EVET TÜM BALIKAVI.NET CAMİASI ARKADAŞIMLA TARTIŞTIGIM BİR KONU BU? NASİP (küçük de olsa büyükde ) denize geri bırakılırmı?
Yakala bırak tekniği bir nevi artık işi tamamen spor ve teknik bilgileri geliştirmek gibi oluyor. Çoğumuz henüz bu aşamaya gelemedik anca gelen tüm amatör avcılarıda tebrik etmek lazım.
Büyük balığı bu işi gerçekten sportif yapanların bırakığını düşünüyorum. Ama küçük balığı bırakmanın ahlaki ve insani bir vazife gibi görülmesi gerekir. nasip deyip toplamak sonradan nasipsiz kalmaya sebep olabilir.
arkadaşlar herzaman balığın cinsine göre boyutlar vardır mesela turna 40 cm en az olması lazım sazan 500gr dan fazla olması lazım yayın en az 1.5 kg. olmalı vs. hem insanlık açısından hemde balıkların geleceği için rastgele
Dünyanın ekolojik dengelerini ve bir çok canlı türünün yok olma sebebi maalesef bizleriz, yok ettik ve etmeye devam ediyoruz.Daha fazla bilinçli ve duyarlı olmamız gerekiyor,bizler ile de sınırlı kalmamalı yapılan yanlışlıklarda çevremizi de ikaz etmeliyiz.
Çok küçükse mecburen bırakıyoruz.Tuttuğum 40 istarvitten 1 ininde canını sadaka olarak denize bağışlıyorum. Ama onun haricinde hiç bir balığa kovamdan çıkış yok.Balık tutmak bir zevk,Ailem ile yemek ap ayrı bir zevk benim için..
kendı adıma knuscak olursam tuttugum ufak kadıfe balılarının hepsını salıyorum 30 cm den asagı almıyorum. sınrılara uyan balıkcı dostlarımınd alınlarından opuyorum saygılarımla
Benim prensibim 1 - Limit altını avlamamak için takımını uygun seç, olur da yakalarsan kesinlikle geri bırak, ölmüş veya ölecek bile olsa diğerlerini doyursun. 2 - Limit üstünde ancak porsiyonlukları al, fazla büyüğü zor pişirirsin ve lezzetsiz olur. Bütün mahalleye balık dağıtmak da şart değil. İhtiyacının fazlasını geri bırak. Bugün geri bıraktığımız balıklar ileride çocuklarımızın yakalayacağı balıkların teminatı olacaktır. "Benim tek başıma etkim ne olur ki" deme. Herkes geri bırakırsa fark yaratılır, özellikle iç sularda. Rasgele
Abi tam senin dediğini diyecektim konuyu okumaya başladım bunu yaziyim dedim sen yazmışsın "Bugün geri bıraktığımız balıklar ileride çocuklarımızın yakalayacağı balıkların teminatı olacaktır."