Naylon torbaya hayır, pamuklu torba veya kağıt torba kullan, dünyayı kurtar, Denizlerimizi aşırı bir şekilde kirleten, bu naylon torbalara hep beraber hayır diyelim, artık zamanı geldi, daha geç kamadık. Okan Bayülgenin reklamından alıntıdır. Naylon torbaya hayır, alışverişlerinde file, bez, pamuklu torba kullan,dünyayı kurtar.
. Merhaba Orhan Ağabey Eskilerde hatırlıyorumda Pazar fileleri vardı. Tek kullanımlık değildi, Ve o zamanlar Gazeteden kese kağıdı yapar kullanırdık.
Orhan Ağabey güzel mesajiniz ve cabaniz icin cok tesekkürler.. Almanya'da plastik torba parali. Her alisverisde torba basina kimse 25 cent vermek istemediginden alisverise giden herkes yaninda bez torbasini tasiyor. Daha da güzeli var tüm pet siseler ve teneke kutular cam siselerde oldugu gibi depozitolu.. Kaza ile cevrede birakilan ya da atilan pet siseler bile bu sayede parasiz insanlar tarafindan toplanip satiliyor. Sonra bu siseler Cin'e tekstil ürünlerinde kullanilmak üzere hammadde olarak ihrac ediliyor.Esasinda ne kadar pratik ve uygulamasi kolay bir cözüm ama memlekette cözümler üretmek yerine cevreyi kirletmek sanirim bu aralar daha fazla erdem sayiliyor.
Sevgili Tarkan, bravo, çok iyi yoldayız, bu iş olacak, zira Avrupa'da zaten kalmış durumda, yakında bizdede yokolu inşallah, en güzeli bez torba, kulan, kullan yıka, tekrar kullan. Hoçşakal.
Bu duyarlı davranışından dolayı teşekkürler Orhan abi. Benim işim arazi ile ilgili. Ben bu tarz çöplere denk geldiğimde zamanım ve işimin durumuna göre bu naylon poşet, pet şişe gibi çöpleri yakıyorum. Belki o da zararlı ama o anda o bölgeyi temizlemek adına yapılabilecek pek bişey yok. Hadi bakalım çorbada tuzumuz bulunsun ne kadar kişiye duyurabilirsek o kadar kardır.
Sevgili Emre, o zaman naylon torbaya hayır diyelim, sizlerde güzel ve temiz denizlere sahip olursunuz, şu anda inan denizlerimizde çok naylon torba var, mutlaka bu işi sonuna kadar bırakmamalıyız, bu güzel duyarlı anlayışın içinde seni tebrik ederim. Hoşçakal.
Naylon Torbaya Hayir Orhan Abi, rkadaşlar merhaba, Biri oturup hesaplamış : Naylon torbanın ortalama kullanım süresi 12 dakika, doğada yokolma süresi ise neredeyse 1000 yıl! Yokolmadığı sürece de sadece çevreyi kirletmiyor, özellikle denizlerdeki canlıları da öldürüyor. Nasıl mı : - Balıkların, fokların boynuna dolanıyor. Bir yere takıldı mı hayvan açlıktan veya havasızlıktan ölüyor. - Özellikle deniz kaplumbağaları naylon poşetleri denizanası zannedip yiyorlar. Ondan sonra da sindirim sistemleri mahvoluyor ve ölüyorlar. - Naylon poşetler su bitkilerinin üzerini kapatıp su devinimini ve ışığı engelliyorlar. Burada önemli olan naylon poşette kullan at'ı ortadan kaldırmak. Sürekli aynı poşeti kullansak bu bile önemli bir katkı sağlar. Bazı süpermarketlerde bez torba satıyorlar, bunlardan alınıp sürekli kullanılabilir. Tabii Almanya'daki gibi herşeye değer biçip para istemek de tam bizi engelleyecek bir yaklaşım olur, daha da naylon torbayla işimiz olmaz Bir de her türlü ambalajda kullanılan naylon ve plastik ürünlerini azaltabilirsek tamam olur. Neticede streç film de doğa açısından naylon torbaya eşdeğer. Rasgele
Sevgili Uğur kardeşim, bu konu hepimizi ilgilendiriyor, ama göreceksin kısa zamanda ilgi gösteren çok kardeşimiz, arkadaşımız, hatta yöneticilerimde olacaktır, ben naylon torba kullanmıyorum. bez torba kullanıyorum. sevgilerimle.
Sevgili Zeynel, çok güzel, hepimiz senin kadar yapsk, tertemiz bir dünyamız olur, ben artık naylon torba kullanmıyırum, alışverişe giderken bez torbalarımı yanıma alıyorum, hoşçakal.
merhaba izmirde ne zaman babam ile sahili gitsek babam birden ortadan kayboluyor bir bakiyorum peder elinde bir torba ve icinde bir sürü bos torba ve tenekeler ile söylene söylene geliyior. "ctt ctt yazik cevreyi kirletiyorlar" v.s diye ve sonra gidiyor onlari cöpe atiyor bazen diyorum keske herkez babam gibi olsa kücükken de ne zaman denizin ortasinda torba görse hadi olum atla denize bakayim oraya kadar yüzebilip torbayi alip getirebilcekmisin dyiordu bende tabi gidip alyiordum ilk önceleri sadece yüzmemin gelismesini istiyor gibi gelsede sonradan anladim ki deniz in kirlenmemesi icin bunu yapiyor mus bir hikaye gibi oldu ama keske herkez benim babam gibi olsa diyorum eminim su an bu basliga yazi yazan ve okuyup da hak veren tüm insanlar sayesinde zamanla cvremize örnek olup bilinclendircez tabi insallah gec olmadan Saygilarimla keyifli forumlar
Orhan amca, ben kendim naylon torba kullanıyorum bazen mecburiyetten yer kalmayınca ama avlakta veya denizde naylon torba görürsem mutlaka toplamaya çalışıyorum, eve dönüşte yolda çöplüğe atıyorum. Bunun yanında etrafta önceki insanlardan kalan pet bardak, şişeler, yem kabukları felanda olabiliyor, onlarıda topluyorum.
Sevgili Murat, daha geç olmadan , ilgilenmeliyiz, ne olursa olsun bir başlamalıyız, bence burada bu konuya ilgi gösterecek kardeşlerimizin çok olduğuna ianaıyorum, bu konuyu ben açmadım, bu konu zaten senelerden beri gündemde, ben sadece naylon torba kullanmıyorum, bez torba kullanıyorum. Naylon torbaların denizlerimizi ne kadar kirlettiği zaten somut olarak ortada, daha niçin bekleyelim, neden yeteri kadar ilgilenmeyelim, hayret birşey. Hoşçakal, sevgili Murat, sevgili babanada çok selam ve saygılarımı ilet, hoşçakal.