlar bir makine 10 bilyalı 100 lira diyeri 2 bilyalı 1000 tl devir oranı bir okadar garip ne olur kurtarın beni tecrübeli abiler benim bu şartlar altında kullanmamidk gereken makine ve kamış istanbul sahilleri olarak ne olmalıdır devir oranı ağırlığı misina kapasitesi ve bilya sayısı olarak ve fiyat açısından makine ve kamış olarak400 450 tl yi gözden çıkardım idk

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bu mekanlara uygun makine-kamis kombinasyonlari hakkinda forumda epeyi konu var. Çok faydali tecrbüeler öneriler edinildi. Size gerekli olan kamis 250 atarli 4.20 karbon. Bu özelliklere vakif olan kamislar 200tl civarinda. Makina olarak da 4.6:1 - 4.9:1 devir araliginda, en az 60lik en fazla 100lük, 450-750gr, torku kuvvetli, tur basi 80-105cm toplama kapasiteli, surf kafa makine uygundur. Bütcenize göre makine için 250tl kaliyor. Bu fiyatla shimano daiwa gibi kalitesini ispatlamis ürünler porteföyünüze uymuyor. Okuma-mitchell makine ve okuma-lineaeffe kamislara yönelmeniz uygun olacaktir.
    Kamis olarak okuma salina-cedros ve lineaeffe extreme, makina olarak mitchell avosurf, compact silver, okuma distance pro, daiwa emcast olabilir.

3. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    sadece makinaya ayırdığın bütçe bu olsaydı kesinlikle ultegradan şaşma derdim ama hem makina hemde kamışı alıcam diyosan ki haklısın o zaman royun söylediği daiwa emcast ve lineaffe extreme yi öneririm.

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
  5. muyi_6708

muyi_6708 muyi

Favori Kamış:
    yashino 100-150 atar 450cm
    Favori Makine:
    erma match 70
    En İyi Avı:
    kefal 2 kg
    banax sc 5000 her türlü işini görür veya okuma LONG BOW

6. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

7. tigger

tigger tayfun..

Favori Kamış:
    lineaeffe avventura 4.20 okuma v-system 2.40
    Favori Makine:
    Daiwa emcast sport 5000 shimano catana 2500fb
    En İyi Avı:
    suya iade ettiklerim
    Son düzenleme: 28 Ocak 2012
  8. myuksel

myuksel murat yüksel

Favori Kamış:
    lineaffee sıpaydır 4.20
    Favori Makine:
    okuma rawll 65. 2012
    arkadaşlar çok aydınlatıcı oldu harikasınız şimdi bunları bende göz önünde bulundurim ve değerlendirim saygılar