Ne almalıyım ?

Konu, 'Kamışlar' kısmında Faroz.limani tarafından paylaşıldı.

1. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Lineaeffe sprit surf 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    Arkadaşlar yeni bir kamış alacağım fakat parçalı mı - teleskopik kamışmı alsam diye arada kaldım.
    Gönlümde parçalı kamış var ama bazı kişilerde alma çok ağır olur ( 3.60mt alacağım) ben bu kamışla sazan , levrek , mavruş , gibi büyük ve istavrit , barbun gibi küçük balıkta tutmak istiyorum. işte kamış linki http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=24-01.07.001&productref=3131&ID1=&ID2=

Teleskopik kamışı tam araştırmadım fakat tavsiyelerinizde fiyat çok önemli. 45tl i geçmemeli. =)

2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Parçalı kamışlar benim en çok rağmet ettiğim kamışlardır.3,60 biraz uzun kalır diye düşünüyorum.3.00 mt civarı daha uygun olur.Çok sağlam ve evladiyeliktir.

3. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
  4. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
  5. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
  6. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    Shimano Titanos Power Aero GT 6000 + Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    Lepistes
    Yapmayın arkadaşlar kombine kullanım alanı olacak bir kamışın boyu 3.00 m olurmu yahu...? :rolleyes: :rolleyes:

7. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    nasıl yani ?

8. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Hem tatlı suda hemde tuzlu suda kullanmak için bir kamış arıyorsan bence tuzlu suya dayanıklı kamış almalısın. Sonuçta tatlı su için üretilen kamışlar tuzlu suda fazlası ile krozyona uğrayabilirler.

9. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    usta orda link verdim . spro nun 3mtre kamışını almayı düşünüyom. Dolgu. ?

10. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lepistes

Öncelikle burada yazdıklarımı farklı algılamasın ve kişiselleştirmesin diyerek konuya açıklık getirmek isterim.:)

Şöyleki Emre kardeşim, öncelikle bir kamış tercihi yapılırken av şekilleri önem kazanır ki bunlar, yemli / beklemeli - yemsiz ( sahte yem ) / atçek olarak sınıflandırılır.

Bunlarında içinde çok afaki hedefin olmadığı durumda yani levrek ve turna gibi yemli ve beklemeli avlar ağırlık kazanır. Zaten tercih bu yönde ( atçek ) olacak olursa bütün standartlar ters yüz olacaktır ki nasıl dersen gerek kamış uzunluğu gerekse atar seviyesi yemli avlardan çok çok farklılık gösterecektir.

Yani bir sazan için tercih etmen gereken boyut en az 3,60-3,90 M ve atarı 50-150 Gr. olacak iken levrek ve turna için at çek avlar için tercih etmen gereken maksimum boyut ( şahsın boyuna bağlı olacak şekilde ) 1,90-2,40 M ve atarıda 10-40 Gr. olacaktır.

Anladığım kadarı senin tercihin yemli / beklemeli avlardan yana. Bu durumdada örnek bir istavrit avına gittin balık 120-140 m açıkta. Bu balığı 3.00 kamış ile nasıl alınabilir...???

Şimdi kimse 120-140 m ye 3,00 m kamış ile atış yaparım demesin inanmam. :D Zira bunu buranın eski müdavimleri en azından şahıs ve kabiliyet olarak tanır KralBalıkçı ( Mustafa ) bunu başaramadı ki Mustafa bu konuda üzerine atış kabiliyeti bakımından söz söylenemeyeceklerden biridir. Aynı Mustafa aynı markalı kamışın 4,20 m kamışı ile 150-155 m lerine ulaşmıştır. Buradan şu çıkyorki kamış boyu bu tip mesafe gerektiren noktalarda çok çok önem kazanır. Ve bu greçekten sonra sizce size 3,00 kamış nereye kadar yetecektir sorusu akla gelir.

Hee 120 m ye atış istavrit için değermi diyede soran olabilir ki bu uç bir örnek ama bunu lüfer, sarıkanat olarak ta değerlendirebilirsiniz ki bu geçtiğimiz sezon şahsım ve Mustafa tarafından birebir 135-150 m ile gerçekleşti ki, abartısız 300 kişi arasında iki kişi balık almaktaydı bunun biri ben diğeri ise Mustafa idi. Biz tabiri caiz ise biz atçek yapar iken millet balık kıyılasın diye beklemekteydiki biz yemizin bitmesi sebebi ile kılçıkları yem yapmakla ve balıktutuyor olamak ile meşgul iken. Kovadaki derya kuzuları ise kişi başı 20-25 adet arası idi. Bunları yazmamdaki maksat umarım yanlış anlaşılmasın bunlar bu konuya dair geçmişte kendi kendimizi test etme denemeleri ile orataya çıkmış gerçeklerdir ki, kesinlikle reklam veya böbürlenme değildir.

