Çay kaşığı Hangi çayda avlayacaksın ne tür balıklar var bunlarıda bildirirsen ona göre yorumlar gelecektir.
Bence ince belli bardak takımı yada çaydanlık takımı ama çelik olsun bakırda olabilir Peki çayda akıntı varmı..
Balıklar sarı balık ve kayabalığı olarak geçiyor.Daha önce tırıvırıyla tutuyordum.Ama siteden tırıvırının zararlarını öğrenince tırıvırıyı bıraktım.Bazı bölgeler akıntılı bazı bölgeler durgun.
selamlar site müdavimleri balık avına merakım var ama henüz işe yeni başlayanlardanım. hani saz çalmaya meraklı olup da çalmasını bilmeyenler misali zaman içinde yardımlarınızla öğreniriz inşallah bu işi. çevreye zararsız şekilde avlanmak dileğiyle rast gele..... baram uçar
arkadaşım sana en garantili yolu söylüyorum tavuk ciğerini al parmak ucu kalınlığında kes iğnene bağla çay balığı nasıl tutulurmuş gör denedikten sonra yorumunu bekliyorum
Canım kardeşim. Burdan sana ne türlü anlatsak olmaz bu iş. İyisimi sen yanına bir büyüğünü alarak birlikte bi ava çık sonrası kendiliğinden gelir zaten. Keşke buralarda olsanda sena bir çaydan balık tutturmak bana nasip olsaydı çok sevinirdim. Hani meşhur bi atasözü vardır. Balık balık verme balık tutmayı öğret... Keşke bana nasip olsaydı. Kütahya dan kucak dolusu selamlar.
Ava büyüklerimiz gelmeyecek.Biz arkadaşlar toplanıp gidecez. Ben diğer arkadaşlardan daha çok balık tutmak istiyorum. (Fazlasını ve küçüğünü Salmak kaydıyla) Bunun için takımın nasıl olacağını kaç no iğne olduğunu merak ediyorum.
Çay da şamandıra işi biraz zor. Hele acemi olan için. Akıntı çabucak alır gider.. En iyisi, dipten yemli atmak olabilir. Ama sana tavsiyem, madem bir şeyler öğreneceksin, fly avcılığını öğren. Çay, dere, nehir vb. yerlerde fly rakipsizdir, ötesi hikayedir.
tavsiyem şudur şamandıralı takım büyük mantar büyük kurşun akarsuda balığın vurduğunu daha iyi anlamanı sağlar mümkün olduğu kadar durgun su ve ağaç yada kaya diplerini seçersen şansın dahada artar iğne olarak mustadın 3-4 numara altın serisini tavsiye ederim sonuçları bekliyorum rastgele
Bahsettiğin türler için ; 0.25 mm misinaya bir stoper (küçük lastik topçuk) geçir. Sonra deliği stoperden küçük antenli 5-10 gramlık bir şamandıra geçir ve ucuna 6 no siyah sinek kanca bağlayıp bir karış üstüne toplam 3 gram ger biri kırmızı mercimek büyüklüğünde boncuk kıstırma kurşunları 2 şer santim arayla yukarı doğru sıkıştır. ==== ==== Yem olarak toprak solucanı (gübre solucanı tercih etme) kullan. Derenin dönek yaptığı derince (1 m yada daha fazla) bir söğüt yada kaya dibi bul. Akşam ezanından 1 -2 saat önce at oltanı, ezan okuduktan 30 dk sonra yeterince balığın olur. Stoper ve şamandıra