Şimdi bu geçmiş deneyimlerimizin verdiği bilgiler doğrultusunda yakın kıyı balıklarını tutmak mümkün olacağı zaten anlaşılyorken acaba bu kadarını yazıya döktükten sonra sizce 130-150 m deki balığı 3,00 m lik bir kamış ile almak mümkün olacakmıdır diye size sormak isterim. Yazdıklarımı baştan sona tekrar tekrar okuyarak kendi kendinize bir karar ve cevap verin. Bu zaten doğruyu bulmanıza zaten yardımcı olacaktır. He aynı kannat te değilsek bir süre sonra uzağa atamıyorum sorularıda yine burada sorulacaktır zaten. Buda birçoğomuzun geçmişte burada şahit olduğu bir gerçektir. Buraya kadar hemfikir isek tercih için devam edelim isterim. Sağlıcakla kalın...:)

Son düzenleme: 26 Ağustos 2010
  11. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    kralsın üstadım ;) şimdi bu güzel yazın kamış içindi :D kamışı hallettim sayılır 3.60 lık 2 parça dolgu kamış spro markalı kamışı alacam. Şimdi motor almam lazım. sence beklemeli sazan gibi sonra istavrite uygun yani at çek ve beklemeli için bi motor alcam. Tavsiyen ne olur ? en fazla 55 tl verebilirim bi motora..

12. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lepistes

Tercih ettiğin kamışı öğrenebilirmiyim. Link vermen mümkünmü..? :confused:

13. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
  14. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lepistes

Kamışta fiberden ve dolgu olanından ziyade carbon surf tarzı kamışlara yönelmeni tavsiye ederim. Zira fiber ve dolgu kamışlar gerek kullanımdaki sağırlığı olsun gerekse hassas avlarda pek tatminkar değildir diyebilirim...;)

15. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    vallahi kafam 1 milyon oldu. Ne alacağımı şaşırdım :D benim ilk olta setimi 50 tl ye aldım. Hala kullanıyorum. Onunla sazanda tuttum , sarganda tuttum , istavrit , mavruş , iskorpit , mezgit , kefal tuttum . Yani her türlü balığı tuttum diyebilirim. Şimdi biraz akıllandık ve balığın türüne göre kamış arıyoruz. =) Eskiden bumu vardı ya .

16. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lepistes

Kardeş dediklerinde baştan sona haklısın ve kesinlikle dediklerini dediğin düzenekle yapmışsınıdr. Benim sana tavsiyelerim sadece minunmum olanaklar ile konforu yakalamn üzerene verdiğim tavsiyelerdir. Şayet sütteki verdiğin kamışı almakta çok kararlı değilsen aşağıdaki kamışı al hem hafif, hem kullanışlı hemde marka olarak surf noktasında tartışılmaz bir marka...

http://www.balikmarketim.com/?urun-detay_5852_LiNEAEFFE_SPRIT_SURF_390_cm_KAMIS.html

17. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    yani bu surf kamışı benim işimi görürmü diyorsun ? İstavrit te tutarsın , sazanda tutarsın ?

18. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lepistes

Bu kamış aradığın bağlamda her bir avına cevap verecektir. Bununla birlikte surf bir kamışta ki konfor ve rahatlığı doya doya yaşayacasındır kuşkun olmasın...;) ;) Şöyleki bunu al ve fazla değil iki hafta kullan sonra git balık avladığın mekan başka bir kamışı eline al sonra arasındaki fark ve rahatlığı anla diyebilirim. Kaldıki imkanın dahi olsa sana aşağıdaki kamışı dahi tavsiye etmem. Ne demek istediğimi anlarsın umarım bu yazdığımdan sonra...:) :)

http://www.balikmarketim.com/?urun-detay_15936_LINEAEFFE_15_KILOS_S-FLEX_4206_SURF_KAMIS_15KG_4_20_250_gr_ATARLI.html

19. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    tamam abicim. Demin tavsiye ettiğin kamışı alacağım fakat almadan önce surf e uygun makinede lağzımki ucuza nasıl bulacağım bilemiyorum. Bir makinede ilk önce neye bakmamız lazım ? bilye sayısınamı , büyüklüğünemi , markasınamı ?

20. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know